test

Opinie o Accenture Technology - Łódź

Korzystałeś z usług Accenture Technology - Łódź? A może chciałbyś pracować w tej firmie i zastanawiasz się jakie warunki oferuje pracodawca? Podziel się swoją opinią - pomoże ona innym w uzyskaniu cennych informacji!
Założył(a): rrr33
Data: 2014-07-31 21:33

Wizyt: 14383
Komentarzy: 23
Sortowanie: najnowsze najstarsze
użytkownik
31.07.2014 (4 lata temu)
31.07.2014 (4 lata temu)

Accenture Technology - Łódź

Chciałabym złożyć swoja aplikacje do Accenture, głównie do Łodzi. Chciałabym wiedzieć czy warto- jak praca, zarobki, atmosfera?
Słyszałam od znajomych, że całkiem pozytywnie, ale zależy na jakich ludzi się trafi?
autor
31.12.1969 (48 lat temu)
31.12.1969 (48 lat temu)
To zależy jaki level Ci zaproponują.Jako początkujący programista (level 12) 4200 brutto w Łodzi. Do tego dochodzą benefity takie jak Luxmed, Karty Benefity i karty lunchowe doładowywane co miesiąc na 160 zł,.
I nie zgodzę się, że to dobra praca tylko na początek. Absolutnie w każdej pracy wszystko zależy od przełożonego i zespołu. Znam tu ludzi, którzy pracują tu ponad 5 lat i są zadowoleni. A współcześnie młodzi gonią ciągle za coraz większą kasą. Prawnie nigdy nie doceniają tego co mają i prawie zawsze uważają, że gdzie indziej będzie im lepiej. I prawie zawsze myślą, że ochodząc, firma bez nich się zawali. I zawsze, choć otwarcie tego nie powiedzą, cierpią, że jednak to korpo jest górą. Wyssało z nich tyle ile chciało i mimo ich braku, nadal świetnie sobie radzi.
Ja osobiście Accenture poleceam. Zarówno na początku kariery jak i w jej trakcie.
użytkownik
08.02.2017 (rok temu)
08.02.2017 (rok temu)
nie grymasić przy wyborze ludzi do pracy bo zostaniecie z ręką w sedesie. Raczej nie jesteście znani z dobrych zarobków i jakiejś super atmosfery w pracy- bardziej jako początkowy przystanek w karierze więc nie wychodzić przed szereg. Nie wymagać więcej niż od samych siebie wymagacie. Na początku przetestować podobnymi zadaniami własne kadry-ciekawe jaki wynik będzie lol. A teraz do roboty i nie czytać reviews na najlepszyfachowiec.pl.
użytkownik
22.02.2017 (rok temu)
irlandzka biedronka?
użytkownik
02.08.2017 (rok temu)
02.08.2017 (rok temu)
Jedne z najniższych zarobków w IT w Łodzi (stanowisko programista Java). Płacą 2/3 tego co większość firm w Łodzi.
użytkownik
05.08.2017 (rok temu)
05.08.2017 (rok temu)
Fajna firma, mozna sie poopierdzielac i wziac troche kasy za to
użytkownik
14.12.2017 (11 miesięcy temu)
14.12.2017 (11 miesięcy temu)
Bardzo dobry klimat, super ludzie(mój team) - pracuje ponad półtora roku, ostatnio dostałem awans a i nie dawno podwyżke. Pod koniec 2017 zwiększyły się widełki również dla nowch. Polecam jak najabrdziej. Raz miałem taki okres że przez miesiąc może było troche nadgodzin ale pozatym luzik.
użytkownik
13 lut (9 miesięcy temu)
13 lut (9 miesięcy temu)
Typowa firma outsourcingowa, w której wszystko zależy do jakiego się trafi projektu.
Bardzo słabe wynagrodzenie połączone z niezbyt rozwojową pracą nie przekonuje do dłuższej przygody z tą firmą.

Jak w każdym typowym korpo standardem są deadliny, beznadziejne spotkania z których nic nie wynika i ogromna ilość śmieci na mailu, którą trzeba każdego dnia usunąć. Możesz pracować 8 godzin, a mimo to okaże się, że będziesz zmuszony po godzinie 20 wbić się na meeting online z klientem (tak jest, pamiętajmy, że tutaj klient rządzi w 100%, outsourcing)

Ludzie pracują tutaj różni - od bardzo życzliwych i pomocnych, po kompletnych ignorantów nie potrafiących zrozumieć, że jest ktoś mądrzejszy od nich. Można trafić na przyzwoity team, w którym ludzie są pozytywnie nastawieni, bo wiedzą, że większość nie ma lepiej od nich.

Podsumowując, jeżeli nie masz wielkich ambicji i zadowalasz się słabym wynagrodzeniem to możesz tutaj zostać dłużej. Ewentualnie może to być dobre miejsce na przeczekanie i odpoczynek przed czymś bardziej emocjonującym. Zaczynając od średniego stanowiska bardzo ciężko dostać satysfakcjonujący awans i podwyżkę. Bierz pod uwagę dużą rotację pracowników w tej firmie.
użytkownik
14 lut (9 miesięcy temu)
14 lut (9 miesięcy temu)
Zapomniałeś chyba kolego, że pracuje się dla pieniędzy. Czy jak ktoś jest młody to ma marnować swój czas i siedzieć po 2-3 lata w kolejnej trzeciorzędnej korpo-dziurze?
Dlatego ludzie zawsze pójdą tam, gdzie więcej dają bo taki jest sens pracowania.
Nie ma dobrej pracy, bo każda praca to forma przymusu. Pytanie tylko w jakim stopniu i ile płacą - tutaj nie ma filozofii. Hajs się musi zgadzać.
użytkownik
14 lut (9 miesięcy temu)
14 lut (9 miesięcy temu)
Accenture Technology to firma z opinią dobrego pracodawcy. Charakter pracy znamy zatrudniając się , więc po co to narzekanie?
użytkownik
14 lut (9 miesięcy temu)
14 lut (9 miesięcy temu)
Żartujesz kolego, prawda?
Accenture jest rozpoznawalną marką na rynku IT i tego się nie da ukryć - czy to automatycznie sprawia, że firma jest idealnym pracodawcą? I tak i nie - ponieważ wszystko będzie zależeć od działu, zespołu, projektu, klienta. To jak wiele małych firm w jednej firmie.
Jeżeli uznamy, że wyznacznikiem dobrego pracodawcy jest wypłata na czas oraz przestrzeganie kodeksu pracy to można uznać, że Accenture jest ideałem. Dodatkowo nikt nie bije i nie krzyczy.
Bzdurą jest natomiast, że każdy wie na co się piszę przy zatrudnieniu. Firma potrafi rekrutować "na zapas" i osoby na rekrutacji nie potrafią nawet powiedzieć, co się będzie tam robić, bo cytuję "wszystko zależy od projektu", "wszystko zależy od klienta". Dlatego część osób może się tam dostać mając nie mając pojęcia co będą robić. Mogą Cię rekrutować osoby z zupełnie innego działu, a Ty trafisz do innego, bo coś się po drodze zmieniło.
Właśnie dlatego nie można powiedzieć, że charakter pracy będzie znany w momencie podpisywania umowy.
użytkownik
11 kwi (7 miesięcy temu)
11 kwi (7 miesięcy temu)
Ktoś z Was obecnie pracuje w Accenture Technology? Na jakie warunki zatrudnienia można liczyć? Co możecie doradzić osobom zainteresowanym pracą w tej firmie?
użytkownik
1 cze (5 miesięcy temu)
1 cze (5 miesięcy temu)
Idziesz na rozmowę na stanowisko A, jesteś przepytywany z zakresu stanowiska Z, a potem dostajesz decyzję odmowną bo jesteś za słaby...
Czy to jest poważna firma i poważni ludzie w niej pracujący?
użytkownik
06.11.2014 (4 lata temu)
06.11.2014 (4 lata temu)
Hej, pracowałem w Accenture w Łodzi przez blisko dwa lata. Firma jest ok na pierwszą pracę, ale trzeba się liczyć z nadgodzinami, których jest mnóstwo. Wynika to chyba najczęściej z tego, iż konsultanci mają duże opóźnienia w projektowaniu rozwiązań (ze względu na brak doświadczenia, nadmiar pracy, itd), więc rozpoczęcie developmentu opóźnia się, lecz termin dostarczenia gotowego rozwiązania nie. Zdarzało mi się wiele razy przyjść do pracy w sobotę albo w jakieś święta. Firma płaci za nadgodziny, ale nie są to jakieś wielkie pieniądze. Same zarobki są zbliżone do innych firm IT w Łodzi. Atmosfera zależy pewnie od zespołu w którym się pracuje, ja trafiłem na świetnych ludzi i tylko z tego powodu żal było odchodzić.
użytkownik
06.11.2014 (4 lata temu)
06.11.2014 (4 lata temu)
Od razu mówię nie pracowałem, ale przeszedłem wszystkie etapy rekrutacji + propozycja współpracy.
1. Pierwszy etap ok test na tabletach. Pytania z wielu technologi średni poziom.
2. Drugi rozmowa przez telefon. Ok ( jaka to firma Accenture Sp. z o.o. jest super :-) )
Najlepszy był 3 etap. Poziom moich przyszłych kierowników... Znali dobrze 2-3 technologie i silnie bronili definicji z książek co jak wiadomo nie zawsze w życiu się sprawdza.
4. Mail z propozycją współpracy.
Nie rozumiem po co się pytali 2razy ile bym chciał zarabiać skoro później zaproponowana stawka była 0,7 kwoty jaką powiedziałem minimum. To po co prowadzili dalej rekrutacje ? Żebym zarabiał znaczniej mniej niż w obecnej pracy ? Czy szukali naiwniaka? ... Podziękowałem za stracony czas.


Całkowicie nie polecam nawet iść na rekrutację. To była najniższa stawka ze wszystkich jaką mi zaproponowali kiedy szukałem nowej pracy.
użytkownik
10.11.2014 (4 lata temu)
10.11.2014 (4 lata temu)
Jak przebiega 2 etap, czyli rozmowa telefoniczna, czego mozna sie spodziewac?
użytkownik
10.11.2014 (4 lata temu)
10.11.2014 (4 lata temu)
Pytanie do "anonimos", jak przebiega drugi etap, czyli rozmowa telefoniczna, czego można się spodziewać?
Z góry dzięki za odpowiedź.
użytkownik
30.12.2014 (3 lata temu)
30.12.2014 (3 lata temu)
Dziękuję bardzo za odpowiedź.
użytkownik
14.09.2015 (3 lata temu)
14.09.2015 (3 lata temu)
I to mi się podoba. Fajnie, że pierwszy etap to jakiś tam test, bo od razu wyklucza pewnie z 80% osób. Rozmowa przez telefon wygląda dość nieprofesjonalnie, no ale z drugiej strony, po co ciągnąć ludzi do biura.. W większości przypadków to strata czasu obu stron. Ok, wszystko pięknie, ale niestety nie szukają teraz chyba nikogo
użytkownik
10.02.2016 (2 lata temu)
10.02.2016 (2 lata temu)
Tragedia, IT nie ma pojęcia o tym co mówi na rekrutacji, zadają pytania o, których sami nei do końca mają pojęcie. Wymagania z kosmosu, kasa proponowana śmieszna. Może to moja subiektywna opinia ale nie polecam, szkoda czasu.
użytkownik
24.04.2016 (2 lata temu)
24.04.2016 (2 lata temu)
raczej subiektywna opinia, można się na dłużej załapać za dobre pieniądze
użytkownik
26.04.2016 (2 lata temu)
26.04.2016 (2 lata temu)
Zatrudniaja glownie studentow i mlode leszcze. Jak chcesz zdobyc doswiadczenie to firma jest bardzo dobra. Duzo sie nauczysz przez 2-3 lata... a potem Harman, Fujitsu itd.
użytkownik
22.05.2016 (2 lata temu)
22.05.2016 (2 lata temu)
wiem że teraz nie prowadzą naboru tylko zbieranie CV. Ale mam pytanie do tych którzy już pracują. Ile dostaliście w pierwszej pracy na rękę. Kończę studia i chcę się jak najbardziej zorientować. Dzięki

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr
Formularz odpowiedzi
 

Chcę zamieścić
Proszę wpisać treść wiadomości (min. 10 znaków)
Wybierz zdjęcia z dysku lub przeciągnij je tutaj
możesz dodać jedno lub kilka zdjęć jednocześnie
można publikować jedynie zdjęcia w formacie JPG
maksymalna wielkość każdego zdjęcia - 4MB
dołącz:
wpisano znaków: 0
Wpisz, jak chcesz się przedstawić
Proszę uzupełnić podpis (min. 3 znaki)
E-mail
Nieprawidłowy adres e-mail
Numer telefonu
Nieprawidłowy numer telefonu
Aby wysłać wiadomość należy zaakceptować regulamin

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

Wczytywanie danych...
  1. Jeśli chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza który sam dodałeś - podaj kod zgłoszenia który otrzymałeś na swój adres e-mail w chwili dodania komentarza a następnie przejdź do edycji wpisu:
  2. Jeśli nie pamiętasz/nie znasz swojego kodu zgłoszenia, a chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza skorzystaj z poniżej przestawionej opcji:
Jeśli chcesz usunąć komentarz który wybrałeś uzupełnij swoje dane zgłaszającego, a następnie dokonaj opłaty administracyjnej w wysokości 200,00 zł za usunięcie wybranego komentarza.
* Serwis gwarantuje poufność poniżej udostępnianych danych
Wpisz swoje imię i nazwisko
Nieprawidłowy PESEL lub NIP
Wpisz miasto i kod pocztowy
Wpisz nazwę ulicy i numer domu
Nieprawidłowy adres e-mail
 

WYCIĄG Z REGULAMINU

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Najpopularniejsze tematy na forum

maspex

sitel polska

foodcare

agata meble

polmlek

gellwe

kaczorowski

rohlig suus

tutajpolecam

brygada99

Famix

brw

quatro gdańsk

Raben Tarnów

Raben

Konica minolta business solutions

Sweet sit

tarczyński

Bakalland

andrzej pierścionek

Schwer

lubliniec
Wszelkie prawa zastrzeżone © 2018 najgorszapraca.net.pl | regulamin