test

Opinie o Appen (Appen Butler Hill) Warszawa

Korzystałeś z usług Appen (Appen Butler Hill) Warszawa? A może chciałbyś pracować w tej firmie i zastanawiasz się jakie warunki oferuje pracodawca? Podziel się swoją opinią - pomoże ona innym w uzyskaniu cennych informacji!
Założył(a): tutu
Data: 0000-00-00 00:00

Wizyt: 12706
Komentarzy: 24
Sortowanie: najnowsze najstarsze
autor
31.12.1969 (48 lat temu)
31.12.1969 (48 lat temu)

Appen (Appen Butler Hill) Warszawa

Parę miesięcy temu wysłałam zgłoszenie. Kilka tygodni temu przyszedł link do testów. Po rozwiązaniu czekam na rezultaty. Nic. Po dwóch tygodniach znów przychodzi zaproszenie do rekrutacji i linki do tych samych testów. No to piszę, że już wcześniej rozwiązałam. Po dwóch dniach piszą, że testy zdane ale aktualnie nie mają żadnych projektów, więc pracy nie ma. Najwyżej crowd sourcing. Ale ogłoszenia dalej dają. Nie całkiem to poważne traktowanie kandydatów.
użytkownik
31.12.1969 (48 lat temu)
31.12.1969 (48 lat temu)
Pisałeś może jakieś podobne projekty w liście motywacyjnym w ktorych brałeś udział? Co warto napisać w LM, żeby przyjęli mnie tam do pracy?

Z góry dziękuję za odpowiedź
użytkownik
31.12.1969 (48 lat temu)
31.12.1969 (48 lat temu)
Pracuje juz dla nich od pol roku i zastanowilam sie wlasnie, jak sie z tego rozliczyc w zeznaniach podatkowych?
użytkownik
31.12.1969 (48 lat temu)
31.12.1969 (48 lat temu)
Pracuje juz dla nich od pol roku i zastanowilam sie wlasnie, jak sie z tego rozliczyc w zeznaniach podatkowych?
użytkownik
31.12.1969 (48 lat temu)
31.12.1969 (48 lat temu)
Appen (Appen Butler Hill).

Praca jest zdalna. Pracujesz w Polsce a firma jest w USA.
Płacą dobrze jak na Polskę (przy ich ogłoszeniach zwykle jest info 11USD/godzinę).
Rozliczenia wypłaty - zero problemów, płacą na czas, kwoty jak należy.

Pracowałem dla nich ponad rok (3 projekty + crowdsourcing)

Rekrutacja:

- trzeba znać perfekt angielski
- testy jak w korporacjach + testy specyficzne dla projektów
- następnie samokształcenie + egzaminy (jak ktoś zda to nawet płacą za przejście tych egzaminów)

Egzaminy są do przejścia jak już zrozumiesz sposób działania tej firmy i programów . Nie wystarczy logika i wiedza - gdyby tak było tą robotę robiłyby komputery. Ważna jest interpretacja kogoś stojącego wyżej a nie Twoja. (zrozumiesz jak zobaczysz egzaminy :) ) Ty nie masz racji.
Jak już zrozumiesz egzaminy są łatwe :)

Pierwszy program w jakim dla nich pracowałem był super. Spokojna praca, bezstresowa, marzenie. Niestety program się skończył po 3 miesiącach.

Ostatni program był koszmarem więc skończyłem z nimi współpracę.

Na początku (trening )dostarczali 100% feedbacku. Już przy programie to się skończyło i feedback był statystycz nieieistotny.
Byłoby ok gdyby mieli do pracownika zaufanie, można by spokojnie robić i ewentualnie obgadać co poprawić. Ale nie - totalna kontrola i cały czas coś im nie pasowało.
Sami nie wiedzieli co, bo widzą tylko wskaźniki od klienta, a nie mają dostępu do danych na podstawie których te wskaźniki powstają (przynajmniej takie mam wrażenie).

Skutek - wylatuje się z programu nie wiadomo za co. Takie "nikt nic nie wie ale już tu nie pracujesz".

Jak już chwilę porobisz dla nich zorientujesz się że system jest do "zhakowania" (społecznie nie informatycznie) i da się dla nich z korzyścią dla siebie pracować nawet jak Ci się noga parę razy na programach powinie.

Tyle, że z taką wiedzą i umiejętnościami znajdziesz ciekawszą i lepiej płatną pracę gdzieś za granicą.

Niektórzy robią dla nich po parę lat i myślę, że nie narzekają. Ale szansę na taki rozwój wydarzeń ma promil aplikantów. Wszystko zależy od programu, szczęścia i statystyki :)

Ja w każdym razie już im podziękowałem.

Ale polecam zajrzenie choć na chwilę do tej firmy żeby zobaczyć jak działają korporacje i systemy ich klienta. Super doświadczenie zwłaszcza że za to płacą.
To było o programach "Web search evaluator" itp. Mają jeszcze crowdsourcing.
W crowdsourcingu raczej się dużej kasy nie spodziewaj. Można na piwo zarobić - jak nie masz nic innego do roboty i akurat jakieś zadanie pojawi się na Twoim koncie.

Acha. Pomoc techniczną mają na amerykańskim poziomie call center. Tzn. jak jesteś zaawansowanym użytkownikiem i masz naprawdę problem z ich softem, to Ci nie pomogą, najwyżej prześlą Ci parę razy te same standardowe odpowiedzi.

Wkurzające jest że za tą samą pracę Szwajcarom czy Norwegom płacą 3x więcej, no ale co zrobić.

Generalnie firma na plus.
użytkownik
31.12.1969 (48 lat temu)
31.12.1969 (48 lat temu)
11USD/h przy długim projekcie, a w krótkich zadaniach to może wyjść 2USD, 5USD, 10USD, zależy od konkretnego zadania i sprawności
użytkownik
24.04.2016 (2 lata temu)
24.04.2016 (2 lata temu)
xxxxxxx
użytkownik
03.05.2017 (rok temu)
03.05.2017 (rok temu)
Marta, czy nadal tam pracujesz? Ile płacą? Jaki rodzaj umowy? Dziękuję za odpowiedzi
użytkownik
27.06.2017 (rok temu)
27.06.2017 (rok temu)
Szkoda czsu, placa tylko 4 dollary na godzine, za granica za ta sama prace placa 10. Dlugi okres rekrutacji, moj trwal ok 12 godzin jednego dnia i jest bezplatny! !!!po dwoch dniach pracy, juz nie bylo wicej zadan dostepnych.
użytkownik
03.07.2017 (rok temu)
03.07.2017 (rok temu)
Witam, w jaki sposób odprowadzacie podatek od tych zarobków i ZUS?
użytkownik
30.07.2017 (rok temu)
30.07.2017 (rok temu)
Doszła może Pani do tego, jak się z tego rozliczyć :)?
użytkownik
12.08.2017 (rok temu)
12.08.2017 (rok temu)
Właśnie zaczynam przygodę z nimi. Jak dostajecie wpyłaty na payeer ? Czy na konto bankowe ?

Czy macie więcej zleceń ? Czy jestem w stanie zarobić z 1000 - 2000 miesięznie ?
użytkownik
12.08.2017 (rok temu)
12.08.2017 (rok temu)
Witam, jak to wygląda z wypłacalnością za godziny? Użytkownik sam dodaje ile godzin przepracował i oni to jakoś konkretnie sprawdzają potem? Ucinają jakoś te godziny, bo np za mało tasków zrobionych czy coś w tym stylu? Z góry dziękuję za odpowiedź
użytkownik
17.09.2017 (rok temu)
17.09.2017 (rok temu)
czy ktoś już rozpoczął współpracę ? i jest już przypuśćmy po 1szym miesiącu pracy na stanowisku Web Search Evaluator? Jakiego rzędu to jest wypłata po odciągnięciu prowizji payoneera? I co z rozliczeniem w US?
użytkownik
20.09.2017 (rok temu)
20.09.2017 (rok temu)
A po co się rozliczać jak nie podajesz Appenowi swojego Urzędu Skarbowego, przecież oni nic do nich nie wysyłają...dostajesz przelew na konto z Payoneer i już.
użytkownik
15.10.2017 (rok temu)
15.10.2017 (rok temu)
Ludzie na zagranicznych forach roznie pisza niektorzy mowia ze nie trzeba inni za trzeba. Doszedł ktos do tego jak to rozliczyc jesli trzeba?
użytkownik
29.11.2017 (rok temu)
29.11.2017 (rok temu)
z końcem listopada będę miał przepracowane 3 miesiące, na start dostałem 7$/h, umowa wymaga 20h tygodniowo, czasami można pracować po 30. Wypłaty w połowie miesiąca na payoneer, pobierają jakiś mały % z każdej wpłaty + mają swój przelicznik usd/pln. Niestety nie wiem jeszcze jak się za to rozliczyć i czy w ogóle :x
użytkownik
29.12.2017 (11 miesięcy temu)
29.12.2017 (11 miesięcy temu)
Jesli chodzi o rozliczanie sie z US po prostu odprowadza sie na konto US zaliczke na podatek do 20 dnia miesiaca, ale jeszcze jest sprawa z ZUS gdzie nalezy zglosic sie do ubezpieczenia zdrowotnego i odprowadzac skadke. Prawdopodobnie ponad 90% osob tego nie robi.
użytkownik
15 lut (9 miesięcy temu)
15 lut (9 miesięcy temu)
Czy tak dobrze się pracuje, że od dawna nikt nie pisze? Jakies nowiny?
użytkownik
13 mar (8 miesięcy temu)
13 mar (8 miesięcy temu)
Ktos wie jak sie z tego rozliczyć? rozlicze dochod ale co ze zrodlem dochodu?
użytkownik
21 mar (8 miesięcy temu)
21 mar (8 miesięcy temu)
Dajesz konto na słupa w rozliczeniach i finito
użytkownik
4 kwi (8 miesięcy temu)
4 kwi (8 miesięcy temu)
Jak obecnie wygląda praca z Appen? Widzę że firma na swojej stronie ma liczne oferty pracy w Polsce. Warto aplikować? Od jakiegoś czasu nikt z pracowników nie wypowiadał się na ten temat. Wszystkich potencjalnych pracowników, rozważających zatrudnienie w Appen, na pewno zainteresują najświeższe informacje z firmy.
użytkownik
12 kwi (7 miesięcy temu)
12 kwi (7 miesięcy temu)
Mniej płacą niż dawniej. Ale za to jest większy luz niż kilka lat temu. W zasadzie taka praca za taką płacę to jest czysty wyzysk. Ale jak ktoś ma alergię na durną pracę w korpo zawierającą duży zawartość bliskości hiperambitnych przygłupów zwanych managerami, i lubi sobie w pracy poczytać, to polecam :-)
użytkownik
13 maj (6 miesięcy temu)
13 maj (6 miesięcy temu)
Możecie opisać teraźniejszą sytuację Appen (Appen Butler Hill)? Przyda się to wielu użytkownikom zainteresowanym pracą tam.

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr
Formularz odpowiedzi
 

Chcę zamieścić
Proszę wpisać treść wiadomości (min. 10 znaków)
Wybierz zdjęcia z dysku lub przeciągnij je tutaj
możesz dodać jedno lub kilka zdjęć jednocześnie
można publikować jedynie zdjęcia w formacie JPG
maksymalna wielkość każdego zdjęcia - 4MB
dołącz:
wpisano znaków: 0
Wpisz, jak chcesz się przedstawić
Proszę uzupełnić podpis (min. 3 znaki)
E-mail
Nieprawidłowy adres e-mail
Numer telefonu
Nieprawidłowy numer telefonu
Aby wysłać wiadomość należy zaakceptować regulamin

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

Wczytywanie danych...
  1. Jeśli chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza który sam dodałeś - podaj kod zgłoszenia który otrzymałeś na swój adres e-mail w chwili dodania komentarza a następnie przejdź do edycji wpisu:
  2. Jeśli nie pamiętasz/nie znasz swojego kodu zgłoszenia, a chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza skorzystaj z poniżej przestawionej opcji:
Jeśli chcesz usunąć komentarz który wybrałeś uzupełnij swoje dane zgłaszającego, a następnie dokonaj opłaty administracyjnej w wysokości 200,00 zł za usunięcie wybranego komentarza.
* Serwis gwarantuje poufność poniżej udostępnianych danych
Wpisz swoje imię i nazwisko
Nieprawidłowy PESEL lub NIP
Wpisz miasto i kod pocztowy
Wpisz nazwę ulicy i numer domu
Nieprawidłowy adres e-mail
 

WYCIĄG Z REGULAMINU

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Najpopularniejsze tematy na forum

carlsberg

Fabres

green factory zdunowo

green factory

Jan-Trans

geostandard

warsaw media house

Pół foods
Pol foods

Credit Agricole

kłodzko

thoni alutec

toyota bank

pilkington skierniewice

pilkington

prewenta

mister minit

Jerozolimskie

minit

wody polskie

Harter

dom bud zachód Środa Wielkopolska

ecocar

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2018 najgorszapraca.net.pl | regulamin