test

Opinie o Cosmoworker Job Service - Poznań

Korzystałeś z usług Cosmoworker Job Service - Poznań? A może chciałbyś pracować w tej firmie i zastanawiasz się jakie warunki oferuje pracodawca? Podziel się swoją opinią - pomoże ona innym w uzyskaniu cennych informacji!
Założył(a): deamonek
Data: 2012-10-01 17:42

Wizyt: 4482
Komentarzy: 28
Sortowanie: najnowsze najstarsze
autor
01.10.2012 (6 lat temu)
01.10.2012 (6 lat temu)

Cosmoworker Job Service - Poznań

Witam, w sierpniu firma Cosmoworker odezwała się do mnie, że jest wyjazd na pieczarki. Spakowałem się wykosztowałem na wyjazd, wszystko było dopięte do ostatniej nitki. Ale PAn xxxxxxx miał dać znać gdzie dokładnie mam dojechać itd. czyli szczegóły.
Oczywiści było powiedziane że w czwartek do godziny 18. Ale cisza, dzwonię Pan xxxxxxx powiedział ze da znac w piatek. Czekałem czekałem, napisałem wieczorem sms i nic. W sobote dzwonie ale nic nie wiedział, powiedział ze wyjazd bedzie na poczatku tygodnia. i Moglbym tak dalej o moich telefonach i mailach fdo firmy Cosmoworker pisac, oczywiscie sam pierwszy. Zrobilem sobie potem przerwe, bo wyjechalem przez inna forme, ale chcialem sprobowac i zobaczyc czy cos sie wyjazsnilo, Pan xxxxxxx powiedział ze bedzie mial odpowiedz tego samego dnia, ale sie nie odczekałem. Dzis mamy pazdziernik a od Cosmowork nadal odpowiedzi w sprawie pracy nie mam....
użytkownik
13.12.2014 (3 lata temu)
13.12.2014 (3 lata temu)
i co ogólnie to jest taka firma widmo w takim razie . wg jest ktokolwiek kto z nimi gdzieś wyjechał? @deamonek czy dowiedziałeś się o firmie od kogoś znajomego czy jak wg na nią trafiłeś bo może to jest jakiś sztuczny twór. Będę wdzięczny za odpowiedz bo tez szukam firmy z którą można wyjechać ale nie chce się bez sensu naciąć
użytkownik
27.02.2015 (3 lata temu)
27.02.2015 (3 lata temu)
Osobiście naszukałem się opini i konkretnych to chyba się nie znajdzie. Wyczytałem tylko że w umowie o pracę jest napisane że zobowiązują się do zapewnienia miniumum 35 godzin pracy. Ja jestem dobrej myśli i będę chyba ruszał do Holandii na pieczarki. Plusem jest to że z negatywnymi opiniami, zawsze to jakiś pozytyw
użytkownik
11.10.2016 (2 lata temu)
11.10.2016 (2 lata temu)
firma widmo i złodzieje ,brak zorganizowania ,do dzis nie wypłacono mi pieniedzy ,nikt nie reaguje na moje prosby
użytkownik
26.04.2016 (2 lata temu)
26.04.2016 (2 lata temu)
Widzę, że agencja prężnie działa na rynku. Szukam pracy i zerknąłem na ich stronę, mają sporo ofert. Mnie np zainteresowało stanowisko Lekarza w przychodni w zakresie medycyny rodzinnej. Oferują stawkę do negocjacji i możliwość pracy na cały bądź pół etatu.
użytkownik
25.03.2017 (rok temu)
25.03.2017 (rok temu)
yjechałem na kwiaty do Marknesse.
Praca była pierwsze 3 dni . Akurat było zamówienie i jak walneli nas od 16 do 24 to robiliśmy do 7 rano.
Na własne oczy widziałem jak ludzie mdleją a jedna, starsza osoba dostała zawału w Bass 5 .
Polacy w większości brali amfetaminę żeby wyrobić 22h jako biały murzyn ( wody nie można było ze sobą mieć a o pójściu do toalety można było zapomnieć, bo zjazd do Polski i na twoje miejsce przyjeżdżało 10 innych białych murzynów z Polski.
Po tych 3 dniach pracy niby "nie było zamówień i 3 tygodnie siedziałem w domku ( razem z wieloma innymi osobami w nadziei na pracę) w domku jest 13 pokojów- w każdym mieszka 11 osób, to daje 143 osoby. Domek z ubezpieczeniem kosztuje ponad 100 euro za 7 dni. 30-31 dni w miesiącu daje 450-500 euro miesiecznie .
Praca jest dobierana tak żeby tylko opłacić domek.
Dzięki 143 osobo9m firma zarabia na domku ponad 70 tysiecy euro.
Podejrzewam, że takich domku firma ma niejeden.
No i kasa się kręci na naiwności biednych polaków którzy chcą wyjechac do pracy i zarobić- dostają 2-3 dni pracy żeby opłacić domek i ma się ich w du***
Koordynatorka Elżbieta Ch. to jakaś kobieta która najprawdopodobniej miała ciężkie dzieciństwo- jest chamska w rozmowach na żywo niesamowicie- bluzga, każde nasze pytanie z ironią komentuje jakby robiła wielką łaskę, ze w ogóle tam jest. Telefonów nie odbiera. Raz odpisała smsa, że później zadwoni, boniema czasu i na tym się zakończyło. Przez 3 tygodnie widziałem ją raz- przyszła do mnie, pogadała z dwoma inymi osobami a na moje pytanie czy ze mną porozmawia , bo ztego co wiem przyszła do mnie odparsknęła "co pan sobie mysli! dzisiaj pan przyjechal i ja mma byc od razuna pana uslugi? ja tu mam osoby z zeszłóego tygodnia!" i poszła. Tyle ją widziałem.
jedynie przez 3 tygodnie dostawałem odniej automatycznego smsa o 19 , ze "jutro ma pan woilne" świetnie! w końcu wydałem kupe pieniędzy na wyjazd ina euro po to żeby siedzieć tam i płacić za ich "domek" który jest wyremontowaną stodołą!
Wróciłem z długami.
Jak ktoś chce to mam 8 stron screenów z telefonu- wszystkie o treści- jutro wolne-po 3 tygodniach stamtąd po prostu uciekłem żebynie popaść w jeszcze większe długi.
Załatwić tam nie idzie nic poza narkotykami i alkoholem.
Widocznie 70tysięcy euro miesięcznie na domku to za mały zysk dla tej firmy.
STANOWCZO ODRADZAM TĘ FIRMĘ.
Wczoraj po dodabiu negatywnego komentarza dzwonił pan z cosmoworker zaszokowany, że jak to niemiałem pracy. Prosił oprzesłanie screenów smsów od koordynatorki, ze codziennie wolne. Mi9ał z nią porozmawiać i dzisiaj rano dać znać o co chodziło.Negatywny komenatrz usunąłem z nadzieją, że wszystko się wyjaśni, ale po usunięciu negatywnego komentarza sytuacja jak z panią Elą Ch.
Zero odpowiedzi ani kontaktu.
STANOWCZO ODRADZAM TĘ FIRMĘ, CHYBA, ŻE KTOŚ JEDZIE Z KUPĄ KASY POĆPAĆ I POCHLAC DO HOLANDII- JEST TO MIEJSCE DLA NIEGO WYMARZONE.
OSOBOM PRAGNĄCYM PRACOWAC ODRADZAM.
ps: jesli ktoś chce dowody prosze pisać na priv. Mam wszystko zapisane.
W Polsce TV by miała niezły materiał. Podejrzewam, że z Holenderskim prawem i Holenderską inspekcją pracy firma by dawno nie istniała, w ciągu kilku dni, jakby przekazać te materiały .
użytkownik
16.05.2017 (rok temu)
16.05.2017 (rok temu)
Witam może ktoś powiedzieć mi o firmie COSMOWORKERS mam w planie wyjechać przez tą firmę na zbijannie palet pomóżcie czy warto PILNE
użytkownik
12.08.2017 (rok temu)
12.08.2017 (rok temu)
Witam ! powiedzci cos o pracy w Czechca .. warunkach, cokolwiek
użytkownik
17.11.2017 (rok temu)
17.11.2017 (rok temu)
Daj komu trzeba te materiały niech to polskie "dziadostwo"! czytaj agencje wszystkie pojdą w piz du! i oddadzą pieniądze za to gdzie swoich rodakow wysyłają.
użytkownik
20.11.2017 (rok temu)
20.11.2017 (rok temu)
Byłam niedawno przez to bioro w Aboost niepolecam kiedy zjechałam niedostalam wogole zapłaty za 4 dni a nikt nie raczy odebrać telefonu
użytkownik
8 lut (10 miesięcy temu)
8 lut (10 miesięcy temu)
czy ktoś jedzie na dniach pod Brno kabelki w kupie razem albo złoże się na paliwo proszę kontakt tel 578982747
użytkownik
8 sie (4 miesiące temu)
8 sie (4 miesiące temu)
jak ci się tam pracuje? jak oceniasz hotel? jak warunki pracy? napisz cos o tym miejscu bo bede tam wyjezdzal 20stego
użytkownik
19 lut (9 miesięcy temu)
19 lut (9 miesięcy temu)
Jeszce lepiej jak tam pracowałeś trzeba było jechać do ambasady oni zrobiliby porządek z ta agencją a jak jesteś w Polsce to do sądu chyba że się boisz ?
użytkownik
19 lut (9 miesięcy temu)
19 lut (9 miesięcy temu)
Do Oszukany
użytkownik
8 kwi (8 miesięcy temu)
8 kwi (8 miesięcy temu)
Jakie czynniki według Was jest najważniejszy przy wyborze miejsca pracy? Atmosfera, zarobki, lokalizacja czy jeszcze coś innego?
użytkownik
16 kwi (7 miesięcy temu)
16 kwi (7 miesięcy temu)
najważniejsze warunki mieszkaniowe,następne żeby agencja nie okradała pracownika tj takie typu dodatki jak 6 euro dziennie za dojazdy itd umowa na zlecenie odpada
użytkownik
19 kwi (7 miesięcy temu)
19 kwi (7 miesięcy temu)
Złego słowa nie powiem. Znalazłem lepiej płatna ofertę ale biuro polecam. Miałem kontakt z kilkudziesięcioma agencjami i jako jedna z nielicznych potraktowała mnie fair.
Nie czułem się jakby mnie wypychali na zachód tylko pytali jaką pracę lubię, wiedzieli o co pytać i znali się na pracy, którą miałem podjąć.
użytkownik
20 kwi (7 miesięcy temu)
20 kwi (7 miesięcy temu)
Normalna firma Jexdzilemz nimi w 2010,2011 i 2012 teraz pojechal moj syn z dziewczyna i tez wszystkojak bylo mowione
użytkownik
20 kwi (7 miesięcy temu)
20 kwi (7 miesięcy temu)
Dobra firma.
pzdr z Emmelordu.
użytkownik
3 maj (7 miesięcy temu)
3 maj (7 miesięcy temu)
Pracuje przez nich 2 raz. Drugi raz przez inne uitzenndbiuro. Wszystko jak trzeba. Maja duzo ofert i chyba sprawdzone te biura z ktorymi wspolpracuja.
użytkownik
3 cze (6 miesięcy temu)
3 cze (6 miesięcy temu)
W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku pracy, atmosfera w miejscu zatrudnienia odgrywa coraz większą rolę. A jak to wygląda w Cosmoworker Job Service? Podzielcie się swoimi wrażeniami, wyrażając swoją opinię na ten temat!
użytkownik
25 sie (3 miesiące temu)
25 sie (3 miesiące temu)
Cześć czy ktoś był i może powiedzieć jak jest w Uherske Hradiste przy kondensatorach, praca, warunki mieszkaniowe?
użytkownik
30 sie (3 miesiące temu)
30 sie (3 miesiące temu)
wszystko spoko. Mozna jechać. Teraz na sezon za rok moze na dluzej bo sie opłaca mimo wszystko a jak sie zna angielski to nawet nie trudno sie w tej Holandii połapać. Pamiętajcie o koncie w euro bo przewalutowanie na złotówki jest drogie. nam powiedzieli ale chłopak z innego biura niz Cosmoworker ma polskie i mu bank zabiera z każda wypłata 50 zł opłaty.
użytkownik
22 wrz (2 miesiące temu)
22 wrz (2 miesiące temu)
W końcu jakas normalna agencia
użytkownik
26 wrz (2 miesiące temu)
26 wrz (2 miesiące temu)
Mogę ich polecić - nie wciskają bajek. Wszystko jak na umowie. Solidna firma.
użytkownik
3 paź (2 miesiące temu)
3 paź (2 miesiące temu)
pracuje od lutego i pierwszy raz mam wolne w tygodniu 45 - 50 godzin w tygodniu wyplaty naczas zakwaterowabie ok ale pokoje moglybybycc wieksze ludzie bardzo spoko koordynatorow widzimy rzadko ale problemow niema wiec nie sa jakos pottzebni wifi jest i to nawet na samym koncu ogrodu wiec skype z rodzina w ciszy i spokoju jak sielubi pracowac to polecam jak ktos pije to raczej krotko zabawi
użytkownik
5 paź (2 miesiące temu)
5 paź (2 miesiące temu)
Gdzie pracujesz i co robisz?
użytkownik
20 paź (miesiąc temu)
20 paź (miesiąc temu)
Przed wyjazdem do Holandii do pracy w magazynie z rtv jako order picker koles milym glosem oznajmia co i jak, obiecuje, ze po drugim zgloszeniu problemow z mieszkancami usuwaja takiego delikwenta z domku.

Przyjechalem o 2giej w nocy, melina az sie swieci, nikt mnie nie odebral, nie mam pokoju, po godzinie na doł schodzi pseudo-zarzadczyni, nawalona, umiejscowila mnie w pokoju, oczywiscie jedynek nie ma, a jak sa, to sa zamienione na dwojki, wszedzie syfils za 90e tygodniowo i zacpana, zachlana i [email protected] muzyka do wszczesnych godzin porannych patologia.

Praca - okazalo sie ze to nie rtv, tylko magazyn z ciezkimi worami po 20kg i kartonami pelnymi karmy dla zwierzat i takie tam, ktore trzeba ladowac setkami na palety. Do tego obcinaja godziny, wypaty marne, praca ciezka, odpoczac sie nie da. Omijac agencje, pomimo kilku cieplych opini jak widac wystawionych przez biuro.

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr
Formularz odpowiedzi
 

Chcę zamieścić
Proszę wpisać treść wiadomości (min. 10 znaków)
Wybierz zdjęcia z dysku lub przeciągnij je tutaj
możesz dodać jedno lub kilka zdjęć jednocześnie
można publikować jedynie zdjęcia w formacie JPG
maksymalna wielkość każdego zdjęcia - 4MB
dołącz:
wpisano znaków: 0
Wpisz, jak chcesz się przedstawić
Proszę uzupełnić podpis (min. 3 znaki)
E-mail
Nieprawidłowy adres e-mail
Numer telefonu
Nieprawidłowy numer telefonu
Aby wysłać wiadomość należy zaakceptować regulamin

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

Wczytywanie danych...
  1. Jeśli chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza który sam dodałeś - podaj kod zgłoszenia który otrzymałeś na swój adres e-mail w chwili dodania komentarza a następnie przejdź do edycji wpisu:
  2. Jeśli nie pamiętasz/nie znasz swojego kodu zgłoszenia, a chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza skorzystaj z poniżej przestawionej opcji:
Jeśli chcesz usunąć komentarz który wybrałeś uzupełnij swoje dane zgłaszającego, a następnie dokonaj opłaty administracyjnej w wysokości 200,00 zł za usunięcie wybranego komentarza.
* Serwis gwarantuje poufność poniżej udostępnianych danych
Wpisz swoje imię i nazwisko
Nieprawidłowy PESEL lub NIP
Wpisz miasto i kod pocztowy
Wpisz nazwę ulicy i numer domu
Nieprawidłowy adres e-mail
 

WYCIĄG Z REGULAMINU

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Najpopularniejsze tematy na forum

Julita szymanowska

cukiernia chmielewscy

axa polska

kia marvel

pramerica

Jasło
nordea

promotech

visset

danfoss tuchom

derksen

demotrans

holbox

inter-team

dybiak

inter team

pikul

trusted shops

Netland

warsaw media house

OKNOPLAST

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2018 najgorszapraca.net.pl | regulamin