test

Opinie o Fortum Warszawa

Korzystałeś z usług Fortum Warszawa? A może chciałbyś pracować w tej firmie i zastanawiasz się jakie warunki oferuje pracodawca? Podziel się swoją opinią - pomoże ona innym w uzyskaniu cennych informacji!
Założył(a): spespe
Data: 2016-11-21 13:40

Wizyt: 4914
Komentarzy: 348
Sortowanie: najnowsze najstarsze
autor
21.11.2016 (2 lata temu)
21.11.2016 (2 lata temu)

Fortum Warszawa

Dostałem ofertę pracy z tej firmy i na początku długo, a nawet bardzo długo się zastanawiałem bo dużo się słyszy i czyta o tego rodzaju "sprzedawcach". Sprawdziłem sobie dokładnie firmę oraz ofertę jaką mają, podszywając się pod klienta, i okazało się że jest ona bardziej niż ok. Postanowiłem spróbować bo przecież "do odważnych świat należy". Początki nie były łatwe, ponieważ ich styl pracy wydawał mi się czasami katorżniczy, a rynek całkowicie dla mnie nowy. Jednakże po bardzo trudnym początku, w momencie gdy pojawiła się pierwsza sprzedaż, potem następna i następna, okazało się, że moje obawy były w większości bezzasadne. Przede wszystkim liczy się to, że ne muszę się chować przed klientami, tylko dzwonią do mnie, dziękuję i jeszcze dają polecenia. Na pewno nie jest to praca dla osób, które czekają aż coś się wydarzy, tylko dla takich które cały czas lubią szukać a przede wszystkim ciężko pracować. Jednakże za ciężką pracę zgadza się stan konta, a to jest dla mnie najważniejsze.
Polecam bo jest to w miarę nowa branża, w której można jeszcze zarobić, a poza tym nie bazują na jednorazowej sprzedaży i ważny jest dla nich klient a nie przede wszystkim zarobek.
autor
18.06.2018 (7 miesięcy temu)
18.06.2018 (7 miesięcy temu)
Człowieku czy Ty w ogóle jesteś zdrowy psychicznie ? Co to za bzdury wypisujesz? Myślisz że jesteś tutaj anonimowy i możesz bezkarnie wrzucać poważne oskarżenia ?
autor
19.06.2018 (7 miesięcy temu)
19.06.2018 (7 miesięcy temu)
Skuter przecież ciebie chłopie z roboty xxxxxxx ! Nawet nicka pajacu nie zmieniłeś .
użytkownik
26.06.2018 (6 miesięcy temu)
26.06.2018 (6 miesięcy temu)
Wstyd Panie Mieczysławie.... to że nie potrafił Pan sobie poradzić w sprzedaży, był niebywałym leniem, nie przyswajał Pan podstawowej wiedzy, a oczekiwał cudów że wszyscy za Pana to zrobią (bo cyt."Panu się wszystko należy") faktycznie powoduje, że swoje smutne frustracje wylewa Pan "anonimowo" w portalu. Bo tyle Panu zostało.... Jest Pan przykładem jednej z pomyłek rekrutacyjnych.
I tak właśnie wyglądają później opinie na portalu - Ci, którym się nie udało, bo nie potrafią wziąć się porządnie do roboty, nauczyć branży i czerpać z tego korzyści wylewają swoje żale .... George Washington mądrze powiedział: "99% wszystkich porażek to porażki tych, którzy mają nawyk szukania wymówek"... jak te słowa pasują do Pana ...
użytkownik
27.06.2018 (6 miesięcy temu)
27.06.2018 (6 miesięcy temu)
Najwłaściwszym było by w rewanżu zacytować Piłsudskiego, lub "pojechać"Tuwimem. Jednak najrozsądniej będzie zignorować ten przypływ radosnej weny twórczej... mimo wszystko życzę Pani MZ powodzenia i szczęścia, bo wcześniej czy później będzie ono Pani potrzebne. Mieczysław.
użytkownik
27.06.2018 (6 miesięcy temu)
27.06.2018 (6 miesięcy temu)
BRAWO TY!!!!
użytkownik
20.07.2018 (6 miesięcy temu)
20.07.2018 (6 miesięcy temu)
Skuterku, ja pracuję już ponad 2 lata i z przyjemnością wracam do swoich klientów.
Jak chciałeś kogoś oszukiwać to długo miejsca nie zagrzejesz ... :)
użytkownik
20.07.2018 (6 miesięcy temu)
20.07.2018 (6 miesięcy temu)
Większych BZDUR nie widziałem, a jestem Ekspertem w Fortum
użytkownik
26.07.2018 (5 miesięcy temu)
26.07.2018 (5 miesięcy temu)
Podpisuję się pod resztą. Nie chciala bym, żeby ktoś uczciwy się w to wplątał. W całej strukturze znajdzie się kilka osób uczciwych, ale to rzadkość. Ekipa z Fortum, która buja się od AMB do dziś dzień oszukuje ludzi i wprowadza w błąd. Ponad pół roku nie pracuję w tej firmie, a dalej w branży napotykam takie tematy. Praca dla mlodych, jeśli chcą się nauczyć jak nie pracować w tej i innych branżach - najlepsza. Ale tylko dla tych uczciwych co szybko się wycofają. Reszta zagrzeje tam miejsce i będzie oszukiwać klientów.
użytkownik
02.08.2018 (5 miesięcy temu)
02.08.2018 (5 miesięcy temu)
Ksywka adekwatna do firmy ;)
użytkownik
07.08.2018 (5 miesięcy temu)
07.08.2018 (5 miesięcy temu)
DRAMAT!!!! Omijać szerokim łukiem, szkoda czasu. Zwykła akwizycja opakowana w bajerę na "fińską firmę", super, hiper uczciwą i odpowiedzialną. Szkoda, że nie wobec swoich pracowników.
użytkownik
27.08.2018 (4 miesiące temu)
27.08.2018 (4 miesiące temu)
Witam,
Czy Fortum to ta sama firma co syenergy?
Bo pierw Pani przez telefon zapraszając mnie na rozmowę powiedziała cicho że z fortum a później kiedy się dopytam o nazwę firmy to usłyszałem syenergy więc już zdebialem gdzie ja idę :)
użytkownik
28.08.2018 (4 miesiące temu)
28.08.2018 (4 miesiące temu)
Absolutnie nie.
Fortum to Fortum i nie ma nic wspólnego z syenergy cokolwiek to jest.
użytkownik
19.09.2018 (4 miesiące temu)
19.09.2018 (4 miesiące temu)
SyEnergy (wcześniej Learn and Earn) jest spółką, która sprzedaje dla Fortum. Ale jako były pracownik radzę naprawdę omijać to dziadostwo szerokim łukiem. Zaoszczędzicie swój czas.
użytkownik
29.08.2018 (4 miesiące temu)
29.08.2018 (4 miesiące temu)
NIE POLECAM !!!
W ostatnim czasie moich dziadków mieszkających w Toruniu odwiedził akwizytor legitymujący się legitymacją z Fortum które rzekomo zmienia się z Orange. Pan Kaczmarek przedstawił warunki ustnie inne niż zapisane w umowie. Moi dziadkowie niestety ją podpisali. Następnie pochwalili się że będą mieli innego operatora. Jak się okazało wszystko to jeden wielki pic na wodę!!! Na szczęście wszystko przeszło jeszcze weryfikację telefoniczną podczas której odmówiliśmy i zrezygnowaliśmy telefonicznie z umowy. Pan akwizytor zaczął nękać nas telefonami abyśmy ją podpisali w bardzo nieładny sposób. Omijać szerokim łukiem. Nam się na szczęście udało w ostatniej chwili.
użytkownik
25.10.2018 (2 miesiące temu)
25.10.2018 (2 miesiące temu)
jakby na przykład "czarnej owcy" patrzeć , to sytem działa .... weryfikacja telefoniczna pozwoliła zweryfikować nierzetelność handlowca!!! Brawo procedury
użytkownik
04.09.2018 (4 miesiące temu)
04.09.2018 (4 miesiące temu)
Cześć,

Z ciekawości zapytam: Jak konkurencja miała cenniki po 230 to Duon/Fortum miał 300+, dzisiaj konkurencja ma 320-340, jakie wyjściówki ma Fortum dla handlowców? 400?
użytkownik
13.09.2018 (4 miesiące temu)
13.09.2018 (4 miesiące temu)
też zagościłem w tej firmie jakiś czas temu. Mobbing i pranie mózgu cały dzień. I barany- eksperci i leaderzy od 7 boleści- prostaki bez szkoły za to z dolarami w oczach. Fortum to czysty xxxxxxx i złodziejska firma. Nigdy więcej- teraz też pracuję na rynku energetycznym ale zarabiam dużo lepiej a moi klienci nigdy nie są naciągani! Fortum to naciągacze!!
użytkownik
14.09.2018 (4 miesiące temu)
14.09.2018 (4 miesiące temu)
Cześć , a co sądzicie na temat pracy i oddziału fortum we Wrocławiu .
Jaka jest tam specyfika pracy w jaki sposób sprzedaje się ich produkty ? jakie zarobki ?
użytkownik
19.09.2018 (4 miesiące temu)
19.09.2018 (4 miesiące temu)
NIE POLECAM!!!!
Podpisaliśmy z firmą FORTUM umowę która miała obowiązywać od września (umowa podpisana w czerwcu) w lipcu otrzymaliśmy pierwszą fakturę od ENERGA OPERATOR bo okazało się że zostaliśmy od razu w czerwcu zgłoszenia na pobor energi w miejsce gdzie zakład ma powstać i działać od września .
Zostało to natychmiast zgłoszone przedstawicielowi FORTUM który podpisywał z nami umowę i miał to "załatwić" od tamtej pory kontakt z przedstawicielem się urwał Pan Grzegorz nie odbiera od nas telefonów (bo najwidoczniej on swój cel w postaci podpisania umowy i pewnie otrzymania z tego tytułu prowizji osiągnął!)
W związku z brakiem kontaktu zgłosiliśmy oficjalnie to do firmy FORTUM w dniu 6.08.2018 która została przyjęta i został jej nadany nr .
Od tamtego czasu ani odpowiedzi ani jakiejkolwiek reakcji z ich strony, pomimo dzwonienia i dopytywania się co się dzieje uzyskujemy tylko informację że reklamacja jest w trakcie rozpatrywania, nie wiadomo do kiedy bo nikt nie jest w stanie na to odpowiedzieć (czyli może do usranej śmierci to trwać), nie rozumiem jak nie można wyjaśnić sprawy przez ponad miesią z jednym zas.... pracownikiem ich firmy.
Na dzień dzisiejszy sprawa nie została nadal załatwona w żaden sposób, mają klienta w xxxxxxx i nie możemy do tego rozwiązać umowy!!!!!
MASAKRA, ODRADZAM!!!!!!
użytkownik
19.09.2018 (4 miesiące temu)
19.09.2018 (4 miesiące temu)
Bo misiaczku nie ogarnołeś, że na rynku są dwie firmy funkcjonujące pod nazwą Fortum. Jedna ma siedzibę we Wrocławiu i obsługuje ciepło (stary MEPC Wrocławski) a druga Fortum to stary Duon, który ma siedzibe w Gdańsku i sprzedaje energię elektryczną i gaz. Dwie różne firmy, zrozumiałeś? Ja pisalam o tej we Wrocławiu (czytanie ze zrozumieniem to trudna sztuka) Więc to raczej ty zmień dragi, bo to co teraz sprzedają wystrzeliło Cie w kosmos :)
użytkownik
18.10.2018 (3 miesiące temu)
18.10.2018 (3 miesiące temu)
Powiedzcie w jakich godziach pracuja pracownicy?
użytkownik
24.10.2018 (2 miesiące temu)
24.10.2018 (2 miesiące temu)
FORTUM ŁÓDŹ.
Na rozmowie żadnych konkretów, dowiaduje się tylko, że wysoka podstawa.
Pierwszego dnia okazuje się, że wysoka podstawa nie jest wcale tak wysoka a składa się jeszcze z premii frekwencyjnej.
10 a nawet 11 godzin pracy w ciągu dnia, 5 dni w tygodniu plus dwie soboty w miesiącu.
Do tego bieganie po schodach. Po tyle godzin...
Ratuje sytuację świetna atmosfera między pracownikami. I chyba tyle...
użytkownik
25.10.2018 (2 miesiące temu)
25.10.2018 (2 miesiące temu)
W porównaniu do PGE za 120kWh muszę zapłacić 11 zł wiecej .

Moje sugestie dla Fortum:
Podawać prawdziwe dane
użytkownik
25.10.2018 (2 miesiące temu)
25.10.2018 (2 miesiące temu)
Parcuję tutaj od kilku lat . Ja mam sporo klientów i praktycznie nie mam reklamacji. Zarabiam fajne pieniądze . Fajny zespół zaj... ludzi. Fakt to nie jest praca dla przeciętniaków.

Lubię atmosferę w Fortum za:
szkolenia , imprezy integracyjne, szkolenia motywacyjne, i cały czas nowe rozwiązania dla klientów
użytkownik
25.10.2018 (2 miesiące temu)
25.10.2018 (2 miesiące temu)
Sprzedaż ... to chyba trudno ustalić godziny ,,, bo to klient ustawia Nasz kalendarz
użytkownik
25.10.2018 (2 miesiące temu)
25.10.2018 (2 miesiące temu)
to chyba sprzedaż dla Kowalskiego czyli dom u partnera?
użytkownik
25.10.2018 (2 miesiące temu)
25.10.2018 (2 miesiące temu)
w moim zespole staż pracy 3, 5 roku 3 lata 2, 5 lata 2,5 lata i 6 mc i nowi adepci ,,,,, prawda paraca dla "cieniasów" to nie jest
użytkownik
25.10.2018 (2 miesiące temu)
25.10.2018 (2 miesiące temu)
roamawiać zawsze warto , nie rozmawiając nie dajesz sobie szansy, już przegrałeś na starcie
użytkownik
25.10.2018 (2 miesiące temu)
25.10.2018 (2 miesiące temu)
ciekawe... to za to "dno" zapłacili 500 mln zł ... ?
użytkownik
25.10.2018 (2 miesiące temu)
25.10.2018 (2 miesiące temu)
pamiętajcie że Fortum tak jak Energa ma sporo spółek celowych i każda ma inaczej ułożony stataus pzrcowniczy
użytkownik
25.10.2018 (2 miesiące temu)
25.10.2018 (2 miesiące temu)
sprzedaż na cenie "gwarantownej " jest słaba bo jak poczytasz to te firmy które miały 220 już ich nie ma , a nawet spółki skarbu państwa maja zapisy o możliwości "podniesienia ceny zw względu na sytuację rynkową" ... więc piszesz o cenie minimalnej ... ale ok. cena Fortum to ok. 310-320
użytkownik
25.10.2018 (2 miesiące temu)
25.10.2018 (2 miesiące temu)
Przepis na sukces handlowca w Fortum:
- 2 garści samodyscypliny
- 2 garści konsekwencji
- 3 szczypty pokory i cierpliwości
- 4 krople optymizmu
- wyciąg z ambicji i determinacji
- gałązka doświadczenia
- korzeń uczciwości biznesowej
Jeżeli uważasz, że masz wszystkie składniki i interesuje Cię długoterminowa współpraca w roli handlowca/eksperta w mocno rozwijającej się branży - aplikuj, spotkaj się z managerem i sam oceń warunki współpracy.

Jeżeli uważasz, że Fortum nie spełniło Twoich oczekiwań dot. możliwości osiągania ponadprzeciętnych dochodów - rozstrzygnij w swoim sumieniu co tak na prawdę zawiodło i idź dalej. Po prostu znajdź nowe, lepsze dla siebie wyzwanie zawodowe. Szkoda czasu na "hejtowanie" w sieci.

Mam komfort możliwości oceny zarówno z perspektywy pracownika jak i klienta. Fortum to solidny partner biznesowy

Pozdrawiam,
Zadowolona ze współpracy Fortum-ówka
użytkownik
25.10.2018 (2 miesiące temu)
25.10.2018 (2 miesiące temu)
Pracuje w Fortum od 3 lat, nie będę ukrywał iż pierwsze miesiące pracy naprawdę trzeba zasuwać, wtedy też większość doradców rezygnuje z pracy, jednak jak się chce to się pracuje. Zarobki to około 10 tyś miesięcznie, czasem więcej . Największym plusem jest to, iż jest bardzo dobry system szkoleń, zaczynając od wdrożeniowego kończąc na managerskim. ( Tutaj ukłon dla Karoliny) . Polecam
użytkownik
28.10.2018 (2 miesiące temu)
28.10.2018 (2 miesiące temu)
Maryś, mało kto rezygnuje, tu się dziękuje jak klamek nie strzelasz. 10 tyś, to w konkurencji 25 tyś - każdy wie ile Mwh na rynku. Fortum to istny wyzysk a iść można na ściemę. Ściemę albo klientów jak złapiesz albo firmę, że tyrasz.....
Ale ten największy plus za szkolenia? Większa przesada to tylko ten ukłon w stronę wieloryba.....tak,tak, wiem jest na diecie ale jakoś nie może.
użytkownik
29.10.2018 (2 miesiące temu)
29.10.2018 (2 miesiące temu)
Fortum Katowice
Całkiem niedawno byłam na rozmowie o pracę do Fortum w Katowicach przy ulicy Mariackiej 7/3 . Z opisu oferty wynikało że będę pracować jako przedstawiciel handlowy stacjonarny. Pierwszy etap rekrutacji to rozmowa z bardzo miła Panią typowe pytania dlaczego chce Pani zmienić pracę
Oczekiwania finansowe itd.
Odpowiedziała mi również jak wygląda praca u nich w firmie telefony do klientów umawianie spotkań itd miała być umowa próbną o pracę na 3 mce lub miesiąc ( zależne to miało być ode mnie) potem umowa na rok i na koniec stała.
Przeszłam pierwszy etap po czym zaproszono mnie na kilka godzin próbnych aby zobaczyć jak wygląda taki dzień pracy i stwierdzić czy chce tam pracować
Co się okazało jak przyszłam wyszedł po mnie jakiś gość zaprosił do sali konferencyjnej puścił prezentację i zaczął wypytywać różnych rzeczy niczym egzamin na studiach. Okazało się że miałabym pracować na UMOWĘ O DZIELO nawet nie wiadomo jaki okres czasu do tego pierwsze dwa tygodnie za darmo. Wkurzyło mnie to bardzo . Po tej interesującej prezentacji z przepytywaniem powzlam z jakas babka zobaczyć jak wygląda umawianie klientów A to się okazało coś Ala call Center na koniec miałam jechać z tym gościem do innego miasta do klienta.
Nie polecam strata czasu

Moje sugestie dla Fortum:
Nie robić ludzi A xxxxxxx

Lubię atmosferę w Fortum za:
Nie mogę powiedzieć czy jest super czy jesy źle Pani która mnie wprowadzała była uprzejma . Ludzie między sobą rozmawiali usmiechali się do.siebie
użytkownik
30.10.2018 (2 miesiące temu)
30.10.2018 (2 miesiące temu)
Wszystko o pracy w Fortum w dziale handlowym : Ciężka praca z klientem przynosząca wymierne korzyści finansowe Pracuje ponad trzy lata Do 10tego każdego miesiąca dostaję niemałą podstawę Do 30tego każdego miesiąca jeszcze większą prowizję Ale ja jestem świetnym handlowcem więc pewnie przeciętniaki mogą być niezadowoleni . No cóż- nie dla psa kiełbasa Hmmm

Lubię atmosferę w Fortum za:
Bardzo dobry i prosty kontakt ze wszystkimi działami firmy
użytkownik
30.10.2018 (2 miesiące temu)
30.10.2018 (2 miesiące temu)
Tak sobie siedzę i czytam te opinie i ręce opadają.
Pracuję jako przedstawiciel Fortum blisko 3 lata, więc uważam się za osobę kompetentną do wypowiedzenia się w temacie pracy tutaj.
Ktoś pisze o rotacji. Owszem jest i to ogromna. Z moich obserwacji jest jedna tego przyczyna. Ludzie przychodzący do nas chcą od razu zarabiać tak jak doświadczeni przedstawiciele. Na początku pracy trzeba zapłacić spore frycowe i nauczyć się jak rozmawiać z klientem o energii i gazie dlatego, że rynek jest ultraciężki i zniszczony przez firmy krzaki, które ponaciągały większe, mniejsze firmy jak i ślepe babcie bez nóg mieszkające na 10 piętrze w bloku bez windy ;).
Jak zaczynałem pracę przez pierwsze 4-6 miesięcy zarabiałem na prawdę mało. Frustracja była ogromna i chciałem rzucić tą robotę ale potem przychodziła refleksja i wracałem do pracy. Nawet po półtora roku gdzie miałem przez prawie kwartał "dołek wynikowy" chciałem odejść. Była jedna rzecz jaka mnie tu trzymała. KASA. Wzrastało samozaparcie i chciałem tu pracować bo wiedziałem jakie są perspektywy zarobkowe. Większość osób, które odeszły szybko ( i jak się domyślam smarują tutaj po Fortum) były osobami, które nie wytrzymały tempa i ciężaru tej pracy.

Nawiązując do tych osób, które były u Nas "krótko" muszę powiedzieć jedno. Zaczynały pracę "po swojemu" nie opierając się na doświadczeniu i wskazówkach menadżerów (których Fortum ma MEGA doświadczonych), potem gdy z małymi klientami nie szło łapały się na ogromne tematy, bo przecież z nich prowizja jest na prawdę duża a potem jak nie udawało się domknąć klienta (którego ofertowało jeszcze 15 innych firm) wszystko zwalali na Fortum - a że cena, a że produkt do bani, a że menadżer nie pomógł, a że mail nie doszedł, a że telefon nie działał, a że auto nie zapaliło itd itd.
Wystarczy zapytać te osoby nad jakimi tematami pracowały na końcu pracy ;) Jeśli będą uczciwi to powiedzą jakie rekordy miały padać, i że dzień po zwolnieniu "miały pisać" ;)

Praca czasami przypomina rzeźnię ale przelew na konto to BARDZO wynagradza.
AHA! Co jest ważne - kasa na koncie jest tylko i wyłącznie odzwierciedleniem tego ile i jak pracujesz. Jeśli chcesz zarobić 5 tys - spokojnie to zrobisz. Jeśli chcesz zarobić 25 tysięcy również to zrobisz natomiast musisz się liczyć z 5x cięższą pracą. Zarobek (na rękę) rzędu 10-15 tysięcy to standard natomiast nie od razu ;) Najpierw nauka, trochę skruchy, odrzucenie nawyków z innych branż, potem pokora, zrozumienie zasad panujących w organizacji potem zrozumienie rynku i mądra praca. Tak widzę ścieżkę do godnych zarobków.

P.S Najlepsi są Ci, którzy piszą jak to Fortum naciąga klienta i przedstawicieli, i że teraz są w konkurencji, zarabiają 10 razy tyle i, że piszą setki umów, i że w ogóle cud, miód. Mam jedno pytanie: CZEMU Was nie widać w terenie i również nie widać w tym terenie waszych rewelacyjnych umów z klientami?? :)
Kandydacie na stanowisko przedstawiciela Fortum! Sam odpowiedz sobie na to pytanie.
Pozdrawiam.
użytkownik
31.10.2018 (2 miesiące temu)
31.10.2018 (2 miesiące temu)
Pół roku współpracy z Fortum uważam za okres bardzo rozwojowy. Dzięki wsparciu manago oraz całego teamu szybko zdobyłem wystarczającą wiedzę do samodzielnej pracy. Jeżeli nastawiasz się na "czy się stoi czy się leży 5 tyś. się nalezy" to nie praca dla Ciebie. Jeżeli podjedziesz sumiennie do tematu to wiedz, że zarobki są tutaj NO LIMIT. Jako sprzedawca wiem, że statystyka robi swoje - jeżeli wyjdziesz w teren działać to choćby nie wiem co, będziesz pozyskiwać klientów. W firmie jest możliwość awansu, są szkolenia rozwojowe - dla każdego ambitnego coś się znajdzie.

Lubię atmosferę w Fortum za:
Swoboda w wykonywaniu obowiązków.
użytkownik
20.11.2018 (2 miesiące temu)
20.11.2018 (2 miesiące temu)
FORTUM Kraków
zatrudnienie jako przedstawiciel handlowy- Tak na prawde praca akwizytora o czym oczywiscie nic nie wspominaja, domokrążcy oferujący prąd. Czułem sie jak swiadek jehowy.... I wcale sie nie dziwie ze połowa osob zamyka drzwi po kilku sekundach rozmowy bądz nie otwiera ich w ogole. Zarobki na pewno sa atrakcyjne ale nie kazdemu moze pasowac taki charakter pracy
użytkownik
23.11.2018 (2 miesiące temu)
23.11.2018 (2 miesiące temu)
Szanowny Robson, w Fortum mamy więcej niż jeden kanał sprzedaży. Z opisu wynika, że byłeś zatrudniony w sieci partnerskiej, która zajmuje się sprzedażą B2C ( sprzedaż indywidualna). Bardzo cenimy sobie każdą opinię dotyczącą jakości procesów panujących w firmie, a w szczególności tych które dotyczą bezpośrednio relacji z klientem/kandydatem, dlatego zdecydowaliśmy się podjąć działania mające na celu wyjaśnienie sposobu przedstawiania oferty pracy kandydatom. Praca doradcy B2C i B2B nie jest dla każdego, ponieważ wymaga od kandydata samozaparcia, determinacji i systematyczności, dlatego w Fortum pracują tylko najlepsi sprzedawcy, a wysokie zarobki są wynagrodzeniem za ich efektywną pracę.
użytkownik
30.11.2018 (miesiąc temu)
30.11.2018 (miesiąc temu)
Przedstawicielka tej firmy wyłudziła dane osobowe od osoby starszej w Lublinie, BOK jest niekompetentny.
użytkownik
02.12.2018 (miesiąc temu)
02.12.2018 (miesiąc temu)
Nie polecam! Po 4 latach współpracy zostałam zwolniona będąc w 6 miesiącu ciąży! Poza tym kontakt z managerka, przepływ informacji nijaki. Nie odbierala telefonu, czasem po tygodniu odpisywala na smsy bo zazwyczaj nie odpisywala.
użytkownik
04.12.2018 (miesiąc temu)
04.12.2018 (miesiąc temu)
Wszystko w miarę normalnie funkcjonuje stawki trochę nizsze

Moje sugestie dla Fortum:
Infolinia
użytkownik
06.12.2018 (miesiąc temu)
06.12.2018 (miesiąc temu)
Szanowna Pani Agato,
Zawarcie umowy z Klientem przebiega kilku etapowo. Najpierw ofertę przedstawia przedstawiciel osobiści, lub telefonicznie, następnie po podpisaniu umowy przez Klienta umowa trafia do procesowania do siedziby Fortum, przed dokonaniem czynności uruchamiających umowę wykonywany jest telefon weryfikacyjny, podczas którego Klient może zadać dodatkowe pytania, oraz upewniamy się, że Klient zawarł umowę świadomie i, że zna jej warunki.
Sytuacja, która Pani opisała wymaga głębszej weryfikacji. Prosimy o przesłanie szczegółów sprawy poprzez formularz na stronie www.fortum.pl/formularz-kontaktowy
użytkownik
06.12.2018 (miesiąc temu)
06.12.2018 (miesiąc temu)
Panie Bartoszu, cieszymy się, że jest Pan zadowolony z oferty Fortum. Wszelkie sugestie dotyczące działania firmy prosimy kierować do nas poprzez formularz: www.fortum.pl/formularz-kontaktowy
użytkownik
06.12.2018 (miesiąc temu)
06.12.2018 (miesiąc temu)
Wszystko jest w należytym porządku,firma jak najbardziej do polecenia,ludzie odpowiedzialni,służą pomocą,wyrozumiała,bardzo polecam,i życzę wszystkim takiego pracodawcy i świetnych ludzi w pracy!
użytkownik
08.12.2018 (miesiąc temu)
08.12.2018 (miesiąc temu)
Zostałem oszukany przez przedstawiciela firmy FORTUM, po otrzymaniu umowy podpisanej przez firmę FORTUM okazało się,że zostały wpisane wyższe stawki za prąd, niż zostały ustalone. Złożyłem reklamacje do firmy,ponieważ przedstawiciel już się ze mną nie kontaktuje.Czekam na pozytywne rozpatrzenie. Opinie na temat firmy wyrażę po rozpatrzeniu mojej skargi, natomiast przestrzegam przed podpisywaniem umów u przedstawicieli firmy FORTUM. Mam nadzieje, że przedstawiciel poniesie konsekwencje.
użytkownik
09.12.2018 (miesiąc temu)
09.12.2018 (miesiąc temu)
Szanowna Pani,
w chwilę po umieszczeniu informacji od Pani na naszym profilu, poczyniliśmy kroki, aby zweryfikować Pani sprawę. Po analizie zebranych informacji nie odnotowaliśmy podobnej sytuacji w naszych strukturach wewnętrznych. Niemniej jednak bardzo zależy nam na wyjaśnieniu sprawy dlatego też prosimy o przesłanie większej ilości szczegółów sprawy poprzez formularz kontaktowy na www.fortum.pl/formularz-kontaktowy.

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr
Formularz odpowiedzi
 

Chcę zamieścić
Proszę wpisać treść wiadomości (min. 10 znaków)
Wybierz zdjęcia z dysku lub przeciągnij je tutaj
możesz dodać jedno lub kilka zdjęć jednocześnie
można publikować jedynie zdjęcia w formacie JPG
maksymalna wielkość każdego zdjęcia - 4MB
dołącz:
wpisano znaków: 0
Wpisz, jak chcesz się przedstawić
Proszę uzupełnić podpis (min. 3 znaki)
E-mail
Nieprawidłowy adres e-mail
Numer telefonu
Nieprawidłowy numer telefonu
Aby wysłać wiadomość należy zaakceptować regulamin

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

Wczytywanie danych...
  1. Jeśli chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza który sam dodałeś - podaj kod zgłoszenia który otrzymałeś na swój adres e-mail w chwili dodania komentarza a następnie przejdź do edycji wpisu:
  2. Jeśli nie pamiętasz/nie znasz swojego kodu zgłoszenia, a chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza skorzystaj z poniżej przestawionej opcji:
Jeśli chcesz usunąć komentarz który wybrałeś uzupełnij swoje dane zgłaszającego, a następnie dokonaj opłaty administracyjnej w wysokości 200,00 zł za usunięcie wybranego komentarza.
* Serwis gwarantuje poufność poniżej udostępnianych danych
Wpisz swoje imię i nazwisko
Nieprawidłowy PESEL lub NIP
Wpisz miasto i kod pocztowy
Wpisz nazwę ulicy i numer domu
Nieprawidłowy adres e-mail
 

WYCIĄG Z REGULAMINU

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Najpopularniejsze tematy na forum

Twinings

Inoutic

Eko taxi Kraków

Eko taxi

Befa

Niezapominajka

Panek szczecin

Carnet szczecin

Goleniów geofizyka

Winkhaus

pgd warszawa

Lublin komis

pracownicy pracownicy info

foxjobs

LIVIOON

ubs

elraf

Mostva

Styler

Praca wola warszawa

Diagnostyka

Budimex Poznań

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2018 najgorszapraca.net.pl | regulamin