test

Opinie o Gracja - Lombard - Wrocław

Korzystałeś z usług Gracja - Lombard - Wrocław? A może chciałbyś pracować w tej firmie i zastanawiasz się jakie warunki oferuje pracodawca? Podziel się swoją opinią - pomoże ona innym w uzyskaniu cennych informacji!
Założył(a): Mirka
Data: 2012-09-29 13:21

Wizyt: 12572
Komentarzy: 424
Sortowanie: najnowsze najstarsze
autor
31.12.1969 (49 lat temu)
31.12.1969 (49 lat temu)

Gracja - Lombard - Wrocław

Siedziałem już parę ładnych lat w tej firmie. przecież to jest porażka. Kasa mizerna, roboty dużo, premia mała a do tego okradali nas z 1/3 tłumacząc, że część premii dostaliśmy już na konto - czyli w praktyce 1300 było liczone a nie te 150 zł więcej. Papier toaletowy ciężko kupić na fakturę, bo od razu krzyk i płacz. Grzejniki chcieli zabierać bo według nich to wymysł szatana i jak można mieć 2 na raz podłączone
(loombard ogromny, budynek bez ocieplenia) Szefostwo nawet od nas telefonów nie odbierało, bo po co.
Chodzili po punkcie i patrzyli tylko co jest bez umowy i może się przydać, ewidencje ciulane, nadgodzin brak, co tu można więcej powiedzieć, gdyby mieć normalnego właściciela i premię procentową na normalnym poziomie, to praca jest okej, tyle w temacie.
autor
10.12.2018 (2 miesiące temu)
10.12.2018 (2 miesiące temu)
Wypłata w granicach 2 tysiący, 3 tys to zobaczysz w innej pracy:) Wolne niedzielę oczywiście są ustawowo, a tutaj trzeba w tygodniu przychodzić odrabiać :) Problem z wolnym to norma w tej sieci. Pracownik za dużo ma do powiedzenia to idzie do zwolnienia:) Przy zwolnieniu zostawią cię bez grosza. Krótko zwięźle i na temat całej sieci. Pozytywne opinie kierownictwa bo nie mogą znaleźć ludzi do pracy.
autor
10.12.2018 (2 miesiące temu)
10.12.2018 (2 miesiące temu)
Wypłata w granicach 2 tysiący, 3 tys to zobaczysz w innej pracy:) Wolne niedzielę oczywiście są ustawowo, a tutaj trzeba w tygodniu przychodzić odrabiać :) Problem z wolnym to norma w tej sieci. Pracownik za dużo ma do powiedzenia to idzie do zwolnienia:) Przy zwolnieniu zostawią cię bez grosza. Krótko zwięźle i na temat całej sieci. Pozytywne opinie kierownictwa bo nie mogą znaleźć ludzi do pracy.
użytkownik
10.12.2018 (2 miesiące temu)
10.12.2018 (2 miesiące temu)
Pracowałem kilka lat w lombardzie i ogólnie w wielkim skrócie praca może sama w sobie nie jest zła, ale wynagrodzenie wg. Tych godzin w miesiącu to już robi się śmieszne, gdzie jak się przyjmowałem to zaznaczone zawsze było możliwość awansu i wysokie wynagrodzenie, a pracując kilka /kilkanaście lat pensja wcale nie szła w górę stała wiecznie w miejscu.
I co z tego, że młoda ekipa, młody szef jak na końcu okazuje się, że i tak sam na siebie musisz liczyć. A dodatkowe zmiany owszem bywały, ale co z tego skoro później i tak trzeba było iść na swoją zmianę i tak dwa dni pracy kończyło się na 7 dni w tyg, a urlop najlepiej go nie brać pod stołem dadzą Ci kasę bo tak prościej bo przecież kogoś na twoje miejsce muszą wsadzić.
Ale pracować gdzieś trzeba więc to jest dobra opcja dla młodych ludzi, którzy nie wiedzą co to znaczy jeszcze normalne wydatki, życie bo zarabiając 2/2.5tys po upływie 8 lat pracy jest co najmniej żałosne , a oczywiście jak zapytasz o podwyżkę to tak oczywiście będzie, ale w którym roku to kto to wie :)
użytkownik
18.12.2018 (2 miesiące temu)
18.12.2018 (2 miesiące temu)
Podwyżka jest co roku na koncie... jak się zwiększa najniższa krajowa, ale wtedy premie idą w dół bo szef nie może tracić na pracownikach. Wychodzi na to samo przez x lat. Jedno wielkie dno.
użytkownik
25.12.2018 (miesiąc temu)
25.12.2018 (miesiąc temu)
POPIERAM TWOJE ZDANIE W 100 %. Nie mogę zrozumieć tego,że pracowali po kilka lat i jakoś nie narzekali . Kilka lat ? To jest kur...kawał czasu ! dlaczego nie otworzyli gęby wtedy kiedy potrzeba tylko po fakcie ...skoro narzekają na zarobki TO PO CO TAM TYLE CZASU SIEDZIELI ?Na bazarze trzeba było się zatrudnić ...tam się chińskie ciuchy przebiera i jak zrobisz oczko to wyj...do śmieci a tutaj
musisz każdy sprzęt sprawdzić jak z lenistwa nie sprawdzisz to becalujesz siano za to PROSTE ! Na własne życzenie... Loombard chce zarobić ! jak każda firma ! opierając się na pracownikach ,którzy kur...przyjęli się z nudów albo dla urozmaicenia życia to już dawno by ta firma nie istniała!
użytkownik
25.12.2018 (miesiąc temu)
25.12.2018 (miesiąc temu)
POWIEDZ MI, CO TY ROBIŁEŚ/AŚ TAM TYLE CZASU ? I DLACZEGO TERAZ DOPIERO O TYM MÓWISZ,CO ? WYPŁATA CI NIE PASOWAŁA? CZY TO ,ŻE MASZ DWIE LEWE RĘCE I NIE CHCIAŁO CI SIĘ SPRAWDZAĆ SPRZĘTÓW PRZY CZYM JESZCZE BYŚ SIĘ CZEGOŚ NAUCZYŁA...
użytkownik
27.12.2018 (miesiąc temu)
27.12.2018 (miesiąc temu)
Dwie lewe ręce to masz Ty Agatko. Ja dziś pracuje na stanowisku o jakim Ty możesz tylko pomarzyć, w świecie jakiego ten właśnie pracodawca się boi. ;)
użytkownik
25.12.2018 (miesiąc temu)
25.12.2018 (miesiąc temu)
Napiszę tylko tyle... JESTEM W SZOKU ! PO KILKA LAT PRACOWALIŚCIE,TAK ? TO JA BYM W ŻYCIU NIKOMU NIE ŻYCZYŁA TAKICH PRACOWNIKÓW...Którzy nie potrafią gęby otworzyć wtedy kiedy pracują tylko po fakcie ... Trzeba było się zatrudnić na bazarze ! bo jak oczko zrobisz to rajtuzy wywalisz do śmieci a nie brać się za sprzęty przy których masz dwie lewe ręce bo złamiesz tipsa i musisz póżniej becalować pieniądze... LOOMBARD MUSI ZARABIAĆ HAJS A NIE PRZYJMOWAĆ TAKICH LESERÓW NA KTORYCH TRACI !Tak to wygląda ...Jedynym błędem tej firmy jest przyjmowanie takich niewdzięcznych pracowników,którzy szukają kur...pracy bez zaangażowania ! na bazar cieniasy !
użytkownik
25.12.2018 (miesiąc temu)
25.12.2018 (miesiąc temu)
ZERO LOJALNOŚCI ! TO WŁAŚNIE PRZEZ WAS W TEJ FIRMIE PRACODAWCY SIĘ TAKIM STALI ! TO WY ICH TEGO NAUCZYLIŚCIE
użytkownik
26.12.2018 (miesiąc temu)
26.12.2018 (miesiąc temu)
To jest praca dla ludzi, ktorzy nic w zyciu nie potrafią i nie mają ambicji :)
użytkownik
27.12.2018 (miesiąc temu)
27.12.2018 (miesiąc temu)
LESER to jesteś Ty Paniusiu. Ja na przykład mówiłem zwierzchnikom, że mój zmiennik to LESER przez którego punkt tylko traci a i tak mnie lekceważono bo zmiennik miał układy z Charkowskim. Lombardy potrzebują właśnie takich jak Ty idio..ek , które siedzą w Lombardzie po 14 godzin za 2000 zł i sądzą że są Panienkami z Okienka. .. okienka lombardowego gó.no wartego!
użytkownik
27.12.2018 (miesiąc temu)
27.12.2018 (miesiąc temu)
Ooooo... tego nie wiedziałam. Wszystko teraz jasne skąd takie wałki w tych firmach.
użytkownik
27.12.2018 (miesiąc temu)
27.12.2018 (miesiąc temu)
a czy Wy wiecie, że te całe lombardy prowadzi prawdziwy cygan, który mieszkał na nieciekawej dzielnicy?
użytkownik
27.12.2018 (miesiąc temu)
27.12.2018 (miesiąc temu)
Pseudonim "Złotko"
użytkownik
1 sty (miesiąc temu)
1 sty (miesiąc temu)
Hahaha ????
użytkownik
28.12.2018 (miesiąc temu)
28.12.2018 (miesiąc temu)
Jakim komentarzem łamie regulamin? To, że napisałem, że cała sieć lombardowa to jeden wielki ch.j? Mi chodziło o nazwisko i imię głównego właściciela ;P czyli Ch. Jacek , ale rozumiem, że tobie co innego chodziło po głowie. Każdy rozumuje według własnej posiadanej wiedzy :P
użytkownik
28.12.2018 (miesiąc temu)
28.12.2018 (miesiąc temu)
a dziękuję bo jest rewelacyjnie ;)
użytkownik
29.12.2018 (miesiąc temu)
29.12.2018 (miesiąc temu)
W biedronce dają 2700 na rękę plus 13 pensja nie ma mowy o lawirowaniu na granicy prawa. Aktualnie wszystkie markety dają, podobne pieniądze, dla ludzi bez wykształcenia.
Aktualna średnia krajowa to około 5000 zł brutto .
Aby badać zawartość złota należy mieć skończone szkolenie. Jeśli się tego nie ma to nie ma takiego prawa aby zabierać ludziom pieniądze jeśli działali w dobrej wierze. Aktualnie bezrobocie jest niższe niż 5 %
użytkownik
30.12.2018 (miesiąc temu)
30.12.2018 (miesiąc temu)
Lubiłem pracę w Loombardzie. Nie pracuję tam już prawie rok, ale często o nim myślę. Lombard jest jak toksyczna miłość, raz się go kocha innym razem nienawidzi. Nie powiem, bo zryło mi tam trochę psychikę, ale z drugiej strony takiej kuźni życia nie miałem nigdzie indziej. Zawsze sobie radziłem, przez dwa lata nie zaliczyłem prawie żadnej wtopy. Moje wynagrodzenie to były kwoty minimum 3200zł netto do nawet 5000zł (miasto wojewódzkie w zachodniej PL). Szkoda, że firma nie oferuje możliwości rozwoju, awansu, szkoleń itd. Niestety ambitni pracownicy uciekają dalej, gdyż firma nie ma na takich ludzi planu rozwoju. Myślę, że spędzone tam 2 lata, to optymalny okres dla kogoś kto chce czegoś więcej od życia. To co mnie najbardziej bolało w tej robocie, to napiętnowanie społeczne nas lombardzistów. Pracownik lombardu postrzegany jest jako xxxxxxx oszust, paser. Choć dziś posiadam b.dobrą pracę w branży IT, to ponad pół roku zajęło mi znalezienie roboty. Potencjalni pracodawcy bali się mnie zatrudnić, serio takie miałem odczucie po niektórych rozmowach z rekruterami :D Niestety podobnie było z poznanymi dziewczynami. Na hasło "lombard", leciały na mnie tylko striptizerki i Karyny naciągaczki, które liczyły na darmowe złoto :DD ...pewnie dla niektórych to atut ;]
użytkownik
31.12.2018 (miesiąc temu)
31.12.2018 (miesiąc temu)
Prawdziwych cyganów już nie ma :D Harry chyba nie jest cyganem, jedynie ciemny z karnacji.
użytkownik
31.12.2018 (miesiąc temu)
31.12.2018 (miesiąc temu)
Chyba???!!! Robi różnice. Prawdy od niego samego i tak się nie dowiesz bo przed swoimi ostrzega ;)
użytkownik
2 sty (miesiąc temu)
2 sty (miesiąc temu)
Dlaczego w taki sposób oceniasz pracę w tym miejscu? Uważasz, że praca w firmie Loombard.pl nie będzie dobrym miejscem pracy dla osób początkujących, którzy poszukują swojej pierwszej pracy na rynku? Praca w tym miejscu nie pomoże osobom w rozwoju umiejętności, które mogą przydać się w dalszej karierze? Proszę, abyś wyraził swoje zdanie na ten temat.
użytkownik
5 sty (miesiąc temu)
5 sty (miesiąc temu)
Właścicielowi Lombardu właśnie chodzi w dużej mierze o to aby pracownik był młody , z zapałem , mało doświadczony zawodowo, nic nie wiedział o prawie pracy ;) Takiego delikwenta można okradać lekką ręką na pensji, nadgodzinach i tłuc mu do głowy farmazony, że ta praca to mistrzostwo świata. Jak wejdziesz w to środowisko na początku swojej kariery lub nawet w jej trakcie bardzo ciężko odbić się i znaleźć pracę gdzie będziesz pracował z ludźmi na poziomie. Nie okłamujmy się loombard nie kojarzy się z prestiżem. Mnie się udało stamtąd zwiać i póki co jestem zadowolona. Praca 8h , sob i nd wolne. Wynagrodzenie podobne jak w lombardzie z tą premią pod stołem. Wszystko na papierze udokumentowane w obecnej pracy jaką wykonuję.
użytkownik
20.11.2018 (2 miesiące temu)
20.11.2018 (2 miesiące temu)
Witajcie zastanawiający się nad pracą w którymś z loombardów,
mam nadzieję, że moja opinia będzie dla was pomocna. Do pracy przystąpiłem po zapoznaniu się z opiniami z najlepszyfachowiec.pl, większość była negatywna, ale miałem trudną sytuację finansową i postanowiłem spróbować. Miałem jeszcze takie przekonanie- teraz wiem, że całkowicie mylne- że taka duża sieć nie może sobie pozwolić na machlojki i złe traktowanie pracowników. Niestety szybko okazało się, że wszystkie negatywne aspekty, które zostały przedstawione na tej stronie są prawdziwe. Jest to po prostu trudne do uwierzenia, dlatego jeśli zastanawiacie się nad pracą w którymś z loombardów to przemyślcie sobie czy warto w ogóle wchodzić w układ z tak nieuczciwą siecią.

Historii jest wiele, szkoda czasu na opisywanie wszystkich negatywów, wystarczy cofnąć się do poprzednich stron i czytać negatywne opinie- wszystkie są prawdziwe. Schemat działania powtarza się i czytając negatywy potwierdzam, że miałem tak samo złe doświadczenia jak inni i niestety wiem, że dałem się oszukać. Nie krytykujemy jednego loombardu, regionu a całą sieć, co już powinno dawać do myślenia potencjalnemu pracownikowi. Większość pozytywnych opinii jest pisanych przez kierownictwo co da się wyczuć- jak ktoś był na rozmowie kwalifikacyjnej to te same formułki słyszał od osoby rekrutującej, która przedstawiała pracę w samych superlatywach. Kierownicy od siedmiu boleści- zamiast zakłamywać rzeczywistość to może pora na małą refleksję? Przypominam, że nie żyjemy w czasach niewolnictwa a w Państwie Prawa, obowiązują nas pewne zasady i prawo, np. prawo pracy, które powinniście przestrzegać a nie łamać.

A co do potencjalnego kandydata na stanowisko Pracownik lombardu, mam pytanie.

Czy chciałbyś pewnego dnia dowiedzieć się, że źle przyjąłeś złoto, które zostało zabrane z twojego punktu, o znacznej wartości, po czym wartość ta zostałaby odjęta z twojego wynagrodzenia a przedmiotu za który zapłaciłeś de facto kilka stów nie zobaczysz już na oczy? Nie masz szans zweryfikować czy na pewno był to przedmiot, który przyjmowałeś, nie masz możliwości skonsultować się z innym złotnikiem. Czy to jest uczciwe wobec pracownika i zgodne z prawem?

Dlatego jeśli zastanawiasz się nad pracą w loombardzie to szczerze odradzam, pierwszy raz spotkałem się z tak otwartym łamaniem praw pracownika, wyzyskiem i matactwem. Szkoda czasu, zdrowia a nawet linijki do wpisu w twoim CV.
użytkownik
7 sty (miesiąc temu)
7 sty (miesiąc temu)
Pracuje w loombardzie, od 4 lat juz nawet z kawałkiem i nigdy nie miałem takiej akcji ze złotem. Jeśli wziąłem jakaś klame zawsze dostawałem ja od kierownika z powrotem do weryfikacji i na pamiątkę. Nie powiem dostałem po dupie w trakcie pierwszego 1/2 roku pracy ale szybko sie nauczyłem żeby czegos nie brac gdy nie jest się tego pewnym. Wiec wszystko zależy od kierownika i punktu w którym pracujesz.

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr
Formularz odpowiedzi
 

Chcę zamieścić
Proszę wpisać treść wiadomości (min. 10 znaków)
Wybierz zdjęcia z dysku lub przeciągnij je tutaj
możesz dodać jedno lub kilka zdjęć jednocześnie
można publikować jedynie zdjęcia w formacie JPG
maksymalna wielkość każdego zdjęcia - 4MB
dołącz:
wpisano znaków: 0
Wpisz, jak chcesz się przedstawić
Proszę uzupełnić podpis (min. 3 znaki)
E-mail
Nieprawidłowy adres e-mail
Numer telefonu
Nieprawidłowy numer telefonu
Aby wysłać wiadomość należy zaakceptować regulamin

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

Wczytywanie danych...
  1. Jeśli chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza który sam dodałeś - podaj kod zgłoszenia który otrzymałeś na swój adres e-mail w chwili dodania komentarza a następnie przejdź do edycji wpisu:
  2. Jeśli nie pamiętasz/nie znasz swojego kodu zgłoszenia, a chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza skorzystaj z poniżej przestawionej opcji:
Jeśli chcesz usunąć komentarz który wybrałeś uzupełnij swoje dane zgłaszającego, a następnie dokonaj opłaty administracyjnej w wysokości 200,00 zł za usunięcie wybranego komentarza.
* Serwis gwarantuje poufność poniżej udostępnianych danych
Wpisz swoje imię i nazwisko
Nieprawidłowy PESEL lub NIP
Wpisz miasto i kod pocztowy
Wpisz nazwę ulicy i numer domu
Nieprawidłowy adres e-mail
 

WYCIĄG Z REGULAMINU

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Najpopularniejsze tematy na forum

vegan

malinex

dar group wrocław

dar group

komodus

WSP

pbsz bytom

accenture

sindbad

thales

Opoczno Mila

Darboven

tmf

Instal Complex

levis

port lotniczy bydgoszcz

fideltronik

gsk

gsk poznan

atem

color graf

budostal

Ohp

eva hotel

eva

hotel eva

COTY

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2018 najgorszapraca.net.pl | regulamin