test

Opinie o Kordis Sp. z o.o. - Gorzów Wielkopolski

Korzystałeś z usług Kordis Sp. z o.o. - Gorzów Wielkopolski? A może chciałbyś pracować w tej firmie i zastanawiasz się jakie warunki oferuje pracodawca? Podziel się swoją opinią - pomoże ona innym w uzyskaniu cennych informacji!
Założył(a): Olli
Data: 2013-01-07 13:14

Wizyt: 7701
Komentarzy: 69
Sortowanie: najnowsze najstarsze
autor
07.01.2013 (5 lat temu)
07.01.2013 (5 lat temu)

Kordis Sp. z o.o. - Gorzów Wielkopolski

A ja pracuje w Kordis i nie narzekam . Wynagrodzenie mam na czas .
Jak ktoś wylatuje za chlanie a później ma żal no to już nic na to nie poradzę . Ja pracuję z nimi od 2 lat i jest ok .
autor
14.12.2016 (rok temu)
14.12.2016 (rok temu)
na to mamy jasność:l jak ktoś chce zobaczyć naszego bohatera w tv, to prosże wejść na portal http://www.interwencja.polsatnews.pl/

tam jest krótki program o panu Karolu W. jak to on, uczciwy oszukał pracowników własnej firmy... Sprawa w prokuraturze...
użytkownik
15.12.2016 (rok temu)
15.12.2016 (rok temu)
polecam program na temat tej firmy i pana Karola Wojteczka oraz jego uczciwości:

http://www.interwencja.polsatnews.pl/Interwencja__Oficjalna_Strona_Internetowa_Programu_INTERWENCJA,5781/Archiwum,5794/News,6271/index.html#1533858
użytkownik
16.12.2016 (rok temu)
16.12.2016 (rok temu)
Jednostronny lincz jak widzę. Ciekawe czy ktokolwiek się zainteresował wersją drugiej strony!?
Z tego co widać to firma istniała 6 lat i dziesiątki osób nie zgłasza zastrzeżeń. Może te "poszkodowane" Panie tak naprawdę to tylko zawzięte krzykaczki, które nie dopuszczały do głosu i nie pozwoliły nic wyjaśnić.
użytkownik
16.12.2016 (rok temu)
16.12.2016 (rok temu)
Ja pracowałam z Kordis i wiem jedno że byłam niezadowolona, jednego roku , przed Bożym Narodzeniem na konto zamiast 1300 euro dostałam 500 . W dodatku nie można się było dodzwonić. W koncu pani w firmie stwierdziła ze ona nie ma pojęcia czemu i ze szef dostał zawału serca i jest szpitalu nieprzytomny. Podała mi numer do źony. A żona pani Wojteczek , oświadczyła mi że ona nie ma dostępu do konta i że reszte może po nowym roku mi przeleje , albo jak mąż dojdzie do siebie, a kiedy zażądałam kategorycznie ze natychmiast żądam przelanie reszt pieniedzy , bo w przeciwnym przypadkunatychmiast wyjeżdzam , a wtedy firma bedzie musiała zapłacić umowną karę Niemcom , pieniadze mialam w ciągu godziny. Ale najpierw pani Wojteczek wykrzyczała mi że nie mam serca że ona ma dzieci , że musi rachunki popłacic itd itd. Ja nie mam serca , za to oni mają. Na dodatek pan Wojteczek w dniu zawału , ciężko chory , nieprzytomny , wystawial zdjęcia na swoim profilu na feceboku , a jego żona zawerała nowe znajomości na fb. Noe wspomnę już o tym że widziano ich razem w mieście szczęśliwych robiących zakupy przedświąteczne. Nie są to ludzie uczciwi. Parę razy na pytanie czemu nie mam jeszcze pieniędzy na koncie, odpowiadał ze albo przelew wrócił (totalna bzdura), albo system nawalił, albo ze przlelew poszedl przedwczoraj , wiec napewno dzis dojdzie , po czym robił przelew , a poniewaz mamy konta w tym samym banku przelew przechodzi natychmiast. Dodam że jestem opiekunką od 9 lat. Pracuje nie po po 2 cz 3 miesiace , tylko np , 11 mies.i miesiac urlop. U ostatniej rodziny byłam 4 lata, do śmierci dziadków. Teraz , ponieważ znam niemiecki dość dobrze , wynajęłam mieszkanie , i pracuję w domu starców. Mam ubezpieczenie niemieckie , a po 5 latach mam stała kwote 400 euro emerytury. Po przejsciach z polskimi agencjami , wiem co potrafią i na co ich stać. Przestrzegam was drogie opiekunki przed firma , DOLCE VITA, Z KOSZALINA, TEZ KRETACZKI PANIE WŁAŚCICIELKI. Bradzo uważnie czytajcie umowy drogie Panie, bo też są nieuczciwe.
Dodam jeszcze jedno , wiecie dlaczego nie wolno rozmawiac z rodzinami niemieckimi o pieniądzach i o wynagrodzeniu? Bo zdzieraja z Niemców krocie a opiekunkom dają ochłapy. Moi płacili 2400 euro a ja dostawałam 1300, no czy to nie są jakieś jaja?
Jedna z was napisała o piciu , ze opiekunki piją, tak też sie parokrotnie z tym spotkałam i było mi bardzo wstyd, ale są to sporadyczne przypadki , a wierzcie poznałam wiel opiekunek Polek , dobre czułe i pracowite kobiety.
użytkownik
27 wrz (2 miesiące temu)
27 wrz (2 miesiące temu)
Zgadzam się o negatywną opinią o DOLCE VITA z koszalina,dolce vita z koszalina prowadzi też czarne listy opiekunek,na które wpisywane są nieuczciwe opiekunki,które walczą o swoje prawa,bo np.agencja nie wypłaca wynagrodzenia za umowę zlecenia i taka uczciwa opiekunka staje się już niewygodna dla agencji. Uczciwe opiekunki są na czarnej liście przekazywanej do niemieckich koordynatorów i pośredników.Jest to rażące naruszenia prawa przez dolce vita.ta agencja ma wiele negatywnych opinii w na forach internetowych,nie płaci też wynagrodzeń.Uczciwe opiekunki uważajcie na tę agencję.
użytkownik
16.12.2016 (rok temu)
16.12.2016 (rok temu)
Ja pracowałam z Kordis i wiem jedno że byłam niezadowolona, jednego roku , przed Bożym Narodzeniem na konto zamiast 1300 euro dostałam 500 . W dodatku nie można się było dodzwonić. W koncu pani w firmie stwierdziła ze ona nie ma pojęcia czemu i ze szef dostał zawału serca i jest szpitalu nieprzytomny. Podała mi numer do źony. A żona pani Wojteczek , oświadczyła mi że ona nie ma dostępu do konta i że reszte może po nowym roku mi przeleje , albo jak mąż dojdzie do siebie, a kiedy zażądałam kategorycznie ze natychmiast żądam przelanie reszt pieniedzy , bo w przeciwnym przypadkunatychmiast wyjeżdzam , a wtedy firma bedzie musiała zapłacić umowną karę Niemcom , pieniadze mialam w ciągu godziny. Ale najpierw pani Wojteczek wykrzyczała mi że nie mam serca że ona ma dzieci , że musi rachunki popłacic itd itd. Ja nie mam serca , za to oni mają. Na dodatek pan Wojteczek w dniu zawału , ciężko chory , nieprzytomny , wystawial zdjęcia na swoim profilu na feceboku , a jego żona zawerała nowe znajomości na fb. Noe wspomnę już o tym że widziano ich razem w mieście szczęśliwych robiących zakupy przedświąteczne. Nie są to ludzie uczciwi. Parę razy na pytanie czemu nie mam jeszcze pieniędzy na koncie, odpowiadał ze albo przelew wrócił (totalna bzdura), albo system nawalił, albo ze przlelew poszedl przedwczoraj , wiec napewno dzis dojdzie , po czym robił przelew , a poniewaz mamy konta w tym samym banku przelew przechodzi natychmiast. Dodam że jestem opiekunką od 9 lat. Pracuje nie po po 2 cz 3 miesiace , tylko np , 11 mies.i miesiac urlop. U ostatniej rodziny byłam 4 lata, do śmierci dziadków. Teraz , ponieważ znam niemiecki dość dobrze , wynajęłam mieszkanie , i pracuję w domu starców. Mam ubezpieczenie niemieckie , a po 5 latach mam stała kwote 400 euro emerytury. Po przejsciach z polskimi agencjami , wiem co potrafią i na co ich stać. Przestrzegam was drogie opiekunki przed firma , DOLCE VITA, Z KOSZALINA, TEZ KRETACZKI PANIE WŁAŚCICIELKI. Bradzo uważnie czytajcie umowy drogie Panie, bo też są nieuczciwe.
Dodam jeszcze jedno , wiecie dlaczego nie wolno rozmawiac z rodzinami niemieckimi o pieniądzach i o wynagrodzeniu? Bo zdzieraja z Niemców krocie a opiekunkom dają ochłapy. Moi płacili 2400 euro a ja dostawałam 1300, no czy to nie są jakieś jaja?
Jedna z was napisała o piciu , ze opiekunki piją, tak też sie parokrotnie z tym spotkałam i było mi bardzo wstyd, ale są to sporadyczne przypadki , a wierzcie poznałam wiel opiekunek Polek , dobre czułe i pracowite kobiety. Zresztą co tu dużo mówić i pisać , wejdzcie na stronę http://www.interwencja.polsatnews.pl/Interwencja__Oficjalna_Strona_Internetowa_Programu_INTERWENCJA,5781/Archiwum,5794/News,6271/index.html#
użytkownik
27 wrz (2 miesiące temu)
27 wrz (2 miesiące temu)
Uwaga na DOLCE VITA w Koszalinie,wprowadzają na czarna listę uczciwe opiekunki,które walczą o swoje prawa i domagają się wypłaty nie wypłaconego wynagrodzenia za umowę zlecenia,takie uczciwe opiekunki są dla agencji niewiarygodne.Mają też dużo negatywnych informacji w internecie,że nie płacą wynagrodzen opiekunkom.Uważajcie uczciwe opiekunki na tę agencję.
użytkownik
28.02.2017 (rok temu)
28.02.2017 (rok temu)
Powyższy link nie działa, ale wiem, że właściciel Kordis, niejaki Karol Wojteczek zył bohaterem jednego odcinka Intewencji (mozna znaleźć w archiwum) gdzie program Interwencja przedstawił prawdziwe oblicze szanownego krętacza i oszusta. Firmy już nie ma a właściciele ogłosili upadłość w chwilę po tym jak nie zapłacili kilkunastu tysięcy euro pracownikom...
użytkownik
28.02.2017 (rok temu)
28.02.2017 (rok temu)
Karol Wojteczek - ty zwykły fiucie, naciągaczu i złodzieju!!!!!!!
użytkownik
06.03.2017 (rok temu)
06.03.2017 (rok temu)
Krzysztofie... ten cały pan Karol to kombinator, oszust i kłamczuch. Skoro kobiety piszą, że nie zapłaciuł, to nie rozumiem co masz na mysli pisząć, ze "moze jest nie winny..."? Nie zapłacił kilkudziesięciu kobietom za pracę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DOCIERA?
użytkownik
08.03.2017 (rok temu)
08.03.2017 (rok temu)
Widzę że łatwo oceniać na podstawie pomówień i kłamliwych opini. Ale przecież wiecie lepiej...
użytkownik
08.03.2017 (rok temu)
08.03.2017 (rok temu)
Robert ty pospolity oszuście, kłamco i wredny konfidencie... ty suki i menela synu który zajmuje się czymś o czym nie mam pojęcia...
użytkownik
13.03.2017 (rok temu)
13.03.2017 (rok temu)
komuś tu już nerwy puszczają :)
użytkownik
15.03.2017 (rok temu)
15.03.2017 (rok temu)
raczej guma w majtach.....
A swoją drogą Karolu, co nazywasz pomówieniami i kłamstwami???
ROZLICZYŁEŚ SIĘ SOLIDNIE I UCZCIWIE???

A tu bohaterska rola w tv:
http://www.interwencja.polsatnews.pl/Interwencja__Oficjalna_Strona_Internetowa_Programu_INTERWENCJA,5781/Archiwum,5794/News,6271/index.html#1533858

odcinek z 14.12.2016
użytkownik
12.07.2017 (rok temu)
12.07.2017 (rok temu)
@Karol
a jak wygląda to z Twojej perspektywy? Rozumiem, że nies zgadzasz się z częścią opinii tutaj zamieszczonych. Jak więc Ty oceniasz Kordis Sp. z o.o. jako pracodawcę? Chętnie dowiemy się również więcej na temat tego jak obecnie wygląda praca w firmie.
użytkownik
14.11.2017 (rok temu)
14.11.2017 (rok temu)
Bardzo podzielone opinie macie o firmie. Jakiej porady mogę oczekiwać gdybym zdecydował się aplikować?
użytkownik
7 lut (10 miesięcy temu)
7 lut (10 miesięcy temu)
Czy ktoś z Was mógłby opisać Kordis Sp. z o.o. jako pracodawcę, odnosząc się do własnego doświadczenia?
użytkownik
28 maj (6 miesięcy temu)
28 maj (6 miesięcy temu)
Wojteczek, jesteś pospolitym kłamcą i oszustem. Opowiadałeś bajki pracownikom, że niemcy nie płacą, ale kasę dostawałeś regularnie jak w zegarku. Żyłeś ponad stan za cudze pieniądze. Jak można tak obrzydliwie okraść ludzi z ich pieniędzy...?
użytkownik
4 cze (6 miesięcy temu)
4 cze (6 miesięcy temu)
oj tak . oszust i kłamca jakich mało. Chwała Bogu odeszłam z firmy pod koniec września a on za 3 miesiące splajtował. Ta cała plajta to jedna wielka fikcja. takie jest moje zdanie

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr
Formularz odpowiedzi
 

Chcę zamieścić
Proszę wpisać treść wiadomości (min. 10 znaków)
Wybierz zdjęcia z dysku lub przeciągnij je tutaj
możesz dodać jedno lub kilka zdjęć jednocześnie
można publikować jedynie zdjęcia w formacie JPG
maksymalna wielkość każdego zdjęcia - 4MB
dołącz:
wpisano znaków: 0
Wpisz, jak chcesz się przedstawić
Proszę uzupełnić podpis (min. 3 znaki)
E-mail
Nieprawidłowy adres e-mail
Numer telefonu
Nieprawidłowy numer telefonu
Aby wysłać wiadomość należy zaakceptować regulamin

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

Wczytywanie danych...
  1. Jeśli chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza który sam dodałeś - podaj kod zgłoszenia który otrzymałeś na swój adres e-mail w chwili dodania komentarza a następnie przejdź do edycji wpisu:
  2. Jeśli nie pamiętasz/nie znasz swojego kodu zgłoszenia, a chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza skorzystaj z poniżej przestawionej opcji:
Jeśli chcesz usunąć komentarz który wybrałeś uzupełnij swoje dane zgłaszającego, a następnie dokonaj opłaty administracyjnej w wysokości 200,00 zł za usunięcie wybranego komentarza.
* Serwis gwarantuje poufność poniżej udostępnianych danych
Wpisz swoje imię i nazwisko
Nieprawidłowy PESEL lub NIP
Wpisz miasto i kod pocztowy
Wpisz nazwę ulicy i numer domu
Nieprawidłowy adres e-mail
 

WYCIĄG Z REGULAMINU

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Najpopularniejsze tematy na forum

reserved

ruben-bau

tmf

Murbet

Vimed

kaem

cpp rzeszów

logwin

eko led

Stal produkt Myszków

Kpmg

Lsc

jaszczyński

Pgg

sobczuk

tuv rheinland

kołacz

makro cash & carry kraków

consorfrut kraków

empol

vitro

makro cash & carry
makro

zamet industry

zamet

mączka

intersnack

skoda wałbrzych

auto sudety

webinterpret

Hsbc

biuro rachunkowe sopot

axel springer

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2018 najgorszapraca.net.pl | regulamin