test

Opinie o Laxo Care Sp. z o.o. - Poznań

Korzystałeś z usług Laxo Care Sp. z o.o. - Poznań? A może chciałbyś pracować w tej firmie i zastanawiasz się jakie warunki oferuje pracodawca? Podziel się swoją opinią - pomoże ona innym w uzyskaniu cennych informacji!
Założył(a): jewhen
Data: 2014-03-20 22:48

Wizyt: 8939
Komentarzy: 28
Sortowanie: najnowsze najstarsze
autor
20.03.2014 (4 lata temu)
20.03.2014 (4 lata temu)

Laxo Care Sp. z o.o. - Poznań

czy ktoś z Was może napisać na jakie osoby zazwyczaj trafia się w tej pracy? czy to trudne przypadki?
użytkownik
14.04.2014 (4 lata temu)
14.04.2014 (4 lata temu)
A w pierwszej kolejności zasadne byłoby pytanie jak często przeprowadzają proces rekrutacji? Bo od tego raczej trzeba zacząć.
użytkownik
12.08.2015 (3 lata temu)
12.08.2015 (3 lata temu)
@yup, na to chyba nie ma reguły, przyajmniej według mojej wiedzy. Trzeba szukać i obserwować. Obecnie widziałem że laxo care ma rekrutacja na spawacza konstrukcji stalowych 135 bw i to w wielu miastach - między innymi Bolesławiec, Chojnów, Legnica, Nowogrodziec, Złotoryja, Jelenia Góra, także pracy sporo jeśli ktoś chętny.
użytkownik
18.02.2016 (2 lata temu)
18.02.2016 (2 lata temu)
Ciekawa sprawa. @ryd pisałeś swoją opinię w sierpniu 2015 że szukają spawacza konstrukcji stalowych 135 bw. Powiem ci, że teraz też szukają osoby na to stanowisko, tylko, że jedynie na Jasień. W ofercie jest, że stawka godzinowa wynosi 20 zł netto i jest także bezpłatne zakwaterowanie. 20 zł netto! Wow!
użytkownik
23.02.2016 (2 lata temu)
23.02.2016 (2 lata temu)
bezpłatne zakwaterowanie to mega sprawa ze strony firmy, uważam jednak, że najważniejsze jest to, że zapewniają legalne umowy, jednak wymagają znajomości niemieckiego (przynajmniej w stopniu komunikatywnym)
użytkownik
28.02.2016 (2 lata temu)
28.02.2016 (2 lata temu)
Ciekawe na ile jest wymagana znajomość niemieckiego @komu, ale pewnie zapewniają w tym zakresie odpowiednie szkolenia. W końcu zakwaterowanie też jest zapewniane, a jakie są średnie zarobki? Dzięki za odpowiedź
użytkownik
04.03.2016 (2 lata temu)
04.03.2016 (2 lata temu)
hej hej no wlasnie ja tez pamietam ze szukali sepcjalsity do spraw rekrutacji i oblsugi kleinta w Poznaniu i ze wymagana byla znajomosc jezyka niemieckiego
użytkownik
09.03.2016 (2 lata temu)
09.03.2016 (2 lata temu)
wq sumie niemiecki na logikę niezbędny skoro szukają ludzi do pracy w niemczech. myślałam jednak że oni tylko załatwiają opiekunki do osób starszych a tu zaskoczenie bo widzę od nich ofertę na spawacza konstrukcji stalowych 135 FW - to na pewno nie błąd?
użytkownik
13.03.2016 (2 lata temu)
13.03.2016 (2 lata temu)
widać firma nie tylko załatwia ludzi do pracy za granicę w tej jednej specajlności jaką jest opieka, ale imają się również i ofert związanych z zupełnie innymi zawodami
użytkownik
15.05.2016 (2 lata temu)
15.05.2016 (2 lata temu)
no ja widziałeś właśnie ogłoszenie na spawacza konstrukcji stalowych, co odbiega od wcześniej wspominanych ofert :) ciekawe czy umowa o pracę to pewnik
użytkownik
24.10.2017 (9 miesięcy temu)
24.10.2017 (9 miesięcy temu)
Gdyby któraś z Was poszukiwała pracy opiekunki w Niemczech to w Laxo Care znajdziecie wiele ofert z dopasowaniem do waszej znajomości języka niemieckiego http://laxocare.pl/oferty-pracy/
użytkownik
09.11.2017 (9 miesięcy temu)
09.11.2017 (9 miesięcy temu)
Mają sporo ofert w zależności od tego na ile zna się język. Pojechałam z podstawową znajomością niemieckiego, a zorganizowali kurs i mogłam się podciągnąć. Kilka razy już z nimi jeździłam i nie można narzekać, a na święta dają sporą premię, nawet w radiu o tym teraz głośno.
użytkownik
15.11.2017 (9 miesięcy temu)
15.11.2017 (9 miesięcy temu)
Nie każą działalności zakładać jak niektóre agencje. Da się nieźle zarobić, a czlowiek nie jest na miejcu zdany sam na siebie i to bardzo cenię. Szanują opiekunki, nie traktują jak tanią siłę robczą z której trzeba każde euro zedrzeć. Wystarczy spojrzeć na ich facebooka – ile akcji mają co chwilę biorę udział. W porównaniu z innymi polskimi realiami, niebo a ziemia.
użytkownik
28.11.2017 (8 miesięcy temu)
28.11.2017 (8 miesięcy temu)
Pracowałam w kilku agencjach tego typu ale w laxo oferują przyzwoite warunki. Pani Magda z laxo zazwyczaj w 3-4 dni organizuje mi pracę, zarobki na dobrym poziomie – nawet 1500 euro wyciągam i kontakt wporządku. Teraz na święta dostałam premię świateczną. Przyda się na pewno. Czasami też inne bonusy są.
użytkownik
05.12.2017 (8 miesięcy temu)
05.12.2017 (8 miesięcy temu)
Idzie tu godziwe pieniądze zarobić. W tym roku nie wracam na święta, bo extra pieniądze dopłacają dla tych co zostają. W moim wieku w polsce w życiu bym tyle nie wyciągnęła
użytkownik
11.12.2017 (8 miesięcy temu)
11.12.2017 (8 miesięcy temu)
@Izabela wspominasz o premii świątecznej i innych bonusach w Laxo Care. Możesz napisać jakie czasem zdarzają inne bonusy? Co swoim pracownikom oferuje firma? @ruda jak bardzo różni się wynagrodzenie opiekunki w święta od przeciętnej pensji? Dużo osób decyduje się zostać za granicą w święta?
użytkownik
13.12.2017 (8 miesięcy temu)
13.12.2017 (8 miesięcy temu)
W bonusie świątecznym mam 300 euro więcej, sporo koleżanek zostaje na szteli na święta, żeby właśnie dodatkowo dorobić. Umówmy się, takie pieniądze piechotą nie chodzą.
użytkownik
4 sty (7 miesięcy temu)
4 sty (7 miesięcy temu)
@ruda jeżeli przeliczając to na standardy płacowe w Polsce to jest to bardzo duża suma i myślę, że to dobrze, że firma Laxo Care w należyty sposób chce wynagrodzić swoim pracownikom święta bez najbliższych. Dużo osób się zdecydowało zostać na święta w pracy?
użytkownik
6 sty (7 miesięcy temu)
6 sty (7 miesięcy temu)
To był mój pierwszy wyjazd ale w sumie jestem zadowolona. Wywiązali się z kontraktu, senior był w takim stanie jak mówili przed wyjazdem, nie wymagali ode mnie żadnych dodatkowych prac domowych. Czas na szteli nawet szybko zleciał.
użytkownik
18 sty (6 miesięcy temu)
18 sty (6 miesięcy temu)
@marcela44 czyli wszystkie warunki zaproponowane przez agencję Laxo Care w Polsce się potwierdziły? Ale napisałaś w sumie, że jesteś zadowolona. Co było Ci potrzebne do pełnej satysfakcji z wyjazdu? Może to będzie wskazówka dla agencji, co wprowadzić dla przyszłych jej pracowników.
użytkownik
9 maj (3 miesiące temu)
9 maj (3 miesiące temu)
W porządku agencja. Wcześniej pracowałam w innej nie dość, że nie było żadnego kontaktu z koordynatorami to pieniądze o wiele mniejsze i sztele bardzo kiepskie. A tu jest dobrze.
użytkownik
9 maj (3 miesiące temu)
9 maj (3 miesiące temu)
Podpowiedzcie jak się dostać do agencji?
użytkownik
14 maj (3 miesiące temu)
14 maj (3 miesiące temu)
Dojść jest sporo. Na stronie internetowej jest formularz. Ale wiadomo najlepiej bezpośrednio. Tutaj masz numer telefonu +48 61 666 2993 , polecam pytać o Panią Malinę z biura w Ostrowie, bardzo rzeczowa i konkretna kobieta. Zawsze też można się przejść osobiście do biura, w sieci powinny być namiary adresowe.
użytkownik
19 maj (2 miesiące temu)
19 maj (2 miesiące temu)
Czy ten pracodawca zapewnia swoim pracownikom dobre warunki? Czy gwarantuje transport do pracy albo też zwraca jego koszty? Jaki rodzaj umowy oferuje? Może pracownicy, którzy polecili inne osoby, otrzymują premie? Dajcie znać, jak wygląda aktualna sytuacja.
użytkownik
23 maj (2 miesiące temu)
23 maj (2 miesiące temu)
Zdecydowanie nie polecam tej firmy. Nie jasne warunki wynagradzania. Nie ma żadnych zwrotów kosztów. Wynagrodzenie przelewane jest nie terminowo tzn po 10 i po 15. Niekiedy trzeba wykonać serię telefonów zeby zostaly jakiekolwiek środki przesłane- za prace wykonana. Bardzo duza rotacja pracowników wśród opiekunek i administracji.
użytkownik
8 sie (9 dni temu)
8 sie (9 dni temu)
nie oszukujmy się ale ubezpieczenie w pracy jest istotne i tutaj dostałam. Miałam kilka sytuacji że musiałam dzwonić do koordynatorki i nie było tak że ktoś mi odmówił pomocy. Wynagrodzenie okej choć mogłoby być delikatnie wyższe
użytkownik
25 maj (2 miesiące temu)
25 maj (2 miesiące temu)
@Vxhdjs, wiesz może, z czego wynika duża rotacja pracowników tych działów? Czy pracodawca od początku zatrudnienia oferuje umowę o pracę? Można skorzystać z kursów językowych? Jak częste są opóźnienia w wypłatach?
użytkownik
7 cze (2 miesiące temu)
7 cze (2 miesiące temu)
w każdej agencji gdzie pracują opiekunki jest rotacja. Nie każdemu się taka praca podoba i zwyczajnie rezygnują. Po 2 latach już przywykłam. Co do wynagrodzenia to przez okres jaki pracuje w firmie dosłownie raz się zdarzyło że nie dostałam pieniędzy na czas, a dzień później, ale zostałam o tym poinformowana. standardowo jest dzień, dwa przed terminem.Żadnych telefonów nigdy z ponagleniem nie wykonywałam. Jedynie do koordynatorki jeśli nie wiedziałam co zrobić w danej sytuacji

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr
Formularz odpowiedzi
 

Chcę zamieścić
Proszę wpisać treść wiadomości (min. 10 znaków)
Wybierz zdjęcia z dysku lub przeciągnij je tutaj
możesz dodać jedno lub kilka zdjęć jednocześnie
można publikować jedynie zdjęcia w formacie JPG
maksymalna wielkość każdego zdjęcia - 4MB
dołącz:
wpisano znaków: 0
Wpisz, jak chcesz się przedstawić
Proszę uzupełnić podpis (min. 3 znaki)
E-mail
Nieprawidłowy adres e-mail
Numer telefonu
Nieprawidłowy numer telefonu
Aby wysłać wiadomość należy zaakceptować regulamin

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

Wczytywanie danych...
  1. Jeśli chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza który sam dodałeś - podaj kod zgłoszenia który otrzymałeś na swój adres e-mail w chwili dodania komentarza a następnie przejdź do edycji wpisu:
  2. Jeśli nie pamiętasz/nie znasz swojego kodu zgłoszenia, a chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza skorzystaj z poniżej przestawionej opcji:
Jeśli chcesz usunąć komentarz który wybrałeś uzupełnij swoje dane zgłaszającego, a następnie dokonaj opłaty administracyjnej w wysokości 200,00 zł za usunięcie wybranego komentarza.
* Serwis gwarantuje poufność poniżej udostępnianych danych
Wpisz swoje imię i nazwisko
Nieprawidłowy PESEL lub NIP
Wpisz miasto i kod pocztowy
Wpisz nazwę ulicy i numer domu
Nieprawidłowy adres e-mail
 

WYCIĄG Z REGULAMINU

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Najpopularniejsze tematy na forum

vertrapol

hellerman

słupca

konspol słupca

LiNA

rockwell

simbud

Przychodnia weterynaryjna inka

Inka gora

Jeronimo

transcom system

transcom

małgorzata żurowska

Joanna Jagiełło-Podgórska

nakatomi

Mercer

mbf

takeda

ceris

ceri

Lina medical

Argaz

Technitel

Recticel

superbet

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2018 najgorszapraca.net.pl | regulamin