test

Opinie o MAN Trucks & Bus - Starachowice

Korzystałeś z usług MAN Trucks & Bus - Starachowice? A może chciałbyś pracować w tej firmie i zastanawiasz się jakie warunki oferuje pracodawca? Podziel się swoją opinią - pomoże ona innym w uzyskaniu cennych informacji!
Założył(a): Pawel
Data: 2009-02-02 13:07

Wizyt: 10642
Komentarzy: 99
Sortowanie: najnowsze najstarsze
autor
31.12.1969 (48 lat temu)
31.12.1969 (48 lat temu)

MAN Trucks & Bus - Starachowice

A tobie mózgu za to nie dali i masz nitke co uszy trzyma
autor
20.04.2017 (rok temu)
20.04.2017 (rok temu)
Dokladnie tak!!!
użytkownik
06.06.2017 (rok temu)
06.06.2017 (rok temu)
Agencja pracy to wytwór którego nie powinno w ogóle być. Zabiera dodatkową kasę pracownikowi który i tak zarabia mało. Kiedyś był 3 miesiącach okres próbny umowa o pracę pozniej po tym okresie umowa na czas nieokreślony. Teraz wypowiedzenie mogą ci dać po dwóch tygodniach pracy. Żenada
użytkownik
07.06.2017 (rok temu)
07.06.2017 (rok temu)
Czy może się ktoś wypowiedzieć na temat pracy konstruktora ? Jakie są widełki zarobkowe ? Czy są duże wymagania jacy są kierownicy w biurze konstruktorskim itp ?
użytkownik
28.07.2017 (rok temu)
28.07.2017 (rok temu)
Witam, czy ktoś może powiedzieć w przybliżeniu określić ile osoba z doświadczeniem w logistyce posługująca się płynnie niemieckim i angielskim w mowie i piśmie może dostać wynagrodzenia?
użytkownik
06.08.2017 (rok temu)
06.08.2017 (rok temu)
mailewelina max 3500 netto po kilku latach u nich
użytkownik
21.11.2017 (rok temu)
21.11.2017 (rok temu)
xxxxxxx
użytkownik
21.11.2017 (rok temu)
21.11.2017 (rok temu)
Może trudna sytuacja na rynku pracy i brak fachowców zmobilizują firmy do podniesienia zarobków? Co o tym sądzicie?
użytkownik
21.11.2017 (rok temu)
21.11.2017 (rok temu)
Kolego jerzy pracy jest naprawde duzo.I płaca tak jak w manie.Nalezy tylko poszukac.
użytkownik
01.12.2017 (rok temu)
01.12.2017 (rok temu)
Gdzie masz tak wspaniale teraz ciasny Wiesku? Wywalili cie pewnie za zlodziejstwo albo za gorzale i marudzisz xxxxxxx
użytkownik
05.12.2017 (rok temu)
05.12.2017 (rok temu)
Może za głupi byłeś ? Patrząc po pisowni to wielce prawdopodobne.
użytkownik
12.12.2017 (11 miesięcy temu)
12.12.2017 (11 miesięcy temu)
Kolejna montownia dla zachodu za psie pieniądze!
użytkownik
15 sty (10 miesięcy temu)
15 sty (10 miesięcy temu)
Cześć Starachowice! Czy to prawda, że MAN Bus będzi ewracał do Sadów? Ni ewiem w jakiej formie ale podobno coś ma sie na rzeczy. Wiecie coś?
użytkownik
18 sty (10 miesięcy temu)
18 sty (10 miesięcy temu)
widać słaby fizol jesteś...:))))
użytkownik
26 sty (10 miesięcy temu)
26 sty (10 miesięcy temu)
Też tak słyszałem. Chyba w Starachowicach coś nie wypaliło....
użytkownik
29 sty (10 miesięcy temu)
29 sty (10 miesięcy temu)
Bo jesteś głupi jak polaczek.
Uchodżca w Niemczech dostaje 352 Euro. Rodzina 3 osobowa ma ponad 1000 Euro czyli ponad 4000 zł do tego zakwaterowanie, wyżywienie i ubrania. A twoja rodzina jaki ma dochód?
użytkownik
29 sty (10 miesięcy temu)
29 sty (10 miesięcy temu)
Uchodżca w Niemczech dostaje 352 Euro. Rodzina 3 osobowa ma ponad 1000 Euro czyli ponad 4000 zł do tego zakwaterowanie, wyżywienie i ubrania. A twoja rodzina jaki ma dochód?
użytkownik
30 sty (10 miesięcy temu)
30 sty (10 miesięcy temu)
MAN - pracownicy niezadowoleni, będą strajkować...
użytkownik
31 sty (10 miesięcy temu)
31 sty (10 miesięcy temu)
to zwykła plotka zebyscie przestali protestować i zaczeli pracowac. W poznaniu już hale rozbierają, byłem tam tydzień temu w serwisie obok.
użytkownik
25 lut (9 miesięcy temu)
25 lut (9 miesięcy temu)
ile ? 3 osobowa rodzina dostaje ( ja pobierałem 1602 €uro , plus chłopak dostawał darmoiwy bilet do szkoły miesięczny = 100 € , płacvono za nas wszystkich składki emerytalno rentowe , oraz składki na AOK , jeżeli nikt z nas nie biegał do lekarza to , to Jobcentr płacił i wydawał na nas troje grubo ponad 3000 €uro miesięcznie ( tylko dot. zasiłku socjalnego Hartz IV ) ! to 13000 tys złotych !
użytkownik
2 mar (9 miesięcy temu)
2 mar (9 miesięcy temu)
Ogólnie nikomu nie polecam, obóz pracy, praca na bank godzin po 10-13 godzin, a potem wysyłają na wolne w styczniu tak jak oni chcą, nie sam pracownik. Najwyższa grupa na start to 3 czyli około 2400 brutto i brak możliwości o podwyżkę. Tu liczą się tylko znajomości. Nikomu nie polecam!!!
użytkownik
14 mar (8 miesięcy temu)
14 mar (8 miesięcy temu)
wy podwyzki za co a kwasny dostał 20 tys za załatwienie zburzenia hal ze skarzyskiej firmy wodz maciek trzyma reke tylko jak popije za duzo gada a wy do roboty za 2400brutto
użytkownik
3 mar (9 miesięcy temu)
3 mar (9 miesięcy temu)
Bzdury gadasz. Nie rozbierają tylko rozbudowują. Widocznie słabo tam dajecie radę w Starachowicach.
użytkownik
7 mar (9 miesięcy temu)
7 mar (9 miesięcy temu)
pokaz mi gdzie, wszystko stoi pustkami i zarasta, niedługo rozbiorą calkowicie
użytkownik
25 mar (8 miesięcy temu)
25 mar (8 miesięcy temu)
@Xd, skoro Twoim zdaniem MAN Trucks & Bus nie oferuje podwyżek, to może oferuje w takim razie premie? Czy w okresie zimowym firma ta nie zapewnia Ci odpowiedniej ilości obowiązków? Proszę o zajęcie stanowiska w tej sprawie przez Ciebie.
użytkownik
26 mar (8 miesięcy temu)
26 mar (8 miesięcy temu)
Panie Kwaśniewski warto nadstawiać głowę za firmę PICARS Sp z o o podsuwać faktury do wcześniejszych płatności zatajać jego błędy informować go o bieżących planach rozwoju firmy MAN i nowych inwestycjach żeby moc później pomoc w podpisaniu nowych umów kilkakrotnie zwiększać wartość frachtów dla firmy PICARS ludzie pana obserwują w pracy ile już ma Pan za pazurami a ile jeszcze moze wyjść i ujrzeć światło dzienne a my pana współpracownicy boimy sie o swoje miejsca pracy i proszę nie wpuszczać do nas tego rudego gbura i chama który sie nawet nie umie wysłowić Pana moze przeniosą ale nam zależy tu na pracy w Starachowicach Zwiń

Czytaj więcej na http://praca.interia.pl/zarobki/news-zwiazkowcy-zaakceptowali-propozycje-placowe-zarzadu-man-bus,nId,2560579#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
użytkownik
30 mar (8 miesięcy temu)
30 mar (8 miesięcy temu)
O rozwoju nie ma co w tej "firmie rodzinnej" mówić, co do kasy to słabo a nawet bardzo słabo..
użytkownik
21 kwi (7 miesięcy temu)
21 kwi (7 miesięcy temu)
@Pl, co masz konkretnie na myśli, pisząc, że MAN Trucks & Bus jest to firma rodzinna? Czy chcesz również dać do zrozumienia, że pracodawca ten nie zapewnia swoim pracownikom ścieżek rozwoju zawodowego np. poprzez organizowanie szkoleń? Proszę Cię o rozwinięcie swojej opinii o tej firmie.
użytkownik
11 maj (7 miesięcy temu)
11 maj (7 miesięcy temu)
Czy wiecie coś o przyjęciach do pracy na ul.Ostrowieckiej.Slyszalem że tam Man rusza z produkcją? proszę o info.
użytkownik
18 maj (6 miesięcy temu)
18 maj (6 miesięcy temu)
Firma ma opinię dobrego pracodawcy. Może ktoś ma info o rekrutacji w firmie?
użytkownik
18 cze (5 miesięcy temu)
18 cze (5 miesięcy temu)
Przestaliście aktywizować się w tym wątku. Co na to wpływa? Możecie po prawie 30-dniowej przerwie w dodawaniu opinii wypowiedzieć się na temat nowej sytuacji w firmie MAN Trucks & Bus?
użytkownik
29 cze (5 miesięcy temu)
29 cze (5 miesięcy temu)
Nie ma takiej firmy jak Man Trucks & Bus :-)
użytkownik
29 cze (5 miesięcy temu)
29 cze (5 miesięcy temu)
Może lepiej sprawdzić stronę firmy i dopiero pisać?
użytkownik
14 lip (4 miesiące temu)
14 lip (4 miesiące temu)
Co macie na myśli mówiąc, że nie ma takiej firmy?
Z tego co widzę, jest biuro handlowe w Starachowicach. Tutaj podrzucam link poglądowy:
https://www.truck.man.eu/pl/pl/index.html
Co według Was się nie zgadza w nazwie firmy?
użytkownik
11 sie (4 miesiące temu)
11 sie (4 miesiące temu)
A to sie nie zgadza iz firma nazywa sie MAN Bus Sp. z o.o. , sprawdz sobie w KRS
użytkownik
12 sie (3 miesiące temu)
12 sie (3 miesiące temu)
Podpowiedzcie czy firma potrzebuje do pracy kierowców? Jakie warunki proponuj na początek?
użytkownik
5 wrz (3 miesiące temu)
5 wrz (3 miesiące temu)
Potrzebowała kiedyś, teraz już nie potrzebuje.
użytkownik
7 paź (2 miesiące temu)
7 paź (2 miesiące temu)
Radko piszecie i nie potrzeba ludzi to pewnie jest dobra robota. Tylko pozazdrościć.
użytkownik
13 paź (miesiąc temu)
13 paź (miesiąc temu)
Pracuję w MAN buss jakieś 14 lat szkolenia są oczywiscie ale dla pracownika produkcji trudno w nich uczestniczyć , brak przepływu informacji na temat szkoleń. Zarobki jak na okolice starachowic lekko srednie w porównaniu do innych pracodawców . A co do warunków pracy . Jako pracownik fizyczny, bhp dobre, zaplecze socjalne dobre, relacje przełożony pracownik :-( (wyzysk) duże obciazenie pracownika operacjami na stanowisku
użytkownik
23 paź (miesiąc temu)
23 paź (miesiąc temu)
MAN(STARACHOWICE) niby szanująca się firma licząca się na świecie której obroty sięgają 5-10 mld Euro ogółem które jedyne o co dba to swoje własne zyski nie licząc się z pracownikiem wysyłając na pseudo szkolenia do innych placówek oddalonych o 300-400 km szukając jak największego wyzysku by obejść prawo i nie nazwać tego delegacją i wszelkich przywieli z tym związanych a co do warunków na tych "szkoleniach" Świnie w chlewie żyją lepiej . Każdemu kto chciał by pracować w tym Auschwitz Birkenau zakładzie zarządzanym przez zabiedzonych kierowników którzy niewiele wiedzą a najlepszym przykładem tego są wszelakie kontrole które wyodrębniają obraz brak kompetencji kierowników którzy dostali się na stanowiska , z bliżej nie określoną powodów, w każdym bądź razie na pewno nie za umiejętności kierowania oraz zarządzania tylko jak to w PL często bywa przez donoszenie bądź względy znajomości więc określenie firma rodzinna sprowadzając wszystko do tego miana :" przecież wszyscy jesteśmy jedna wielką rodziną" a chodzi o to by nie sprzeciwiać się często durnym zarządzeniom typu : pracy w systemie nadgodzin po 10-h i więcej na "bank godzi" osiągając wartość 80 i więcej za które nie będziesz mieć zapłacone jako nadgodziny tylko zostaniesz wysłany na przymusowy urlop kiedy to im się spodoba a nie tobie, Związki zawodowe typu NSZZ Solidarność w założeniu mają bronić dobrego imienia pracowników a konkretnie obrony tutaj tego nie ma słowo "niezależne" nie istnieje ponieważ są opłacane z budżetu zakładowego wszystkie strajki manifestacje o podwyżki są ściśle kontrolowane i organizowane po konsultacjach z zarządem w jakich dniach i godzinach mogą zostać przeprowadzone
użytkownik
26 paź (miesiąc temu)
26 paź (miesiąc temu)
Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie:
Przede wszystkim pracowników zacząć traktować jak ludzi a nie jak Traktory do z***********a w polu normy wyśrubowane jak dla Chińczyków, tylko z tą różnicą ze jak najwięcej we wzorowej jakości tak to się nie da Ilość i jakość a gdy nie "dajesz rady przełożeni zgnoją "cię" gorzej niż kapral za czasów obowiązkowego poboru publicznie przy wszystkich twoich kolegach współpracowników ,kierownictwo to ma się znać na pracy i na tym by życie pracownikowi ułatwić swoimi decyzjami jak i zarządzeniami a nie czekać aż mu się coś nie uda i wyciągnąć wobec niego sankcje przekraczające zdrowy rozsadek zastraszając , Dzięki nim ta firma/ oddział w Starachowicach istnieje i to dzięki ich ciężkiej pracy zarząd może wyrabiać sobie renomę na arenie między narodowej z solidnie wykonanego produktu przypisując sobie wszystkie zasługi przedrzymskim przestać bazować się na zarządzaniu i gospodarką firmy która nie istnieje od kilku dziesięciu lat (STAR) na bazie infrastruktury oraz organizacji, istnieje obecny M.A.N by wszystko zaczęło funkcjonować tak jak powinno główny zarząd powinien być Niemiecki tak jak to było by skończyć z praktyka wprowadzania na stanowiska ludzi nie mających pojęcia o pełnionej funkcji i związanych z tym obowiązkach przez :donosicielstwo, koleżeństwo, rodzinę
użytkownik
7 lis (miesiąc temu)
7 lis (miesiąc temu)
Tak,ponieważ szkolenia są tylko dla xxxxxxx a zwykły pracownik to jedyne na co może liczyć to nagana albo upomnienie
użytkownik
11 lis (miesiąc temu)
11 lis (miesiąc temu)
Kiedyś zakład STARA zarastały krzaki, teraz MAN zarasta. Nic się tam nie dzieje a inwestora nie będzie bo już dawno by był i nie pozwolił na niszczenie obiektu.
użytkownik
16 lis (25 dni temu)
16 lis (25 dni temu)
Witam wszystkich. Chciałem zapytać jak wygląda praca w dziale zaopatrzenia / zakupów. Jakie zarobki, atmosfera, godziny pracy? Z góry dziękuję za wszystkie informacje.
użytkownik
19 lis (22 dni temu)
19 lis (22 dni temu)
bzdura..jak to możliwe skoro zakłady w Poznaniu są zamknięte...tu chodzi o kasę w Starachowicach jest taniej..
użytkownik
19 lis (22 dni temu)
19 lis (22 dni temu)
Szczególnie dajcie znać jak to wygląda w dziale zakupów??
użytkownik
19 lis (22 dni temu)
19 lis (22 dni temu)
Prosiłbym o informację jak wyżej tzn. Jakie są warunki pracy, wynagrodzenie,atmosferta, godziny pracy i ogólnie czy kierownictwo jest w porządku. Proszę o taką opinię.
użytkownik
25 lis (16 dni temu)
25 lis (16 dni temu)
Proszę o opinie o firmie Man w Starachowicach? Jakie zarobki na start jako specjalista ? Wiem, że to pewnie zależy od działu, doświadczenia i wielu innych czynników .
użytkownik
3 gru (9 dni temu)
3 gru (9 dni temu)
Pracuję w tej firmie już prawie rok.
Zdecydowanie jest to najlepszy pracodawca w Starachowicach! Firma zapewnia dobre warunki i atrakcyjne wynagrodzenie.
Narzekają tu tylko lenie i nieroby.
użytkownik
6 gru (5 dni temu)
6 gru (5 dni temu)
Ostatnio przejeżdżałem przez Sady i co ? Nic nie jest rozbierane, nic też nie zarasta. Trawka ładnie skoszona i czyściutko jest. Poza tym zniknęło tez ogłoszenie o sprzedaży tego zakładu w Sadach. Po prostu fabryka czeka albo na przeniesienie produkcji z Ankary albo jakiejś części z powrotem ze Starachowic.

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr
Formularz odpowiedzi
 

Chcę zamieścić
Proszę wpisać treść wiadomości (min. 10 znaków)
Wybierz zdjęcia z dysku lub przeciągnij je tutaj
możesz dodać jedno lub kilka zdjęć jednocześnie
można publikować jedynie zdjęcia w formacie JPG
maksymalna wielkość każdego zdjęcia - 4MB
dołącz:
wpisano znaków: 0
Wpisz, jak chcesz się przedstawić
Proszę uzupełnić podpis (min. 3 znaki)
E-mail
Nieprawidłowy adres e-mail
Numer telefonu
Nieprawidłowy numer telefonu
Aby wysłać wiadomość należy zaakceptować regulamin

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

Wczytywanie danych...
  1. Jeśli chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza który sam dodałeś - podaj kod zgłoszenia który otrzymałeś na swój adres e-mail w chwili dodania komentarza a następnie przejdź do edycji wpisu:
  2. Jeśli nie pamiętasz/nie znasz swojego kodu zgłoszenia, a chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza skorzystaj z poniżej przestawionej opcji:
Jeśli chcesz usunąć komentarz który wybrałeś uzupełnij swoje dane zgłaszającego, a następnie dokonaj opłaty administracyjnej w wysokości 200,00 zł za usunięcie wybranego komentarza.
* Serwis gwarantuje poufność poniżej udostępnianych danych
Wpisz swoje imię i nazwisko
Nieprawidłowy PESEL lub NIP
Wpisz miasto i kod pocztowy
Wpisz nazwę ulicy i numer domu
Nieprawidłowy adres e-mail
 

WYCIĄG Z REGULAMINU

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Najpopularniejsze tematy na forum

Mecalux

ceva bielsko

ceva
Lisner

Booksy

agata meble

polmlek

vitro

vitro plus

avs polska

Kirchoff

Auchan

hanplast

lenkiewicz

lumileds

tetra-pak

gea

Ikea Poznań

Ikea

aleksandra marzec

luty zbigniew

skalbmierz

stowarzyszenie wiosna

górka piotr

kraków hotel pod rózą

kraków hotel pod roza

kądziela

nawojka

mariusz marek

jzp

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2018 najgorszapraca.net.pl | regulamin