test

Opinie o MARTINUS PRACOWNIA INŻYNIERSKA KOSICKI MARCIN - Wolsztyn

Korzystałeś z usług MARTINUS PRACOWNIA INŻYNIERSKA KOSICKI MARCIN - Wolsztyn? A może chciałbyś pracować w tej firmie i zastanawiasz się jakie warunki oferuje pracodawca? Podziel się swoją opinią - pomoże ona innym w uzyskaniu cennych informacji!
Założył(a): Sponsor
Data: 2014-01-29 08:57

Wizyt: 10828
Komentarzy: 172
Sortowanie: najnowsze najstarsze
autor
25.07.2012 (6 lat temu)
25.07.2012 (6 lat temu)

MARTINUS PRACOWNIA INŻYNIERSKA KOSICKI MARCIN - Wolsztyn

no pewnie ta dobra ocena to od kogos z firmy, bo wcale rozowo tam nie jest. ogolnie nie polecam tam pracowac, zapewnienia są dobre, xxxxxxx . xxxxxxx pozdrawiam
autor
08.05.2017 (rok temu)
08.05.2017 (rok temu)
Kolego, bo liczy sie tylko ka $$$a
autor
09.05.2017 (rok temu)
09.05.2017 (rok temu)
xxxxxxx
użytkownik
12.05.2017 (rok temu)
12.05.2017 (rok temu)
jakie sprawy związane z pracownikami?
użytkownik
15.06.2017 (rok temu)
15.06.2017 (rok temu)
Najgorszy pracodawca jakiego miałem w swoim życiu , wszystko co obiecuje to nie prawda . Uciekajcie z tej firmy jak najdalej , nic dobrego was nie czeka . Nie Polecam nikomu tam pracy .
użytkownik
04.08.2017 (rok temu)
04.08.2017 (rok temu)
@... widzę, że nie dostałeś odpowiedzi. Czy może dostałeś odpowiedź z innego źródła i chciałbyś się podzielić wiadomościami z innymi użytkownikami? Może ktoś wie jak w ogóle wygląda aktualna sytuacja w firmie MARTINUS PRACOWNIA INŻYNIERSKA KOSICKI MARCIN? Informacje takie byłby przydatne osobom, które szukają pracy w tej branży.
użytkownik
08.09.2017 (rok temu)
08.09.2017 (rok temu)
Nadal brak odpowiedzi, a są pewnie osoby zainteresowane pracą w MARTINUS PRACOWNIA INŻYNIERSKA KOSICKI MARCIN. Czy aktualni pracownicy zechcieliby się wypowiedzieć?
użytkownik
08.09.2017 (rok temu)
08.09.2017 (rok temu)
Obecni pracownicy się boją do tego stopnia że w sądzie zeznają nieprawdę lub po prostu "nie pamiętają". Strata czasu na tę. Jeśli nie chcesz mieć problemów szeroko pojętych to omijaj
użytkownik
22.09.2017 (rok temu)
22.09.2017 (rok temu)
A czy firma MARTINUS PRACOWNIA INŻYNIERSKA KOSICKI MARCIN szuka może nowych pracowników? Ktoś coś wie o jakiejś rekrutacji? Może zechcielibyście się z innymi użytkownikami takimi informacjami podzielić?
użytkownik
21.11.2017 (rok temu)
21.11.2017 (rok temu)
Nie polecam pracy w tej firmie,jak dla mnie zła atmosfera.
użytkownik
3 lut (10 miesięcy temu)
3 lut (10 miesięcy temu)
Co powinny wiedzieć osoby, które zastanawiają się nad aplikacją do MARTINUS PRACOWNIA INŻYNIERSKA KOSICKI MARCIN. Czy ktoś posiada jakieś cenne rady?
użytkownik
12 lut (9 miesięcy temu)
12 lut (9 miesięcy temu)
Unikac tej firmy jak ognia. Oto najcenniejsza rada :)
autor
13 lut (9 miesięcy temu)
13 lut (9 miesięcy temu)
@pomocny a możesz powiedzieć czemu unikać firmy MARTINUS PRACOWNIA INŻYNIERSKA KOSICKI MARCIN? Co takiego się wydarzyło, że w ten sposób napisałeś? Możesz wytłumaczyć, bo takie samo odradzanie zbyt wiele nie mówi użytkownikom.
użytkownik
19 lut (9 miesięcy temu)
Nie można opisać szczegółów gdyż właściciel mści się na każdym kto próbuje odzyskać swoje pieniądze i/lub się od niego odciąć.
przegrał już kilka spraw ale ze strony pracownika jest to okupione dużym stresem i czasem. Nie każdy tez decyduje się na taką drogę gdy słyszy groźby. Większość woli szybko zapomnieć i nie ryzykować.
Krótko: właściciel szybko wzbudza zaufanie i dlatego bardzo łatwo jest tu wpaść.
Później zaczynają się problemu z pieniędzmi, obrażanie i pretensje że chce się być traktowanym jak normalny pracownik.
U kilku osób skończyło się to terapią psychiatryczną (osobiście znam 3 takie osoby).
Ostrzegam zwłaszcza kobiety!!!!!!!
Typ "tulipan" ze schizofrenicznymi zapędami
użytkownik
13 lut (9 miesięcy temu)
13 lut (9 miesięcy temu)
Nikt tu nie napisze szczegółów gdyż po pierwsze zaraz to właściciel firmy usunie ze strony a szczegóły nakieruja na osobę i będzie miała problemy gdyż ten Pan szasta na prawo i lewo sprawami sądowymi oraz groźbami. A osobiście znam osobę którą od lat nęka pomimo tego że ta osoba nic mu nie robi.
Zrobisz jak zechcesz tylko nie becz później ze jesteś oszukana bez kasy i zwyzywana od najgorszych
autor
19 lut (9 miesięcy temu)
19 lut (9 miesięcy temu)
@Dla pomocnej właściciel firmy MARTINUS PRACOWNIA INŻYNIERSKA KOSICKI MARCIN nie może usunąć żadnego wpisu z forum. Robi to administrator, ale tylko w przypadku, gdy naruszony jest regulamin.
użytkownik
19 lut (9 miesięcy temu)
19 lut (9 miesięcy temu)
To dziwne bo sam właściciel nie raz chwalił się że dogadal się z najlepszyfachowiec.pl i sam usuwa niewygodne komentarze gdyż ma taką możliwość i dostęp.
Tych komentarzy było bardzo dużo. Po to zresztą jest ta strona by pisać opinie i dobre i złe. Jeśli najlepszyfachowiec.pl dopuszcza do ich usuwania bądź uważa że zła prawdziwa opinia jest niezgodna z regulaminem to traci taka strona sens.
użytkownik
27 lut (9 miesięcy temu)
27 lut (9 miesięcy temu)
Ale Wy, najlepszyfachowiec.pl, klamiecie. Pracowalem tam swojego czasu i usuwanie komentarzy na zyczenie w ramach utworzenia konta (czytaj oplaty) to byla norma.
autor
26 lut (9 miesięcy temu)
26 lut (9 miesięcy temu)
@Dla pomocnej może specjalnie były takie słowa wypowiedziane? Póki nie ma się na coś dowodów nie powinno się tego publicznie wypowiadać. Bo jak wspomniałam najlepszyfachowiec.pl nie dopuszcza do usuwania prawdziwych wpisów. Usuwane są tylko nieprawdziwe i inne, które regulamin łamią. Może tamte wpisy w jakiś sposób go łamały, mimo, że były prawdziwe? A negatywne, ale prawdziwe opinie jak najbardziej zostają na forum.
użytkownik
26 lut (9 miesięcy temu)
26 lut (9 miesięcy temu)
A jeśli ktoś widział jak jest to usuwane?
Nie ważne zresztą. Niedowiarki uwierzą jak stracą tam swój czas, pieniądze i godność.
Miłego
użytkownik
27 lut (9 miesięcy temu)
27 lut (9 miesięcy temu)
Serwisy typu "Opinie o pracodawcach", których główną tematyką jest praca, postanowiły dorobić. Proponują przedsiębiorcom płacenie za usunięcie niepochlebnych komentarzy.
Ten artykuł czytasz w ramach bezpłatnego limitu
"Pracowałem u tego złodzieja i kanciarza", "pcha się na kierownika, a o swoim dziecku zapomniał", "nie polecam tej firmy - ludzie są chamscy, brak szacunku i godności" - to kilka przykładów negatywnych komentarzy, które internauci zostawili w serwisie najlepszyfachowiec.pl. Znajdują się w nim dziesiątki tysięcy wątków, w których oceniane są firmy. Oczywiście, komentarze nie zawsze są niepochlebne. Często internauci pytają o to, jak się w danej firmie pracuje lub czy zostały już wypłacone pensje. Sam serwis zarabia przede wszystkim na publikacjach ogłoszeń o pracę. Ale także i na hejterskich komentarzach.

Opinie o pracodawcach. 2,5 tys. zł za Złoty Profil VIP

Przedsiębiorcy dostają specjalne oferty z usługą usuwania niepochlebnych komentarzy. Jest ona nazywana Złotym Profilem VIP. - W rozmowach handlowych jako główną korzyść podkreślają właśnie możliwość usunięcia komentarzy. Eufemistycznie nazywają to: "samodzielne zarządzanie kontem pracodawcy" oraz "ochrona wizerunku" - mówi pan Marek, właściciel firmy, która dostała taką ofertę. Złoty Profil to m.in. możliwość buforowania komentarzy - zostają one opublikowane dopiero po sześciu godzinach od napisania ich przez internautę. Właściciel firmy może je w międzyczasie edytować lub usunąć. Pan Marek dostał propozycję takiej usługi za 2,5 tys. zł rocznie. Aby go przekonać, przedstawiciel najlepszyfachowiec.pl przesłał mu zrzut strony Google, na której widać, jak wysoko w wyszukiwaniach pozycjonuje się wątek jego firmy w serwisie najlepszyfachowiec.pl.

Sam serwis twierdzi jednak, że... nie funkcjonuje w nim coś takiego jak "usługa usuwania wpisów za pieniądze". - Usunięcie treści na forum opinii o pracodawcach nie wiąże się z żadnymi kosztami. Każdy użytkownik serwisu czy też osoba reprezentująca daną firmę ma możliwość zwrócenia się do administratora w celu zgłoszenia treści, które powinny zostać usunięte. Podstawą usunięcia treści na forum jest bezprawny charakter wypowiedzi. Zdarzają się oczywiście sytuacje, że zgłaszane są wpisy nienaruszające prawa. Takie wpisy oczywiście nie zostają usunięte - mówi Michał Szymański, dyrektor generalny najlepszyfachowiec.pl. I wyjaśnia, że w usłudze Złoty Profil VIP firma ma możliwość samodzielnego archiwizowania komentarzy, które są niezgodne z prawem. - Każde działanie firmy korzystającej z usługi jest weryfikowane przez administratora i musi zostać zaakceptowane lub odrzucone. W przypadku zarchiwizowania przez firmę treści nienaruszającej regulaminu administrator komentarz przywraca - zaznacza Szymański.

150 zł za jeden komentarz o pracodawcy

O ile jednak w tym serwisie zarobek na Złotych Profilach VIP jest tylko dodatkowym źródłem dochodu i usługa ta nie polega wyłącznie na moderacji komentarzy, o tyle dla serwisu Pracadokitu.com hejterskie komentarze to podstawa działalności. Tu - jak sama nazwa wskazuje - chodzi przede wszystkim o to, by obrazić firmę, w której się pracowało. Wśród tysięcy komentarzy można znaleźć mnóstwo takich, w których przeważają przekleństwa. Na przykład wątek dotyczący sieci handlowej Tesco zaczyna się wprost od pytania: "Dlaczego Tesco to zły pracodawca". Jeszcze do niedawna nie można było tu usuwać komentarzy, teraz taka opcja jest. Oczywiście płatna.

Autorzy serwisu na początku zapewniają, że przez dziesięć lat jego istnienia "nikomu nie udostępnili żadnych adresów IP, nie dali się przekupić ani zastraszyć". Taka informacja ma sugerować przedsiębiorcy, że nieskuteczne będą jego próby wywarcia presji lub żądania usunięcia jakiejś opinii w inny sposób niż przez zapłacenie. "Inne portale z pracą oferują płatną moderację tematów (być może o tym nie wiesz), u nas możesz wykupić dowolny temat lub komentarz (czytaj: usunąć go)" - piszą dalej. Za usunięcie jednego komentarza serwis żąda ok. 150 zł. Jeśli ktoś zaś zdecyduje się zapłacić za usunięcie całego wątku (który może liczyć setki komentarzy), ma zapewnienie właścicieli serwisu, że nigdy więcej wątek dotyczący jego firmy nie pojawi się na łamach portalu.

Opłatę za usunięcie komentarzy z Pracadokitu.com wnieść można jedynie za pomocą... bitcoinów. Dlaczego tylko tak? Bo ta wirtualna waluta pozwala zachować anonimowość właścicielom strony. - Ten jakże uroczy serwis jest zarejestrowany w USA, a właściciel domeny jest osobą podstawioną tylko w celach rejestracyjnych i mieszka teoretycznie w Panamie - twierdzi Benita Jakubowska-Antonowicz z firmy New Media zajmującej się usuwaniem danych swych klientów z sieci.

Opinie o pracodawcach i metody na hejt

Walczyć z niepochlebnymi komentarzami można, korzystając z usług firm specjalizujących się w ich usuwaniu, ale można także próbować robić to za darmo. Jeśli uważamy, że dany komentarz w sieci godzi w dobre imię naszej firmy, możemy zgłosić ten fakt policji. Z pomocą może przyjść także Google, do którego również można złożyć skargę. J
użytkownik
23.05.2016 (2 lata temu)
23.05.2016 (2 lata temu)
Witam wszystkich skrzywdzonych przez tę firmę. Potwierdzam jako oszukany pracownik i współpracownik wszystkie negatywne opinie. Ja straciłam dobre imię własne i firmy, którą prowadziłam z powodzeniem przez kilka lat. Ten "ktoś" przez małe "k" oszukał mnie na naprawdę duże pieniądze, jestem bankrutem. Musiałam się wyprowadzić daleko gdyż groził, że zrobi mi krzywdę. W stosunku do niego toczą się sprawy cywilne, karne i są podstawy do sprawy o oszustwo gospodarcze. A jeśli teraz Panie M.K. spróbuje Pan to zanegować to podam tutaj wszystkie sygnatury spraw i postępowań jakie się toczą. "Ja nie mam już nic do stracenia Oszuście". Wydam ostatnie pieniądze na adwokatów, by w sądzie za wszystko odpowiedział, by wszyscy dowiedzieli się jak od lat oszukuje ludzi, jak oszukuje kobiety, by żyć na ich koszt. "Nie jesteś mężczyzną i już się Ciebie nie boję, bo odebrałeś mi wszystko: godność, zaufanie rodziny, dach nad głową". Jeśli ktoś chce dowody to wystarczy wybrać się do sądu w Grodzisku, sądu w Poznaniu, Inspekcji Pracy itp. Szukam też wszystkich, którzy się nie boją i chcieliby zeznawać w sądzie opowiadając o praktykach tego ..... Taki ktoś nie może stać na straży prawa. Może ten wpis zostanie usunięty, może otrzymam kolejne pismo z kancelarii, zastraszające mnie albo założy mi sprawę o zniesławienie czy co tam sobie wymyśli. Niestety nie ma podstaw, bo opisuję tylko fakty, na które mam dowody. Niech to będzie przestroga...zwłaszcza dla kobiet, dla kancelarii, którym nie płaci za usługi, dla wszystkich. Wierzcie mi, że najgorzej jest stracić szacunek dla samego siebie, mi udało się swój własny odzyskać po tym wszystkim...na szczęście, ale prawda jest taka, że gdyby nie wsparcie rodziny to nie czytalibyście dzisiaj tych słów....Pozdrawiam. A z "tobą" zobaczymy się niedługo znowu w sądzie...tylko tym razem się przygotuj i ustal ze swoimi świadkami wspólną wersję :)
użytkownik
23 lip (4 miesiące temu)
23 lip (4 miesiące temu)
Witam, czy mogę się z Panem skontaktować mailowo?
użytkownik
10 paź (2 miesiące temu)
10 paź (2 miesiące temu)
Chętnie.
Proszę podać mail ja odpisze. Nie chce tutaj podawać żadnych informacji.

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr
Formularz odpowiedzi
 

Chcę zamieścić
Proszę wpisać treść wiadomości (min. 10 znaków)
Wybierz zdjęcia z dysku lub przeciągnij je tutaj
możesz dodać jedno lub kilka zdjęć jednocześnie
można publikować jedynie zdjęcia w formacie JPG
maksymalna wielkość każdego zdjęcia - 4MB
dołącz:
wpisano znaków: 0
Wpisz, jak chcesz się przedstawić
Proszę uzupełnić podpis (min. 3 znaki)
E-mail
Nieprawidłowy adres e-mail
Numer telefonu
Nieprawidłowy numer telefonu
Aby wysłać wiadomość należy zaakceptować regulamin

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

Wczytywanie danych...
  1. Jeśli chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza który sam dodałeś - podaj kod zgłoszenia który otrzymałeś na swój adres e-mail w chwili dodania komentarza a następnie przejdź do edycji wpisu:
  2. Jeśli nie pamiętasz/nie znasz swojego kodu zgłoszenia, a chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza skorzystaj z poniżej przestawionej opcji:
Jeśli chcesz usunąć komentarz który wybrałeś uzupełnij swoje dane zgłaszającego, a następnie dokonaj opłaty administracyjnej w wysokości 200,00 zł za usunięcie wybranego komentarza.
* Serwis gwarantuje poufność poniżej udostępnianych danych
Wpisz swoje imię i nazwisko
Nieprawidłowy PESEL lub NIP
Wpisz miasto i kod pocztowy
Wpisz nazwę ulicy i numer domu
Nieprawidłowy adres e-mail
 

WYCIĄG Z REGULAMINU

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Najpopularniejsze tematy na forum

Mecalux

ceva bielsko

ceva
Lisner

Booksy

agata meble

polmlek

vitro

vitro plus

avs polska

Kirchoff

Auchan

hanplast

lenkiewicz

lumileds

tetra-pak

gea

Ikea Poznań

Ikea

aleksandra marzec

luty zbigniew

skalbmierz

stowarzyszenie wiosna

górka piotr

kraków hotel pod rózą

kraków hotel pod roza

kądziela

nawojka

mariusz marek

jzp

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2018 najgorszapraca.net.pl | regulamin