test

Opinie o MB Service Opole

Korzystałeś z usług MB Service Opole? A może chciałbyś pracować w tej firmie i zastanawiasz się jakie warunki oferuje pracodawca? Podziel się swoją opinią - pomoże ona innym w uzyskaniu cennych informacji!
Założył(a): Stary Pracownik
Data: 2014-06-19 10:03

Wizyt: 10057
Komentarzy: 186
Sortowanie: najnowsze najstarsze
autor
19.06.2014 (4 lata temu)
19.06.2014 (4 lata temu)

MB Service Opole

Pracowałem u nich jakiś czas temu. Z zaliczkami i wypłata nie ma problemu. Jesteś w porządku oni tez są. Co do hotelu to zależy co jest w pobliżu miejsca pracy ze zmianą u nas nie było problemu. Dają samochody służbowe:)Załatwiają meldunek.
autor
08.08.2018 (6 miesięcy temu)
08.08.2018 (6 miesięcy temu)
Dziękuje za zainteresowanie się moją osobą i danie szansy na wykazanie się w pracy. Jestem bardzo zadowolony, oby tak dalej.
użytkownik
14.08.2018 (6 miesięcy temu)
14.08.2018 (6 miesięcy temu)
Gdyby było tak źle to by tyle ludzi tam nie pracowalo. opowiadasz farmazony.
użytkownik
16.08.2018 (6 miesięcy temu)
16.08.2018 (6 miesięcy temu)
Pilnujcie swoich wypłat i nie wchodzcie w żadne umowy ustne, bo lubią obiecywać i się nie wywiazywac
użytkownik
19.08.2018 (5 miesięcy temu)
19.08.2018 (5 miesięcy temu)
Pracowałem rok w tej firmie. xxxxxxx .To co płaci mb to woła o pomstę do nieba.Chyba najgorsza firma jaką znam a jestem tu już sześć lat.Mieszkania wyglądają jak glinianki na internet nawet nie licz. Na budowę zawsze daleko będziesz w kłopocie nikt Ci nie pomoże. Dobra firma dla emerytów żeby parę groszy dorobić. Stanowczo odradzam chyba że jesteś kelnerem lub kucharzem to tu na pewno Cię zatrudnią
użytkownik
24.08.2018 (5 miesięcy temu)
24.08.2018 (5 miesięcy temu)
Pracuję w firmie MB jako malarz od trzech lat. Wszystko jest ok. Pieniądze zawsze na czas, auto służbowe, kontakt z biurem bezproblemowy. Wiadomo jak w każdej pracy trzeba pracować. Niestety, osoby, które wyjeżdżają do Niemiec i chleją na budowie nie znajdą tu pracy na dłużej, mam wrażenie, że to własnie oni piszą te wszystkie śmieszne opinie. Realia są takie, że jak chcesz zarobić musisz być w porządku i wtedy to działa w dwie strony, Polecam!
użytkownik
24.08.2018 (5 miesięcy temu)
24.08.2018 (5 miesięcy temu)
Jako wieloletni pracownik skwituje te wszystkie opinie tak :
Wyplaty płacą szału nie ma każdy się godzi na swoją stawkę lub rezygnuje .
Warunki mieszkaniowe są nie raz ciężkie
Offenbach.magstadt.koln.frankfurt kto był ten wie Ale no jak by nie było firm je zapewnia
Urlopy.świeta.chorobowe.swiadczenia zeitkonto są Ale nie raz trzeba się I swoje upominać.

Generalnie firmę polecam ludziom którzy umieją o swoje zawalczyć I się upomnieć. I Przede wszystkim osobą że znajomością języka I fachu który się podejmuje .wtedy powinno być troszkę lżej A i firma bardziej szanuje takiego pracownika
użytkownik
26.08.2018 (5 miesięcy temu)
26.08.2018 (5 miesięcy temu)
mieszkałem z malarzami przez dwa tygodnie, dzien w dzień każdy z nich miał beret, a w firmie pracują już po 2/3/4 lata.. dramat
użytkownik
26.08.2018 (5 miesięcy temu)
26.08.2018 (5 miesięcy temu)
Jeżeli znasz niemiecki i ogarniasz robotę. To trafiłeś najgorzej jak mogłeś. Szkoda waszego czasu na tą firmę. A jeżeli się zwalniasz to musisz to zrobić bardzo dyplomatycznie bo zabiorą Ci całą wypłatę.
użytkownik
06.09.2018 (5 miesięcy temu)
06.09.2018 (5 miesięcy temu)
Nie polecam tej firmy xxxxxxx pracowałem tam 2 tygodnie gdy się zwolniłem nie wypłacono mi kasy.
użytkownik
26.09.2018 (4 miesiące temu)
26.09.2018 (4 miesiące temu)
Mój teraz jechał jako malarz i coś innego robią i tylko mają się kontaktować z szefem za granicy nawet na oczy jeszcze szefa nie widzieli i xxxxxxx jak osioł nawet chłopaki nie mają na paliwo
użytkownik
19.09.2018 (4 miesiące temu)
19.09.2018 (4 miesiące temu)
@BK Bardzo Cię na wstępie proszę, żeby nie używał na forum danych personalnych konkretnych osób - jest to niezgodne z regulaminem serwisu najlepszyfachowiec.pl. Jeśli Szef MB Service nie odbiera od Ciebie telefonów, to może warto odwiedzić go osobiście w siedzibie firmy i wówczas wyjaśnić na spokojnie kwestie, o których piszesz. Jak to widzisz?
użytkownik
20.09.2018 (4 miesiące temu)
20.09.2018 (4 miesiące temu)
xxxxxxx
użytkownik
26.09.2018 (4 miesiące temu)
26.09.2018 (4 miesiące temu)
@Michał Skoro już zdecydowałeś się na udział w dyskusji, to powinieneś wiedzieć, iż nie wolno tu nikogo obrażać i wyzywać. Dobrze, że akurat Tobie współpraca z MB Service układa się pomyślnie, ale każdy ma prawo do własnego zdania. Długo już tam pracujesz? Na podstawie jakiej umowy zostałeś zatrudniony?
użytkownik
28.09.2018 (4 miesiące temu)
28.09.2018 (4 miesiące temu)
Masz calkowita racje, narzekaja Ci co mysla ze za granica kasa z nieba leci. W biurze nie raz widzialem jakie asy po robote przychodza. Jakby tak kazdemu z nich opinie wystawic.
użytkownik
28.09.2018 (4 miesiące temu)
28.09.2018 (4 miesiące temu)
A co sobie kobieto myslalas? Jak robia w niemieckiej firmie to do szefa maja dzwonic. Jak niemiecka firma to i niemiecki szef. A o paliwie to kazdy dobrze wie, my od 2 lat jezdzimy i nikt nie plakal ze na paliwo nie ma. Teraz to zamiast do biura dzwonic to po internetach pisza, co to sie dzieje z tymi ludzmi
użytkownik
02.10.2018 (4 miesiące temu)
02.10.2018 (4 miesiące temu)
@Nickolaus Masz ciekawy punkt wiedzenia i można się z nim w pewien sposób zgodzić. Jak wnioskuję - jesteś pracownikiem w MB Service - jak długo i na jakim stanowisku jesteś tam zatrudniony? Poleciłbyś pracę w tym przedsiębiorstwie osobom, które jeszcze nie uzyskały żadnego doświadczenia zawodowego?
użytkownik
23.10.2018 (3 miesiące temu)
23.10.2018 (3 miesiące temu)
xxxxxxx
użytkownik
24.10.2018 (3 miesiące temu)
24.10.2018 (3 miesiące temu)
@Pawel Dużo osób będzie Ci na pewno wdzięcznych za wpis o takim charakterze, ale trzeba jasno stwierdzić, że nieco on odbiega od głównego tematu tego wątku. Jak sam wspominasz - pracowałeś jakiś czas temu w MB Service, a więc powinieneś opisywać warunki pracy, jakie tam są oferowane. Na jaki rodzaj umowy mogą tam liczyć osoby dopiero rozpoczynające pracę?
użytkownik
03.11.2018 (3 miesiące temu)
03.11.2018 (3 miesiące temu)
wielka zenada- xxxxxxx -omijac wielkim lukiem
użytkownik
03.11.2018 (3 miesiące temu)
03.11.2018 (3 miesiące temu)
Firma MB Service to legalnie działająca agencja pośrednictwa pracy. Na ich oficjalnej stronie internetowej znajdziecie zatem całą masę ofert pracy w Niemczech. Macie do wyboru takie posady jak na przykład: magazynier, ślusarz, spawacz, informatyk, pielęgniarka dyplomowana: http://mb-service.pl/pl/dla-pracownikow.html Może ktoś z Was poczuł się zachęcony i postanowi aplikować?
użytkownik
04.11.2018 (3 miesiące temu)
04.11.2018 (3 miesiące temu)
Witam wszystkich. Tak sobie czytam te komentarze i różne myśli do głowy mi przychodzą. Osobiście uważam że większość uważa że takie wyjazdy to spakować, pojechać i euro posypią się do kieszeni za samą obecność tam.... Uważam że większość złych komentarzy pochodzą od osób z takim podejściem. Czytam że ktoś po dwóch tygodniach się zwolnił i kasy nie dostał.... Pytanie czemu tak krótko pracował? Może poprostu się nie nadawał... To nie przedszkole...a praca pod presją pozostawienia dotychczasowego życia i podjęcie się wyzwania zdała od domu, bliskich... Potem się okazuje że to sprawia że najmniejszy kłopot tam na miejscu rośnie do rangi życiowego. Człowiekiem targają emocje, tęsknota, troska o to by było dobrze... Albo ktoś z tym sobie poradzi albo niech lepiej zostanie w domu... Odniosę się jeszcze do tego że to nie firemka gdzie pracuje 20 ludzi i każdy się zna... Szef nie jest wszędzie, jeśli ktoś chce go poznać może pojechać do biura i czemu nie... Na koniec dodam że pracowałem kilka miesięcy, rozstałem się z firmą w zgodzie i bez problemów, mogę wrócić z powrotem bez żadnej o problemu... Zarobki są adekwatne do zaangażowania... Tyle... Pewnie spotkam się z krytyką za wpis...ale przedstawilem tylko moje zdanie na podstawie własnych doświadczeń...
użytkownik
04.11.2018 (3 miesiące temu)
04.11.2018 (3 miesiące temu)
Pracowałem prawie rok w tej firmie,zmuszalem się tam do pracy bo nie chciało mi się co chwila zmieniać pracy...Nie polecam tej agencji,totalnie olewaja pracownika i czasem karaluchy chodzą po mieszkaniu moi drodzy,,,,Ta firma to już żenada i teraz to już tylko nabijanie kasy
użytkownik
09.11.2018 (3 miesiące temu)
09.11.2018 (3 miesiące temu)
Oczywiście - w jakimś stopniu można przyznać Ci rację. Ale właśnie trzeba mieć na uwadze, że każdy z nas jest inny, a więc może posiadać zupełnie odmienne doświadczenia związane nawet z tym samym pracodawcą. W swoim poście mało piszesz o ogólnych warunkach zatrudnienia w MB Service. Jak długo już tam nie pracujesz?
użytkownik
05.12.2018 (2 miesiące temu)
05.12.2018 (2 miesiące temu)
firma dziadostwo nie polecam kasa marna wyplaty opoznione dlugo sie dojezdza do pracy dlugie powroty ktore sie nie licza jednym slowem dno praca dobra dla nie udacznikow

Moje sugestie dla MB Service:
firma dla nie udacznikow nie nadajacych sie do niczego

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie:
placic na czas i wiecej i doliczac godz dojazdu do pracy
użytkownik
05.12.2018 (2 miesiące temu)
05.12.2018 (2 miesiące temu)
Rozumiem, że praca w MB Service nie spełniła Twoich oczekiwań i jesteś z tego powodu rozżalony. Ale jednak nie powinieneś wypowiadać się tu o innych osobach w tak obraźliwy sposób - pamiętaj o tym następnym razem. Długo tam pracowałeś?
użytkownik
06.12.2018 (2 miesiące temu)
06.12.2018 (2 miesiące temu)
Takis madry a nie wiesz gdzie sie wypowiedziec. Biuro w opolu nie robi wyplat tylko biuro niemieckie Mb.
użytkownik
12.12.2018 (2 miesiące temu)
12.12.2018 (2 miesiące temu)
Dobrze, że postanowiłeś dołączyć się do powyższej dyskusji. Śmiem twierdzić, iż jesteś pracownikiem firmy MB Service. Dlatego z chęcią poznamy Twoje zdanie na temat wyżej wspomnianego pracodawcy. Czy oprócz pensji podstawowej dostajecie jeszcze jakieś premie uznaniowe?
użytkownik
17.12.2018 (miesiąc temu)
17.12.2018 (miesiąc temu)
Racja...zgubia papierek z wypowiedzenie m i potraca że zostawiłeś stanowisko pracy z dnia na dzień...oszustwo
użytkownik
20.12.2018 (miesiąc temu)
20.12.2018 (miesiąc temu)
Jak widać - masz bardzo podobne doświadczenia z MB Service, co użytkownicy powyżej. Może spróbowałbyś, skoro byłeś ich pracownikiem, napisać coś o ogólnych warunkach pracy, na jakie mogłeś tam liczyć? Chętnie dowiemy się na przykład, czy mieliście tam dostęp do bezpłatnej opieki medycznej. Bardzo Cię zachęcam do dalszej dyskusji.
użytkownik
20.12.2018 (miesiąc temu)
20.12.2018 (miesiąc temu)
Pracuję od 2016 wypłaty takie sobie ale zawsze na czas mieszkania różne co do pracy to zależy do jakiej firmy się trafi do lekarza można iść bez problemu chorobowe urlop zeitkonto wszystko zawsze mam wypłacone negatywy piszą ci którzy chleją nie chodzą do pracy a później jacy to oni poszkodowani w listopadzie 4 takich wywalili z mieszkania w Vaichingen.
użytkownik
20.12.2018 (miesiąc temu)
20.12.2018 (miesiąc temu)
Nie kłam xxxxxxx
użytkownik
20.12.2018 (miesiąc temu)
20.12.2018 (miesiąc temu)
Bartek cie ru..
użytkownik
21.12.2018 (miesiąc temu)
21.12.2018 (miesiąc temu)
Ciebie już dawno wyr.....
użytkownik
26.12.2018 (miesiąc temu)
26.12.2018 (miesiąc temu)
Dobrze, że w MB Service przestrzega się terminowości wypłacania należnego wynagrodzenia. Jest to bowiem podstawa. Cieszmy się, iż praca w tym miejscu spełnia stawiane przez Ciebie oczekiwania. Wiele osób na pewno zastanawia się, jak w tej firmie wygląda cały proces rekrutacyjny. Będziesz zatem tak uprzejmy i go Nam w szczegółach opiszesz?
użytkownik
7 sty (miesiąc temu)
7 sty (miesiąc temu)
Reklame maja dobra, ale realia niestety sa inne. Maja ludzi za nic ;) sa osoby co chwala i wielce mysla ze Wrobelki z nimi gadaja ta sa wielcy. xxxxxxx prawda Wrobel widzi tylko godzinki. Pozdrawiam
użytkownik
8 sty (miesiąc temu)
8 sty (miesiąc temu)
Dobrze, że włączyłeś się do dyskusji na temat MB Service jako pracodawcy. Należałoby tylko, żebyś trochę rozwinął swoją poprzednią myśl, bowiem, szczególnie nowe osoby na forum, nie zrozumiały, co właściwie chciałeś przekazać. Pewnie pracowałeś bądź też nadal pracujesz w tym przedsiębiorstwie. Co powiedziałbyś zatem o atmosferze, panującej między jego pracownikami?

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr
Formularz odpowiedzi
 

Chcę zamieścić
Proszę wpisać treść wiadomości (min. 10 znaków)
Wybierz zdjęcia z dysku lub przeciągnij je tutaj
możesz dodać jedno lub kilka zdjęć jednocześnie
można publikować jedynie zdjęcia w formacie JPG
maksymalna wielkość każdego zdjęcia - 4MB
dołącz:
wpisano znaków: 0
Wpisz, jak chcesz się przedstawić
Proszę uzupełnić podpis (min. 3 znaki)
E-mail
Nieprawidłowy adres e-mail
Numer telefonu
Nieprawidłowy numer telefonu
Aby wysłać wiadomość należy zaakceptować regulamin

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

Wczytywanie danych...
  1. Jeśli chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza który sam dodałeś - podaj kod zgłoszenia który otrzymałeś na swój adres e-mail w chwili dodania komentarza a następnie przejdź do edycji wpisu:
  2. Jeśli nie pamiętasz/nie znasz swojego kodu zgłoszenia, a chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza skorzystaj z poniżej przestawionej opcji:
Jeśli chcesz usunąć komentarz który wybrałeś uzupełnij swoje dane zgłaszającego, a następnie dokonaj opłaty administracyjnej w wysokości 200,00 zł za usunięcie wybranego komentarza.
* Serwis gwarantuje poufność poniżej udostępnianych danych
Wpisz swoje imię i nazwisko
Nieprawidłowy PESEL lub NIP
Wpisz miasto i kod pocztowy
Wpisz nazwę ulicy i numer domu
Nieprawidłowy adres e-mail
 

WYCIĄG Z REGULAMINU

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Najpopularniejsze tematy na forum

piekarnia wielgolas

Kik Kik textil

Aspen polska

archman

taxify

uber eats

Art reno Zabrze

Art reno

Artykuły Reno

Zabrze

italimport

lingua house katowice

atem

Promedica24

nokia

transcom gdańsk

transcom
Ing Bank

dentus

Zpd kalisz pomorski

Kppd szczecinek

Medim

Metaltech mirosławiec

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2018 najgorszapraca.net.pl | regulamin