test

Opinie o Metal-Plast - Świebodzice

Korzystałeś z usług Metal-Plast - Świebodzice? A może chciałbyś pracować w tej firmie i zastanawiasz się jakie warunki oferuje pracodawca? Podziel się swoją opinią - pomoże ona innym w uzyskaniu cennych informacji!
Założył(a): Sebastian
Data: 2014-02-03 12:11

Wizyt: 6161
Komentarzy: 116
Sortowanie: najnowsze najstarsze
autor
31.12.1969 (49 lat temu)

Metal-Plast - Świebodzice

Witam dostałem zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną powiecie ile aktualnie średnio zarabiacie. Jako operatorzy i czy faktycznie każdemu jest tak źle ?
autor
05.10.2018 (4 miesiące temu)
05.10.2018 (4 miesiące temu)
Maja gdyby nie Ty, to ten portal by zginął. Kocham Cię!
użytkownik
10.10.2018 (4 miesiące temu)
10.10.2018 (4 miesiące temu)
@Nick @Wojtek Współczuję Wam tak złych doświadczeń z procesu rekrutacji w firmie Metal-Plast. O jakie stanowiska konkretnie się ubiegaliście? @Nick co miałeś na myśli, pisząc, iż zwalniają "jak tylko się coś nawali"?
@Torpeda Ten sarkazm jest tu zupełnie niepotrzebny. Może zechciałbyś się skupić na głównym celu tego wątku i wyrazić swoje zdanie o tym pracodawcy?
użytkownik
20.10.2018 (3 miesiące temu)
20.10.2018 (3 miesiące temu)
Była impreza integracyjna dla pracowników ,pracownicy którzy byli na niej dostali bony i upominki a ci co nie byli na niej nie dostali nic.
Brak szacunku dla pracowników naprawdę to jest żenada
użytkownik
20.10.2018 (3 miesiące temu)
20.10.2018 (3 miesiące temu)
@Jolanta Może to zostać ocenione jako pewna niesprawiedliwość, ale to dobrze, że Metal-Plast dba o atmosferę w pracy, organizując imprezy integracyjne. Może Ci pracownicy, którzy tam nie byli, dostaną te upominki trochę później. A czy ogólnie osoby zatrudnione w tej firmie mogą liczyć na jakieś premie uznaniowe?
użytkownik
05.11.2018 (3 miesiące temu)
05.11.2018 (3 miesiące temu)
No i bardzo dobrze, że tak jest. Integracja jest po to żeby się integrować, bo to ważne dla firmy, więc się nie dziw. Następnym razem idź i po sprawie, a nie będziesz się kisić w domu. Ruch to zdrowie! ;)
użytkownik
05.11.2018 (3 miesiące temu)
05.11.2018 (3 miesiące temu)
@Tuptuś Chyba w tej kwestii śmiało można przyznać Ci rację - integracja w pracy jest niewątpliwie bardzo ważna z różnych względów. A powiedz nam, jak długo i na jakim stanowisku pracujesz w Metal-Plast. Zadawałam już wcześniej to pytanie, ale nie dostałam odpowiedzi, więc może Ty to zrobisz - macie tam możliwość uzyskania premii?
użytkownik
17.11.2018 (3 miesiące temu)
17.11.2018 (3 miesiące temu)
dalej szukacie mistrza produkcji, napisze ktoś dlaczego cały czas powtarza się ta oferta?
użytkownik
19.11.2018 (2 miesiące temu)
19.11.2018 (2 miesiące temu)
Taki stan rzeczy może mieć naprawdę różne przyczyny. Zapewne Metal-Plast szuka kandydata o konkretnym profilu i taki ktoś jeszcze się po prostu nie znalazł. Wnioskuję, że bardzo chciałbyś spróbować swoich sił na tym stanowisku. Zdecydujesz się zatem na złożenie u nich swoich dokumentów?
użytkownik
20.11.2018 (2 miesiące temu)
20.11.2018 (2 miesiące temu)
Może dlatego, że mistrz musi być mistrzem? ????
użytkownik
19.11.2018 (2 miesiące temu)
19.11.2018 (2 miesiące temu)
Pracowałem w tej firmie i powiem szczerze nic ciekawego wręcz sama monotonia pracy i wielki chaos, słaba organizacja pracy , brak szacunku do pracowników i do ich pracy wykonywanej. Premie wypłacane z opóznieniem kilku dniowym wypłaty też wypłacane na ostatnią chwile. Szczerze odradzam podjęcia pracy w tej firmie.
użytkownik
26.11.2018 (2 miesiące temu)
26.11.2018 (2 miesiące temu)
Chociażby właśnie dlatego. Proponuję już jednak skończenie z tymi żartami i skupienie się na rzetelnym opiniowaniu firmy Metal-Plast jako pracodawcy. Wiesz może, czy są tam skłonni do zatrudniania osób, które poszukują jedynie pracy dorywczej?
użytkownik
06.12.2018 (2 miesiące temu)
06.12.2018 (2 miesiące temu)
Wielokrotnie przesyłałem CV mimo, że spełniałem warunki w ogłoszeniu.
"0" jakiejkolwiek odpowiedzi. I kolejne ogłoszenie ! Dziwna firma. Nie spełnia podstawowych standardów jeżeli chodzi o rekrutację.
Chyba dobrze, że nie pracuje w niej. Opinie w necie potwierdzają tylko moje obawy. Zapewne znowu dadzą ogłoszenie. Może znajdą jakiegoś 'jelenia" na 3 miesiące. A potem znowu dadzą ogłoszenie.

Moje sugestie dla Metal-Plast:
Sugeruję szanować potencjalnych pracowników ! Bo to są też Państwa potencjalni partnerzy. Szczególnie jeżeli chodzi o nabór pracowników wyższego szczebla.
użytkownik
07.12.2018 (2 miesiące temu)
07.12.2018 (2 miesiące temu)
Rozmowa kwalifikacyjna na stanowisko kierownicze: przyjeżdżam punktualnie (niby chluby mi to nie przynosi, tak każe kultura, ale jak się okazuje w firmie nie jest to standard), wita mnie pani zajmująca się prowadzeniem rekrutacji - chyba asystentka Pana Szefa - bardzo miła, serdeczna, aczkolwiek w stroju dalekim od oficjalnego, a właściwie nadającym się do uprawiania aerobiku. Poinformowała mnie, że Pan Szef będzie za chwilę, po czym minęło... 50 minut. Wejście do sali konferencyjnej Pana Szefa to już pokaz rodem z westernu. Drzwi otworzył i zamknął tak zamaszyście, jakby kręcił kołem fortuny. To, co stało się później, to już historia. Ogólnie całe moje zawodowe doświadczenie to nic przy wyzwaniach, jakie czekają na mnie w jego firmie, ale nawet gdybym zaznał jego łaski i mógł się "rozwijać" w jego firmie, to już sam ten rozwój powinien mnie satysfakcjonować, bo zaproponowana przeze mnie kwota - oscylująca bliżej niższej granicy rynkowego wynagrodzenia na tym stanowisku, wywołała wytrzeszcz oczu.
użytkownik
07.12.2018 (2 miesiące temu)
07.12.2018 (2 miesiące temu)
Wydaję mi się, że nie powinieneś doszukiwać się czegoś bardzo złego. Mimo wszystkich spełnionych warunków firma Metal-Plast mogła przecież uznać, że jednak szuka kandydata o nieco innym profilu. A o jakie stanowisko się tam ubiegałeś?
użytkownik
11.12.2018 (2 miesiące temu)
11.12.2018 (2 miesiące temu)
@Tomaszu, pracowałeś tam? Znasz warunki zatrudnienia handlowca, nawiasem mówiąc dyrektora regionalnego ? Wynagrodzenie na okresie próbnym jaki na kolejnym etapie jest dalekie od najniższej krajowej ;) co więcej każdy z pracowników, którzy pracują w terenie otrzymuje delegacje czy to Polska czy zagraniczna. Powiem szczerze, że w dzisiejszych czasach niestety to jeszce nie jest standard. Narzędzia do pracy: auta nowe a co za tym idzie bezawaryjne i na gwarancji. A nie jakieś z przebiegiem 200 czy 300 tyś z masą usterek (poranny stres, czy auto odpali? Będzie hamowalo? W Metal Plast tego nie ma!) Wszytko ładne nowe i pachnące Narzędzia do pracy również dobrej i wysokiej jakości.
Nie spotkałem się z problem, że coś potrzebuje i nie zostało to zamówienie.
Czytam opinie i łapie się za głowę. Ludzie sfrustrowani, może nie do końca zadowoleni, że to nie Was wybrali wypisują czasem nie prawdzie informacje. W firmie jest mnóstwo ludzi, którzy pracują już kilka czy kilkanaście lat. ZOBACZCIE ONI ŻYJĄ i nikt ich nie zjadł, nie zabił, nawet nie zwolnił!!!
Kochani chciałem zauważyć, że można !!!
Współpracuje z działem logistyki, produkcji, księgowością oraz bezpośrednio z właścicielem firmy i jestem na prawdę mile zaskoczony. Jak czytałem się tutaj dziesiątki opinii , które sądzę napisane są przez ludzi, zawiedzionych rekrutacją miałem naprawde duże obiekcje. Co do tego procesu remrutacji, każda firma prowadzi, je w swój sposób. W przeszłości uczestniczyłem w "castingach" o pracę, dziwnych wyreżyserowany scenach, które po prostu wysadzaja mnie z butów. Raz nawet byłem wysłany przez jedną firmę do trenera personalnego w Norynbergii oczywiście dojazd we własnym zakresie jakiej 700 km w jedną stronę ode mnie. Do sedna, w Metal-Plast proces rekrutacji przebiegał całkiem w porządku na miejscu w Świebodzicach. Etap I przez komunikator, Etap II wizyta w firmie, spotkanie odbyło się z: Asystentką Zarządu, Panią z HR oraz z Członkiem Zarzadu. ( nie zjedli mnie, żyje!!!) Ostanie, decydujące spotkanie miałem z Asystenka oraz właścicielem firmy (dalej żyje, dalej mnie nie zjedli) ostatni etap bo pewnie Was najbardziej interesuje trwał około godziny, czyli tak jak w większości firm. Standardowa rozmowa, bez scenariusza i pytań typu "ile waży koń trojański", bo i takie się w moje karierze zdarzały. Punktualność w tym przypadku również nie zawiodła.

PS. Przeszedłem już kilka rekrutacji w różnych firmach, różnych branżach i nie uważam, że firma ,,właściciel jaki Asystentka, o których tutaj aż huczy zasługują na taką opinię. Dla mnie brakiem szacunku jest np. Odbieranie telefonów w trakcie rekrutacji czy wychodzenie ze spotkania. Tutaj mnie to nie spotkało. Na każdym etapie rekrutacji wszyscy byli i mieli zarezerwowany czas dla mnie, czy we wcześniejszych etapach dla nas. Każda ze stron otrzymałam informacje jakich potrzebowała. Jakże istotny temat drescodu- nie mam zastrzeżeń, po pierwsze, wszyscy zawsze schludnie i elwgancko ubraabi po drugie, ja nie oczekuje GARSONEK na spotkabiu rekrutacyjny, po kolejnej i chyba ostatnie nie jest to dla mnie najważniejsze, sądzę że kompetencja i efekt końcowy z przebiegu spotkania jest najważniejszy!!!

Jeżeli idziesz do klienta, a on jeste w koszulce polo bądź t-shirt bądź to z nim nie rozmawiasz ?? Bo jest za bardzo na sportowo ubrany ?
NIEPOPADAJMY W PARANOJĘ I SKRAJNOŚCI błagam

Dziękuję za uwagę :)
użytkownik
04.10.2018 (4 miesiące temu)
04.10.2018 (4 miesiące temu)
Rekrutacje w tej firmie to błazenada. Właściciel razem ze swoją sekretari prowadzi rozmowę i testy!!! (rzecz ważna), sprawdza cię jak wariata, czy umiesz odpowiadać, czy pamiętasz to co napisałeś wcześniej w ankiecie, którą Ci przesyłali. Cały czas szukają Kierownika produkcji i Dyrektora, bo notorycznie ich wymieniają jak tylko coś nawalą. Od początku coś tu śmierdzi i mówi że trzeba wiać. Dobrze że się nie zdecydowali na mnie.
użytkownik
05.10.2018 (4 miesiące temu)
05.10.2018 (4 miesiące temu)
Miałem to samo wrażenie test , rozmowa pytania trochę nie na miejscu , wylądowałem w innej firmie obok nich i już 3 miesiąc jako mistrz robię i daje rade.

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr
Formularz odpowiedzi
 

Chcę zamieścić
Proszę wpisać treść wiadomości (min. 10 znaków)
Wybierz zdjęcia z dysku lub przeciągnij je tutaj
możesz dodać jedno lub kilka zdjęć jednocześnie
można publikować jedynie zdjęcia w formacie JPG
maksymalna wielkość każdego zdjęcia - 4MB
dołącz:
wpisano znaków: 0
Wpisz, jak chcesz się przedstawić
Proszę uzupełnić podpis (min. 3 znaki)
E-mail
Nieprawidłowy adres e-mail
Numer telefonu
Nieprawidłowy numer telefonu
Aby wysłać wiadomość należy zaakceptować regulamin

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

Wczytywanie danych...
  1. Jeśli chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza który sam dodałeś - podaj kod zgłoszenia który otrzymałeś na swój adres e-mail w chwili dodania komentarza a następnie przejdź do edycji wpisu:
  2. Jeśli nie pamiętasz/nie znasz swojego kodu zgłoszenia, a chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza skorzystaj z poniżej przestawionej opcji:
Jeśli chcesz usunąć komentarz który wybrałeś uzupełnij swoje dane zgłaszającego, a następnie dokonaj opłaty administracyjnej w wysokości 200,00 zł za usunięcie wybranego komentarza.
* Serwis gwarantuje poufność poniżej udostępnianych danych
Wpisz swoje imię i nazwisko
Nieprawidłowy PESEL lub NIP
Wpisz miasto i kod pocztowy
Wpisz nazwę ulicy i numer domu
Nieprawidłowy adres e-mail
 

WYCIĄG Z REGULAMINU

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Najpopularniejsze tematy na forum

vegan

malinex

dar group wrocław

dar group

komodus

WSP

pbsz bytom

accenture

sindbad

thales

Opoczno Mila

Darboven

tmf

Instal Complex

levis

port lotniczy bydgoszcz

fideltronik

gsk

gsk poznan

atem

color graf

budostal

Ohp

eva hotel

eva

hotel eva

COTY

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2018 najgorszapraca.net.pl | regulamin