test

Opinie o Pflege Mit Herzen 24 - Bydgoszcz

Korzystałeś z usług Pflege Mit Herzen 24 - Bydgoszcz? A może chciałbyś pracować w tej firmie i zastanawiasz się jakie warunki oferuje pracodawca? Podziel się swoją opinią - pomoże ona innym w uzyskaniu cennych informacji!
Założył(a): Joanna
Data: 2015-08-01 00:52

Wizyt: 9607
Komentarzy: 86
Sortowanie: najnowsze najstarsze
autor
01.08.2015 (3 lata temu)
01.08.2015 (3 lata temu)

Pflege Mit Herzen 24 - Bydgoszcz

Domyślam się, że firma Pflege mit Herzen jest jedynie pośrednikiem między Polską a Niemcami. Zastanawiam się, czy zatrudnienie jest w oparciu o umowę spisaną na nich, czy na firmę, do któej konkretnie przyjmują. No i ciekawi mnie fakt czy pieniądze są konkretne, czy warto wyjeżdżać z kraju na stałe..
autor
02.03.2017 (rok temu)
02.03.2017 (rok temu)
Oferta przekazana przez telefon nie zgadzała się z opisem przesłanym w umowie .Nam nie wolno bandażować ran na terenie Niemiec jak i robić zastrzyki To tak gwoli przypomnienia .
użytkownik
17.03.2017 (rok temu)
17.03.2017 (rok temu)
Ja pracuje z tą agencja juz 5 lat. Pieniądze dostaje zawsze na czas. Czesto nawet dzień, dwa wcześniej. Mam odprowadzane wszystkie składki w normalnej wysokości. Na rządanie zawsze otrzymuje rmua. Przed wyjazdem zawsze jest opis podopiecznej oraz warunków mieszkaniowych. Ba nawet jeśli cos nie pasuje np brak dostępu do internetu, to moja koordynatorka mi pomaga załatwić to z rodzina. Kontak mamy zawsze. Na każde pytanie dostaje odpowiedz. Do tej pory nadal jestem zadowolona i bynajmniej nie zarabiam 900 euro.
użytkownik
19.03.2017 (rok temu)
19.03.2017 (rok temu)
Mam pytanie czy oferta pracy dla pani z dobrym niemieckim do prowadzenia domu w Herten jest jeszcze aktualna? Już kiedyś korzystałam z pośrednictwa tej agencji i byłam zadowolona dlatego myślę, że teraz też tak będzie.
użytkownik
25.03.2017 (rok temu)
25.03.2017 (rok temu)
Ja takze pracuje z ta firma juz dwa lata nigdy nie bylo nieporozumien ,stella zawsze sie zgadza z opisem pdp. wszystkie skladki oplacone,p.z biurainteresuje sie zawsze jak jestem na stelli dzwoni kilka razy i pyta czy nic sie nie zmienilo .Wiec nie opowiadajcie glupot ,wyplata zawsze na czas ,dodatki za swieta tez .
użytkownik
28.03.2017 (rok temu)
28.03.2017 (rok temu)
Pani Kalino, niestety chyba zaszła pomyłka.... Pani Anna Pękała Pracuje dla Alteris24 http://www.alteris24.pl/ możliwe, że starała się zaszkodzić konkurencji....
użytkownik
11.04.2017 (rok temu)
11.04.2017 (rok temu)
Praca nie zależy od znajomości języka...tylko od wykonywanej pracy... Jeśli rodzina akceptuje brak języka płaci tak samo ja za biegły. Prawo nie uzależnia wynagrodzenia od języka, koloru skory czy narodowości. A idąc tym krokiem niemowa powinien pracować za darmo...
użytkownik
19.04.2017 (rok temu)
19.04.2017 (rok temu)
Pflege Mit Herzen 24 jest sprawdzoną agencją i można ją polecać następnym chętnym, praca jest pewna.
użytkownik
18.05.2017 (rok temu)
18.05.2017 (rok temu)
Czy panie w biurze nie mają w obowiązku tego wiedzieć! Czy liczą na niewiedzę opiekunki i że zrobi to a jakby co to kogo będą szarpać?
użytkownik
19.05.2017 (rok temu)
19.05.2017 (rok temu)
Mogę tylko potwierdzić, że Pflege Mit Herzen 24 jest sprawdzoną i dobrze organizująca wyjazdy do pracy agencją. Jeśli tylko jesteśmy świadomi na jaką pracę się decydujemy to firma wszystko zorganizuje.
użytkownik
19.07.2017 (rok temu)
19.07.2017 (rok temu)
Czy polecacie tą firmę na wyjazd do pracy Pflege Mit. Herzen 24?
użytkownik
20.07.2017 (rok temu)
20.07.2017 (rok temu)
Poczytałam sobie opinie i widzę, że agencja ma generalnie dobra opinię! Wiadomą rzeczą jest , iż praca za granicą nie należy do lekkich więc jak się ktoś decyduje na wyjazd to powinien mieć świadomość wyzwań jakie go czekają!. Można dobrze zarobić ale trzeba się napracować.
użytkownik
03.08.2017 (rok temu)
03.08.2017 (rok temu)
@lena a jesteś pracownikiem firmy? W jakim systemie pracujesz w tej chwilo? Czy jest to system zmianowy? Każda dodatkowa informacja, to duża pomoc dla osób, które szukają możliwości zatrudnienia.
użytkownik
22.09.2017 (rok temu)
22.09.2017 (rok temu)
WAŻNA INFORMACJA DLA OPIEKUNEK!!!
Na rok 2017 podstawa wymiaru składki na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne pracowników oddelegowanych za granicę nie może być mniejsza niż 4263 zł..
Firmy polskie - wysyłające opiekunki do Niemiec - powinny odprowadzać składki do ZUS-u od tej właśnie sumy. Są to składki emerytalne, rentowe, wypadkowe i zdrowotne. W przypadku umowy zlecenia, składka chorobowa jest dobrowolna. Opiekunki powinny zwracać szczególną uwagę na ten przepis, gdyż zaniżone składki mogą nie liczyć się do przyszłych emerytur. Zainteresowanych odsyłam do zapoznania się z przepisami poprzez infolinię ZUS. Nr telefonu: (+48) 22-560-16-00.
użytkownik
22.09.2017 (rok temu)
22.09.2017 (rok temu)
WAŻNA INFORMACJA DLA OPIEKUNEK!!!
Na rok 2017 podstawa wymiaru składki na ubezpieczenia społeczne i zdrowotne pracowników oddelegowanych za granicę nie może być mniejsza niż 4263 zł..
Firmy polskie - wysyłające opiekunki do Niemiec - powinny odprowadzać składki do ZUS-u od tej właśnie sumy. Są to składki emerytalne, rentowe, wypadkowe i zdrowotne. W przypadku umowy zlecenia, składka chorobowa jest dobrowolna. Opiekunki powinny zwracać szczególną uwagę na ten przepis, gdyż zaniżone składki mogą nie liczyć się do przyszłych emerytur. Zainteresowanych odsyłam do zapoznania się z przepisami poprzez infolinię ZUS. Nr telefonu: (+48) 22-560-16-00.
użytkownik
25.09.2017 (rok temu)
25.09.2017 (rok temu)
@Joasia, to na pewno bardzo ważna informacja z puntu widzenia wyjeżdżających i pracujących w Pflege Mit Herzen 24, dlatego dziękuję za to. Z Twojej wypowiedzi wynika, że znasz się na całym procesie rekrutacji, wcześniej pytałam o system zmianowy ale nikt się do tego nie odniósł, może Ty byś mogła?
użytkownik
2 sty (11 miesięcy temu)
2 sty (11 miesięcy temu)
Słyszałam, że Pflege Mit Herzen 24 ma opinię bardzo dobrego pracodawcy i chciałabym pracować w firmie. Podpowiedzcie coś co słychać, dawno nikt nie pisał
użytkownik
26 sty (10 miesięcy temu)
26 sty (10 miesięcy temu)
Przecież napisała,że to było w 2014 roku...chyba wtedy Anna tam pracowałą, bo obsługiwała również mnie.
użytkownik
14 mar (8 miesięcy temu)
14 mar (8 miesięcy temu)
bzdury najgorsza firma swiata niemcom w xxxxxxx wlazi a polke w nocy na ulicy zostawi
użytkownik
17 mar (8 miesięcy temu)
17 mar (8 miesięcy temu)
Jak się komuś nie chce pracować to nic dobrego nie napisze ponieważ agencja wysyła do pracy.
użytkownik
19 mar (8 miesięcy temu)
19 mar (8 miesięcy temu)
Niestety też tak myślałam,dopóki nie wyjechałam.Wróciłam po dwóch miesiącach i okazuje się ,że firma postanowiła sobie część kasy zatrzymać.Zakończyłam kontrakt i powinnam mieć całą kasę na koncie,a nie mam.
użytkownik
20 mar (8 miesięcy temu)
20 mar (8 miesięcy temu)
Zglosic tam,gdzie trzeba! Jakby na mnie trafili,to dopiero by się nadziali!!!Takie numerki,to nie ze mna!!!
użytkownik
4 kwi (8 miesięcy temu)
4 kwi (8 miesięcy temu)
@Wiosenka Co oznacza zatrzymać? Czy firma Pflege Mit Herzen 24 miała do tego upoważnienie? Może Ty jako pracownik nie wywiązałaś się z zapisów kontraktu? Takie sytuacje zawsze warto wyjaśniać. Wydaje mi się, że taka firma jak Pflege Mit Herzen 24 nie zrobiłaby czegoś takiego bez wyraźnego powodu.
użytkownik
6 maj (7 miesięcy temu)
6 maj (7 miesięcy temu)
Mirka
Pracowałam z tą firmą kilkakrotnie,.
jest to rzetelna firma. Zawsze odbierają telefony i służą pomocą. Personel jest bardzo miły.
Wręcz polecam tą firmę.
pozdrawiam cały zespół pracowniczy
użytkownik
24 sie (3 miesiące temu)
24 sie (3 miesiące temu)
Hahahaha rzetelna firma płaci nie tyle co jest w umowie . Twierdząc ze miesiąc dla nich ma 31 dni bo 30 dni to juz nie miesiąc lub wynagrodzenie zalezy od kursu walut no kpina oszustwo . Skoro wyplacaja ci w euro to jakim cudem zalezne jest to od kursu...??? Pozatym w umowie nie jest zawarte ze miesiac ma 31 dni . Hahahaha
użytkownik
7 maj (7 miesięcy temu)
7 maj (7 miesięcy temu)
Wiadomo, że praca nie jest lekka. Zawsze możecie szukać innej agencji.
użytkownik
11 maj (6 miesięcy temu)
11 maj (6 miesięcy temu)
@anonymous Czy firma Pflege Mit Herzen 24 zapewnia transport pracownika do miejsca pracy? Jak długo trwają kontrakty, czy jest możliwość negocjacji proponowanej stawki albo długości kontraktu? Czy można wybrać sobie miasto, do którego się wyjedzie na kontrakt? Takie informacje są zawsze poszukiwane przez potencjalnych pracowników.
użytkownik
14 maj (6 miesięcy temu)
14 maj (6 miesięcy temu)
hahah swiete slowa, niemowa za darmo
użytkownik
17 maj (6 miesięcy temu)
17 maj (6 miesięcy temu)
Personel jest bardzo mily
użytkownik
23 maj (6 miesięcy temu)
23 maj (6 miesięcy temu)
@Magda, czy możesz podzielić się szerszą opinią na temat Pflege Mit Herzen 24? Jakie masz doświadczenia związane z tą firmą? Wyczerpujące i prawdziwe wypowiedzi są pomocne dla poszukujących pracy za pośrednictwem Pflege Mit Herzen 24.
Na stronie firmy dla zainteresowanych stale dodawane są nowe oferty: https://pflegemitherzen24.pl/oferty-pracy.
użytkownik
24 lip (4 miesiące temu)
24 lip (4 miesiące temu)
Pewnie, że tak. Na rynku jest mnóstwo firm tego typu. Zawsze w ostateczności można wyjechać prywatnie.
użytkownik
24 lip (4 miesiące temu)
24 lip (4 miesiące temu)
Podpowiedzcie jakie wymagania stawia firma, głównie język?
użytkownik
24 sie (3 miesiące temu)
24 sie (3 miesiące temu)
Pflege Mit Herzen 24 ma opinię bardzo dobrego pracodawcy. Może ktoś zauważy i doceni to?
użytkownik
4 wrz (3 miesiące temu)
4 wrz (3 miesiące temu)
Koordynatorka próbowała na siłę wcisnąć mi sztelę na jakiejś wsi i miasteczku, ale nie dała rady przekonać mnie. W końcu stanowczo powiedziałam jej, że i tak znajdę pracę właśnie w tym mieście X albo za pośrednictwem PMH lub innej firmy (są ich w Polsce setki) albo sama prywatnie. Pani głos nie krył złości.
użytkownik
7 wrz (3 miesiące temu)
7 wrz (3 miesiące temu)
Narazie jestem poczatkujaca , ale musze powiedziec ze firma pozadna :)
użytkownik
26 wrz (2 miesiące temu)
26 wrz (2 miesiące temu)
czytam o tej firmie na fejsie i ciągle tylko 1300 euro za sztele nigdy innej kwoty .
użytkownik
05.12.2015 (3 lata temu)
05.12.2015 (3 lata temu)
Zgadzam sie z Tobą. Wszystkim ludziom nie dogodzi. Jak komus nie pasują firmy to niech siedzi w domu. Nikt mu nie kaze pracowac. Ale tez niech nie wypowiada sie na forum
użytkownik
24 lip (4 miesiące temu)
24 lip (4 miesiące temu)
Firm opiekunczych sa w Polsce setki i zawsze mozna znalezc cos dla siebie. Nie Tobie decydowac kto ma sie wypowiadac na forum. Kazdy ma prawo.

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr
Formularz odpowiedzi
 

Chcę zamieścić
Proszę wpisać treść wiadomości (min. 10 znaków)
Wybierz zdjęcia z dysku lub przeciągnij je tutaj
możesz dodać jedno lub kilka zdjęć jednocześnie
można publikować jedynie zdjęcia w formacie JPG
maksymalna wielkość każdego zdjęcia - 4MB
dołącz:
wpisano znaków: 0
Wpisz, jak chcesz się przedstawić
Proszę uzupełnić podpis (min. 3 znaki)
E-mail
Nieprawidłowy adres e-mail
Numer telefonu
Nieprawidłowy numer telefonu
Aby wysłać wiadomość należy zaakceptować regulamin

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

Wczytywanie danych...
  1. Jeśli chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza który sam dodałeś - podaj kod zgłoszenia który otrzymałeś na swój adres e-mail w chwili dodania komentarza a następnie przejdź do edycji wpisu:
  2. Jeśli nie pamiętasz/nie znasz swojego kodu zgłoszenia, a chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza skorzystaj z poniżej przestawionej opcji:
Jeśli chcesz usunąć komentarz który wybrałeś uzupełnij swoje dane zgłaszającego, a następnie dokonaj opłaty administracyjnej w wysokości 200,00 zł za usunięcie wybranego komentarza.
* Serwis gwarantuje poufność poniżej udostępnianych danych
Wpisz swoje imię i nazwisko
Nieprawidłowy PESEL lub NIP
Wpisz miasto i kod pocztowy
Wpisz nazwę ulicy i numer domu
Nieprawidłowy adres e-mail
 

WYCIĄG Z REGULAMINU

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Najpopularniejsze tematy na forum

Pronet

targi poznanskie

besthillwork

lucbel

Art-bud

almus

komandor gdansk

Aberit rzeszów

węglostal

efes-pol

pfw

sushi

sushi factory

andpol

Mondelez płońsk

leader

Citronex pruszcz gdański

paweł kaźmierczak

trw gliwice

kasa stefczyka

alten

stefczyk finanse

wody polskie

Colian bydgoszcz

Wody
Alpla

Wiking Graf

Stocznia marynarki wojennej

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2018 najgorszapraca.net.pl | regulamin