test

Opinie o Techem Services - Katowice

Korzystałeś z usług Techem Services - Katowice? A może chciałbyś pracować w tej firmie i zastanawiasz się jakie warunki oferuje pracodawca? Podziel się swoją opinią - pomoże ona innym w uzyskaniu cennych informacji!
Założył(a): NoName
Data: 2015-04-23 08:04

Wizyt: 11367
Komentarzy: 38
Sortowanie: najnowsze najstarsze
autor
23.04.2015 (3 lata temu)
23.04.2015 (3 lata temu)

Techem Services - Katowice

Najpierw na rozmowie rekrutacyjnej obiecuje się pewne rzeczy, a po rozpoczęciu pracy okazuję się, że to zwykłe bajki. Atmosfera jest coraz gorsza, a Pani "dyrektor" nigdy nie ukończyła żadnego szkolenia managerskiego i kompletnie nie ma pojęcia jak postępować z pracownikami. Obiecanych podwyżek oczywiście brak, a za to ciągłe szukanie dziury w całym. Równoważny czas pracy jest wykorzystywany do maximum (3 Miesiące po 10 godzin dziennie i soboty). Jedyna osoba która tam jeszcze myślała została wyrzucona. Bardzo dużo moich osób jeszcze tam pracujących szuka sobie nowej roboty. Zdecydowanie odradzam.
użytkownik
18.10.2015 (3 lata temu)
18.10.2015 (3 lata temu)
Zgadzam się z przedmówcą. Niekompetencja goni głupotę. Jakość rozliczeń poniżej poziomu. Ale co się dziwić skoro nie ma już osoby kompetentnej w żadnym temacie? Zatrudnia się ludzi z ulicy, byle by ktoś klepał na premię dla kierownictwa, bo przecież nie dla siebie!
Jedyna rada dla Techemu: dotychczasowe ułożenie rozwalić, poszukać ludzi, którzy się znają na tej pracy. Najlepiej sięgnąć po tych, którzy odeszli i zbudować mocną, kompetentną firmę.Bez Sidów z dwoma palcami i Pand na nosorożcach. Same szkody!
użytkownik
19.11.2015 (3 lata temu)
19.11.2015 (3 lata temu)
Warto startować do Techemu właśnie teraz bo firma przyjęła ciekawą politykę płacową. Mianowicie nowo przyjęty pracownik (który nic nie potrafi i pierwsze miesiące będzie słuchał nudnych szkoleń) na dzień dobry dostaje więcej niż mają ci którzy pracują od dawna i przynoszą już zyski firmie. Jednym słowem co rekrutacja to proponują więcej. Pani dyrektor T. wprowadziła zakaz rozmów o zarobkach, ale ludzie wiedzą kto ile ma i to co do grosza. I oczywiście zdziwko że starzy pracownicy odchodzą. To po pierwsze. Po drugie to mądre głowy w Katowicach wymyśliły sobie że Polak za 2000 zł netto plus jakaś śmieszna premia będzie pracował wydajnie jak Niemiec za 2000 ale EU. Otóż nie będzie panie S. Za 2000 zł to można przyjść, pogadać, obgadać i iść do domu. Stawiam 50.000,00 EU że ciągła rotacja spowoduje że nie osiągniecie nawet 50% jakości Bautzen. Zakład ? Po trzecie. Firma nie mówi całej prawdy na rozmowach kwalifikacyjnych min. o szkoleniach w delegacji.
użytkownik
29.11.2015 (3 lata temu)
29.11.2015 (3 lata temu)
Ostatnio słyszałem, że jest poszukiwany ktoś na stanowisko specjalisty ds. rozliczeń ze znajomością języka niemieckiego. Nie dość że zapewniają pakiet socjalny i szkoleniowy to jeszcze zatrudnienie jest w oparciu o umowę o pracę.
użytkownik
02.12.2015 (3 lata temu)
02.12.2015 (3 lata temu)
hejka ludki, ta umowa o pracę to jestem więcej niż pewna, że dopiero po okresie próbnym, ale za to jaka perspektywa na przyszłość :) fajnie, aplikujcie ludki ;)
użytkownik
03.12.2015 (3 lata temu)
03.12.2015 (3 lata temu)
Jeśli dla kogoś umowa o pracę jest szczytem marzeń to gratuluję poczucia własnej wartości. Dla mnie umowa o pracę to standard i psi obowiązek pracodawcy.
użytkownik
04.12.2015 (3 lata temu)
04.12.2015 (3 lata temu)
też uważam ze umowy o prace powinny byc wszedzie, niestety pracodawcy czesto tego nie rozumienią, ale tutaj w ofercie pracy dla specjalisty jest umowa o pracę
użytkownik
06.12.2015 (3 lata temu)
06.12.2015 (3 lata temu)
@kawiarz extra, że zapewniają nie coś że umowe o prace to jeszcze szkolenia, a wiadomo jak ważne to jest, wtedy można się dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy
użytkownik
08.12.2015 (3 lata temu)
08.12.2015 (3 lata temu)
Szanowna Dyrekcjo Techemu w Katowicach - albo same piszecie pozytywne komentarze, albo zatrudniacie słabą agencję reklamową xD Jestem zaproszona do Waszej firmy na rozmowę rekrutacyjną i już dziś wiem, że nie przyjdę. Jeśli musicie sami sobie wypisywać pozytywne komentarze na najlepszyfachowiec.plu, to współczuję... Ale może pójdziecie po rozum do głowy i zaczniecie dbać o pracowników...
użytkownik
16.12.2015 (3 lata temu)
16.12.2015 (3 lata temu)
No może umowa o pracę, to nie jest dla każdego szczyt marzeń, ale z drugiej strony nie w każdej firmie taką umowę można dostać, więc jest co istotne bardzo.
użytkownik
23.12.2015 (3 lata temu)
23.12.2015 (3 lata temu)
Tak, jest tu umowa o pracę. Zresztą nie tylko tu. Startującym kandydatom życze powodzenia.
użytkownik
03.01.2016 (3 lata temu)
03.01.2016 (3 lata temu)
Niestety nie w każdej firmie można liczyć na to, że dostanie się umowę o pracę, tutaj można być tego pewnym, zarobki też są niczego sobie więc nie jedna osoba skorzysta.
użytkownik
04.01.2016 (3 lata temu)
04.01.2016 (3 lata temu)
Zarobki niczego sobie ? Każdy kto zna język może w DE zarobić od 1000 do 3000 EU jako specjalista tj. od 4000 do 12000 zł miesięcznie. Dalej uważasz że 2600 zł brutto plus 450 zł premii to jest coś niczego sobie ?
użytkownik
06.01.2016 (3 lata temu)
06.01.2016 (3 lata temu)
Cześć Wam. Z tego co udało mi się dowiedzieć to dawniej ludziom niespecjalnie się tu dobrze pracowało. Z roku na rok techem jednak podnosił swoją jakość i obecnie jest ok
użytkownik
30.01.2016 (2 lata temu)
30.01.2016 (2 lata temu)
Śmieszą mnie wypowiedzi ludzi, którzy porównują zarobki w Polsce do zarobków w UE, porównajcie też sobie wydatki na życie oraz mieszkanie tutaj i tam, poza tym, jeżeli jako specjalista (którym zapewne jesteś) możesz dostać nawet 3000 € w Niemczech to dlaczego nie jesteś tam tylko narzekasz na zarobki w firmie, która Cię nie interesuje? Z tego co się orientuję to praca w Techem Services jest bardziej niż w porządku, świetne warunki, jak na Polskę - godziwe wynagrodzenie, benefity, atmosfera w pracy wręcz niespotykana nigdzie indziej, zero nacisku, pomoc można uzyskać z każdej strony bo zarówno współpracownicy, trenerzy jak i kierownictwo ma najwyższe kwalifikacje. Jestem tutaj pracownikiem dopiero od niedawna ale mam nadzieję, że będe mógł zostać jak długo się tylko da.
użytkownik
02.02.2016 (2 lata temu)
02.02.2016 (2 lata temu)
Życie w Niemczech juz dawno jest tańsze niż u nas. Niemiec za 3000 eu miesięcznie kupi 3000 l paliwa. Ile ty kupisz litrów w Polsce za 3000 zl ? Ledwie 800 l. Niemiec wynajmie 50m2 mieszkanie za 400 eu. Co ty wynajmiesz w Polsce za 400 zl ? Takze faktycznie nie porównuj.
użytkownik
14.04.2016 (2 lata temu)
14.04.2016 (2 lata temu)
no coś w tym jest, faktycznie życie w niemczech nie jest teraz drogie i w polsce bardzo ceny są wygórowane, dlatego warto pracować w firmie u nich, no zwłaszcza, że zapewniają legalne umowy
użytkownik
17.05.2016 (2 lata temu)
17.05.2016 (2 lata temu)
legalne umowy to podstawa, i za to ich cenię Justyna :)
użytkownik
02.06.2016 (2 lata temu)
02.06.2016 (2 lata temu)
O poziomie firmy niech świadczą wpisy jej pracowników - "legalne umowy". To powiedz mi "orle" jak wygląda w takim razie NIElegalna umowa o pracę ?
użytkownik
10.07.2016 (2 lata temu)
10.07.2016 (2 lata temu)
Hej, ja to mam odpowiednie doświadczenie przy obsłudze sklepu internetowego, ale może wiecie jakich zarobków można się spodziewać? Oczekują w sumie kreatywności.
użytkownik
31.05.2017 (rok temu)
31.05.2017 (rok temu)
Witam, zostałam zaproszona na rozmowę w Techem. Czy ktoś coś aktualnie wie na temat tej firmy? Jaka atmosfera, przełożeni, czy wychodzi się punktualnie czy jest nacisk na niezapowiedziane nadgodziny, czy jest stres w sensie natłoku obowiązków. Czy może ktoś pracuje i może doradzić? Jakie zarobki, możliwość rozwoju, socjal? Będę wdzięczna.
użytkownik
05.06.2017 (rok temu)
05.06.2017 (rok temu)
Witam i jak była Pani juz na tej rozmowie? również zostałam zaproszona
użytkownik
07.06.2017 (rok temu)
07.06.2017 (rok temu)
Ja byłam kilka dni temu i rozmowa była całkiem w porządku, chociaż o pracy samej w sobie niewiele się dowiedziałam, właściwie to co było w ogłoszeniu. I skąd człowiek ma mieć choćby jakiekolwiek pojęcie, czy się nadaje, skoro jedyne co się dowie, to że jest przy komputerze.
użytkownik
07.06.2017 (rok temu)
07.06.2017 (rok temu)
A jak wyglądała rozmowa? Czy była po niemiecku? Jakieś testy jeszcze Pani rozwiązywała? Kiedy dadzą odpowiedź?
użytkownik
08.06.2017 (rok temu)
08.06.2017 (rok temu)
Ogólnie po polsku, fragment po niemiecku.
użytkownik
05.07.2017 (rok temu)
05.07.2017 (rok temu)
Witam serdecznie,

czy ktoś z Państwa byłby w stanie podać jakiś kontakt do firmy Techem w Katowicach, może działu kadr, abym mogła podeśłać swoje CV? Niestety w internecie nie ma żadnych aktualnych ofert. Mimo wszystko chciałabym im podesłać swoje CV.

Pozdrawiam
użytkownik
05.09.2017 (rok temu)
05.09.2017 (rok temu)
@Kandydatka kontakt z firmą znajdziesz na ich stronie internetowej https://www.techem.pl/. A może udało Ci się już aplikować do firmy? Jeśli tak to opowiedz jak przebiegł proces rekrutacji i jakich pytań można spodziewać się na rozmowie? A może Cię przyjęli? Opowiedz o tym.
użytkownik
12.02.2018 (11 miesięcy temu)
12.02.2018 (11 miesięcy temu)
Pracowałem tam dosyć długo - mam na myśli Techem Techniki Pomiarowe CES.

Było wspaniale, luz zero stresów. Jak rządził Pan Piotr jako dyrektor było przecudownie. Do momentu jak szanowna Pani J. przejęła stanowisko dyrektora a Pan Piotr został v/prezesem. Jak na prezesa nieźle sobie radzi ale Pani J. porażka. Wzbudza u ludzi stres, zakłopotanie no i mobbing totalny. Jak idzie korytarzem i tupie tymi swoimi szpileczkami to ludzie dostają rozwolnienia totalnego. Tupie tup tup tup wpada i robi chaos wśród pracowników. Zero wsparcia z jej strony. Ploty u niej są na porządku dziennym. Co z kim u kogo. Doświadczenie jako manager zerowe. Nie ma pojęcia o zarządzaniu ludźmi. Jako z zawodu polonistka powinna uczyć dzieci w szkole a nie zarządzać ludźmi bo to jest totalne dno dna. Obiecanki cacanki " tak, z następnym okresem rozliczeniowym będzie podwyżka". Jak myślicie dlaczego tyle osób odeszło ? Najlepsi z wiedzą uciekli wraz ze mną. Cały czas dokładanie pracy coraz więcej obowiązków a do gara żeby coś więcej wrzucić to nie ma takiej opcji. Do ubikacji jak się chce iść to jest u niej w zeszyciku zapisywane kto o której i jak długo tam siedział. Nie polecam tej firmy. Żałuję że kiedyś tam pracowałem. Jak można wyzyskiwać człowieka za 2500 brutto ?? Jak człowiek nawet jest chory to potrafią dzwonić i gnębić człowieka. Dużo by tu opisywać na ich temat ale omijajcie tą firmę z daleka. Zaufajcie mi bo przepracowałem tam ładnych parę lat. Ile łez w domu uroniłem, ile razy psychika siadła, ale to nie ważne. Ważne żeby się punktualnie zalogować do komputera i powiedzieć Pani J. " przepraszam że mogę tutaj pracować". Cieszę się i jestem strasznie szczęśliwym człowiekiem że już tam nie pracuję. Szkoda tylko chłopaków z drukarni. Wydajni, robili co w ich mocy ale i tak się wykruszyli. Cała kadra nowych pracowników. Mam nadzieje Pani J. - jeśli to Pani czyta że zrozumie Pani jak się traktuje ludzi i że każdy jest tylko człowiekiem a nie robotem do pracy. Proszę szanować ludzi bo mantra lubi wracać i tego Pani życzę.
użytkownik
13.02.2018 (11 miesięcy temu)
13.02.2018 (11 miesięcy temu)
dzięki za informacje. Teraz już wiem, że nie będę aplikował, a się zastanawiałem.
użytkownik
16.03.2018 (10 miesięcy temu)
16.03.2018 (10 miesięcy temu)
Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Czy tak samo jest w Techem Services? Podzielcie się informacjami, wyrażając swoją opinię na ten temat!
użytkownik
16.04.2018 (9 miesięcy temu)
16.04.2018 (9 miesięcy temu)
Jaka może być atmosfera w firmie oferującej coś, czego klient nie potrzebuje?
Typowe "korpo" w którym nabyte wiedza i umiejętności nie przydadzą się gdzie indziej. Azyl dla kierowników o nawykach elit PRL-u. Ale jest fajnie - jak to między zombie.
użytkownik
15.05.2018 (8 miesięcy temu)
15.05.2018 (8 miesięcy temu)
@Liliana Na tym polega wolność słowa, iż każdy ma prawo do wyrażenia własnej opinii. Dzielmy się swoimi wrażeniami z innymi w sposób rozważny i sprawiedliwy. Nie chodzi o to, żeby wszystkie opinie były za wszelką cenę pozytywne, to forum ma służyć do dzielenia się swoimi doświadczeniami w sposób szczery i sprawiedliwy.
użytkownik
10.07.2018 (6 miesięcy temu)
10.07.2018 (6 miesięcy temu)
Cały ten Techem to wrzód na xxxxxxx Kiedyś było rozliczanie CO od metra i każdy grzał ile chciał. Podzielniki wychodzą drożej bo trzeba utrzymać tych pasożytów.
użytkownik
29.07.2018 (5 miesięcy temu)
29.07.2018 (5 miesięcy temu)
Techem Services to xxxxxxx o stylu zarządzania rodem z PRL-u. W większości zespołów rywalizacja, wyrabianie norm i donosicielstwo. Na awans mogą liczyć "mierni, bierni ale wierni".. Tzw. "pani dyrektor", której kompetencje w zarządzaniu są równe zeru, chętnie nachyla ucha tanim komplementom ze strony cierpiących na manię wielkości pochlebców, którzy bez większych skrupułów dążą do pozbycia się niewygodnych im osób. Zarząd stoi na stanowisku, że nie warto szanować ludzi, bo oni są wymienni i można ich zastąpić kolejnymi wyrobnikami. A problemów w tej firmie się nie rozwiązuje, tylko usuwa wraz z pracownikiem. Czego dowodem jest nieustanna rotacja i to jest fakt.
użytkownik
20.11.2018 (2 miesiące temu)
20.11.2018 (2 miesiące temu)
Praca w Techem to tragedia. wklepujesz dane przez 8 godzin bez ustanku, Patrzą ci na ręce jak pracujesz. Wyznaczone godziny na siku czy śniadanie. Jak w wiezieniu. Firma z kapitałem niemieckim. To już samo za siebie mówi. Nie można rozmawiać miedzy sobą podczas pracy, tylko wyznaczonych godzinach przerwy, nie można słuchać muzyki w między czasie. Liczy się tylko akord ( im więcej danych przyklepiesz tym jesteś lepszym pracownikiem) . Zarobki jak na pierwsza pracę jest ok, ale szału nie ma. Korporacja i nic więcej. Nie polecam pracy w tej firmie.

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie:
po prostu normalnie traktował pracownika a nie jak maszynę
użytkownik
10 sty (13 dni temu)
10 sty (13 dni temu)
Bo widzisz, w pracy się pracuje, muzyki to się słucha w Polskich Nagraniach, kawę się pije w kawiarni a pogaduszki to raczej po pracy. Nie podoba Ci się niemiecki styl pracy? A ich samochodami jeździmy, kupujemy ich sprzęt, przeżuć się na polskie auto, komputer, telefon
użytkownik
22.11.2018 (2 miesiące temu)
22.11.2018 (2 miesiące temu)
Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie:
Praca w tej firmie to jakas kpina... kompletny brak poszanowania dla pracowników, traktowani jak roboty, co nie mówią, nie jedzą i nie sikają! Atmosfera zatruta jadem, strach się dosłownie odezwać! Do tego zarobki... 2 tys za nerwy i całkowite poświęcenie korporacji... przykre, ze nie cenią pracowników i traktują przedmiotowo.. Nie, dziękuje, jeszcze się szanuję.
użytkownik
07.12.2018 (miesiąc temu)
07.12.2018 (miesiąc temu)
Podałabyś konkretny przykład traktowania pracowników w Techem Services? Co bezpośrednio wpływa na atmosferę w tym miejscu pracy? Bardzo Cię proszę o doprecyzowanie swojego postu, ze względu na osoby, które rozważają złożenie aplikacji do tej firmy.

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr
Formularz odpowiedzi
 

Chcę zamieścić
Proszę wpisać treść wiadomości (min. 10 znaków)
Wybierz zdjęcia z dysku lub przeciągnij je tutaj
możesz dodać jedno lub kilka zdjęć jednocześnie
można publikować jedynie zdjęcia w formacie JPG
maksymalna wielkość każdego zdjęcia - 4MB
dołącz:
wpisano znaków: 0
Wpisz, jak chcesz się przedstawić
Proszę uzupełnić podpis (min. 3 znaki)
E-mail
Nieprawidłowy adres e-mail
Numer telefonu
Nieprawidłowy numer telefonu
Aby wysłać wiadomość należy zaakceptować regulamin

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

Wczytywanie danych...
  1. Jeśli chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza który sam dodałeś - podaj kod zgłoszenia który otrzymałeś na swój adres e-mail w chwili dodania komentarza a następnie przejdź do edycji wpisu:
  2. Jeśli nie pamiętasz/nie znasz swojego kodu zgłoszenia, a chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza skorzystaj z poniżej przestawionej opcji:
Jeśli chcesz usunąć komentarz który wybrałeś uzupełnij swoje dane zgłaszającego, a następnie dokonaj opłaty administracyjnej w wysokości 200,00 zł za usunięcie wybranego komentarza.
* Serwis gwarantuje poufność poniżej udostępnianych danych
Wpisz swoje imię i nazwisko
Nieprawidłowy PESEL lub NIP
Wpisz miasto i kod pocztowy
Wpisz nazwę ulicy i numer domu
Nieprawidłowy adres e-mail
 

WYCIĄG Z REGULAMINU

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Najpopularniejsze tematy na forum

Twinings

Inoutic

Eko taxi Kraków

Eko taxi

Befa

Niezapominajka

Panek szczecin

Carnet szczecin

Goleniów geofizyka

Winkhaus

pgd warszawa

Lublin komis

pracownicy pracownicy info

foxjobs

LIVIOON

ubs

elraf

Mostva

Styler

Praca wola warszawa

Diagnostyka

Budimex Poznań

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2018 najgorszapraca.net.pl | regulamin