test

Opinie o Teletec Sp. z o. o. - Kraków

Korzystałeś z usług Teletec Sp. z o. o. - Kraków? A może chciałbyś pracować w tej firmie i zastanawiasz się jakie warunki oferuje pracodawca? Podziel się swoją opinią - pomoże ona innym w uzyskaniu cennych informacji!
Założył(a): anonim
Data: 2012-08-29 20:30

Wizyt: 14189
Komentarzy: 138
Sortowanie: najnowsze najstarsze
autor
29.08.2012 (6 lat temu)
29.08.2012 (6 lat temu)

Teletec Sp. z o. o. - Kraków

Bardzo przyjazna atmosfera, czysto, nowoczesne wyposażenie, przyjazne kierownictwo.
Ale .... wyjątkowo niskie zarobki - nie ma za co żyć. Wielka szkoda. Chętnie bym pracowała dłużej w tej firmie gdyby nie te zarobki.
autor
24.09.2014 (4 lata temu)
24.09.2014 (4 lata temu)
jak ci nie wypłacili to idź do państwowej inspekcji pracy
użytkownik
25.09.2014 (4 lata temu)
25.09.2014 (4 lata temu)
Po to oszusci daja umowe zlecenie,zeby nie PIP nie mogl interweniowac.Mi tez nie wyplacili premii za czerwiec i lipiec,klamiac ze sie umowy nie z aktywowaly,a w PIPie,gdy powiedzialem ze to bylo tylko umowa zlecenie,to poinformowali,ze tylko powodztwo cywilne zostaje na oszustow.A pomyslec,ze wlasciciel tej szemranej firmy jest absolwentem AGH-smutne.
użytkownik
25.09.2014 (4 lata temu)
25.09.2014 (4 lata temu)
Ja to bym raczej poszła z tym do gazet albo telewizi a ie do inspekci Pracy.
użytkownik
25.09.2014 (4 lata temu)
25.09.2014 (4 lata temu)
Ja to bym raczej poszła z tym do gazet albo telewizi a ie do inspekci Pracy.
użytkownik
28.09.2014 (4 lata temu)
28.09.2014 (4 lata temu)
Ludziki drogie. Po pierwsze, jeżeli piszecie o Orange, to nie leady, tylko umowy. Za wszystkie leady, które zostały zaakceptowane kasa jest wypłacana, nawet, jeżeli się zwolnicie. Kasa niewielka, ale jeżeli ktoś nie ma wyjścia i najważniejsze! chce pracować - to zarobi. Normalne, że mając 5 zł na godzinę i pracując po 3 godziny dziennie nie zarobi się wiele. Praca w porządku, ale trzeba się postarać. Pracowałam 9 miesięcy, zwolniłam się sama - gdybym się nie zwolniła kto wie, czy nie pracowałabym do tej pory. Jeżeli nie podoba się stawka, godziny, umowa, sprawa jest prosta - szukajcie pracy, w której będziecie zarabiać kokosy nie musząc nic robić, a nie narzekajcie i nie piszcie głupot, jeżeli nie macie pojęcia.
użytkownik
03.10.2014 (4 lata temu)
03.10.2014 (4 lata temu)
umowa zlecenie ktora zrywaja po przepracowaniu 99 godzin. dlaczego? bo forse dostaniesz dopiero po przepracowaniu 100!!!
do dwoch chlopakow z mojego szkolenia podszedl koordynator W TRAKCIE PRACY! powiedzial zeby sciagneli sluchawki i wzieli ich na rozmowe
potem wrocili spakowali sie i do domu poszli
powiedzial mi jeden ze zrywaja umowe bo byl nieefektywny
i nie dostal nic
zwolnilam sie po dwoch miesiacach
za DWA PELNE MIESIACE zarobilam 1500 zl
użytkownik
08.10.2014 (4 lata temu)
08.10.2014 (4 lata temu)
jacko co Ty gadasz? jest w umowie zapis o godzinach, ale o 50 a nie o 100 :) jak dla mnie firma ok. wiadomo telemarketing to ogólnie niezbyt wdzięczna praca. Ja sie zwolniłam bo wrocilam na studia po roku przerwy, ale firme wspominam dobrze. jak pracowalam to była stawka 8 zł. teraz ponoć jest 10 zł, duży plus za nieobcinanie godzinówki za np. spóźnienia albo przekraczanie przerw, bo z tym sie już spotkałam w jednym call center. Podsumowując firma ok, chociaż sprzedaż to ciężka sprawa, ale fajne doświadczenie. Dużo ludzi tam poznałam i z kilkoma osobami co też na słuchawce były ze mną, do dziś kontakt utrzymuje. Na duży plus atmosfera i ludzie, na minus to, że trzeba sie faktycznie nagadac, klienci czasem niemili, rzucają słuchawkami, ale ogólnie jak ktoś potrafi rozmawiać z ludźmi to da się to znieść ;)
użytkownik
08.10.2014 (4 lata temu)
08.10.2014 (4 lata temu)
Pracowałam w teletecu ponad pół roku pozniej sie zwolnilam bo musialam zmienic miejsce zamieszkania. Atmosfera jak najbardziej ok. Zarobki też w porządku stawka 10zł na godzine niezależna od wyników przez pierwsze 2 msce pozniej 8 albo 10 zalezy jakie masz wyniki. Do tego prowizje za kazda umowe ktora nie zostanie anulowana 12zł. Wypłata zawsze w terminie. Od momentu zatrudnienia musisz przepracowac 50h zeby dostac kase a dokladniej jesli sam sie zwolnisz nie dostajesz ale jesli to oni Cie zwolnia kase Ci wyplacaja. W pracy jest stale pomoc niezaleznie od problemu jaki masz. Jesli ktos nie chce sprzedawac to wiadomo ze nie powinien do takiej pracy aplikowac ale jesli nie macie oporow na sprzedaz to jak najbardziej polecam.
użytkownik
10.10.2014 (4 lata temu)
10.10.2014 (4 lata temu)
hmm, czyli mozna po peirwszych dwoch miesiącach pracy dostać mniejszą kasę za godzine pracy niż na samym początku, chyba, że ktoś coś pomylił i źle napisał. ta premia to całkiem w porządku chyba jest, tylko ciekawe ile takich produktów sprzedajecie w ciagu jednego dnia ? macie statystyki jakieś przykłądowe ile zarabiacie miesiecznie. Pozdrawiam wszystkich
użytkownik
13.10.2014 (4 lata temu)
13.10.2014 (4 lata temu)
Premia OK,bo jeśli odchodzisz to jej nie dostajesz,bo na 21 umów wszystkie dziwnie się anulowały...Ale miałam numery kilku klientów i gdy mnie Teletec oszukał na prowizjach,obdzwoniłam klientów,którzy mieli 10 dni na rezygnację :).I tak trzeba z oszustami robić :)
użytkownik
14.10.2014 (4 lata temu)
14.10.2014 (4 lata temu)
Nie polecam nikomu, przede wszystkim traktowanie koordynatorów i osób wyżej posadzonych w stosunku do pracownika jest tragiczne.
użytkownik
14.10.2014 (4 lata temu)
14.10.2014 (4 lata temu)
krzychu nie pitol
użytkownik
21.10.2014 (4 lata temu)
21.10.2014 (4 lata temu)
Pracowałem tam tydzień powiem tak - niewdzięczna robota jeżeli w pierwszym tygodniu nie wyrobisz normy 1,5 umowy na dzień to niestety "dobranoc" i dziękują. Człowiek się stara jak może, i jesteś dla nich tylko i wyłącznie kartką z wynikiem którą jak sie nie sprawdzi można zgnieść i wyrzucić do kosza. Tak wypłata jest po przepracowaniu 50h ale jeżeli cię zwolnią sami to dostaniesz kase nawet jeżeli nie masz tych godzin ( przynajmniej w teorii ) co do premii to nie ma co liczyć na nie, jeżeli już nie pracujesz po prostu inkasują wszystko, wpadną na konto tylko w momencie aktywacji usługi i jeżeli jesteś dalej pracownikiem
użytkownik
24.10.2014 (4 lata temu)
24.10.2014 (4 lata temu)
kto to jest Wojtek?
użytkownik
28.10.2014 (4 lata temu)
28.10.2014 (4 lata temu)
a mnie zastanawia ile jest grup w teletecu, bo jak pisaliście, że mozna zmienić swobie swobodnie grupe jesli nie rpacuje sie dobrze i kierwonik nie odpowiada. To ja się zastanawiam ile jest opcji zmiany tego wszystkiego na koniec? jutro rano mam chyba decydujący dzień z moją poprzednią mała pracą i się okaże czy muszę szukać czegoś nowego.
użytkownik
28.10.2014 (4 lata temu)
28.10.2014 (4 lata temu)
Widzę,że komentarze o kłamcy W. pousuwane.
użytkownik
30.10.2014 (4 lata temu)
30.10.2014 (4 lata temu)
A skąd masz takie informacje? Chodzi mi o to czy Ciebie bezpośrednio to spotkało czy może ktoś Ci powiedział? Pytam bo zastanawiam się nad pracą u nich i chciałabym wiedzieć...
użytkownik
30.10.2014 (4 lata temu)
30.10.2014 (4 lata temu)
Niedawno, czyli kiedy? Czy Twoja umowa nie ma już tego zapisu?
użytkownik
09.11.2014 (4 lata temu)
09.11.2014 (4 lata temu)
I jak Bert,dostałeś prowizje?
użytkownik
13.11.2014 (4 lata temu)
13.11.2014 (4 lata temu)
W poprzednim m-cu normalnie otrzymałem wynagrodzenie, a teraz czekam, bo wypłaty są 25ego.
użytkownik
12.11.2014 (4 lata temu)
12.11.2014 (4 lata temu)
średnio z prowizjami 1500zł na rękę (zależy ile aktywacji wejdzie na dany miesiąc bo podstawa przy 120h to 1200netto)
użytkownik
08.12.2014 (4 lata temu)
08.12.2014 (4 lata temu)
Dostałem to co miałem dostać i wszystko gra.
użytkownik
08.12.2014 (4 lata temu)
08.12.2014 (4 lata temu)
przeciw jakim oszustom?? co ty bredzisz?
użytkownik
18.03.2015 (3 lata temu)
18.03.2015 (3 lata temu)
oczywiście, że pracodawca na prawo Cie zwolnić jak masz źle wyniki, ale czy ma prawo nie zapłacić Ci za przepracowane godziny? czy w jakiejkolwiek innej firmie ktoś spotkał się z taką zasadą 50 godzin? bo ja nie słyszałam. Mi nikt nie powiedział wcześniej ( ani na rozmowie ani na szkoleniu) o tej zasadzie dowiedziałam się po przepracowaniu 12 godzin za darmo, gdy miałam podpisać umowę. Tak naprawdę, to takie zapisy w umowach nie powinny w ogóle mieć miejsca. źle pracuje, niech mi nawet potrącą premie czy cos takiego, ale w ogole nie płacic to jest nie zgodne z prawdem moim zdaniem.i nie pisze tu, żeby robić wielki "ajwaj", tylko żeby ostrzec innych przed tą firmą, tyle...
użytkownik
25.03.2015 (3 lata temu)
25.03.2015 (3 lata temu)
jaka jest stawka w krakowie na speaku?? wie ktoś?
użytkownik
26.03.2015 (3 lata temu)
26.03.2015 (3 lata temu)
6,5 lub 10 na godzinę w zależności od progu
użytkownik
04.05.2015 (3 lata temu)
04.05.2015 (3 lata temu)
cześć wszystkim!

czy możecie powiedzieć czy dan się wyrobić to 10 zł brutto? zalezy mi na pracy i dość elastycznym grafiku:)
użytkownik
26.04.2016 (2 lata temu)
26.04.2016 (2 lata temu)
Troszq nie na temat ale potrzebuje numeru do biura teletec, nigdzie nie mogę znaleźć aktualnego...
użytkownik
09.05.2016 (2 lata temu)
09.05.2016 (2 lata temu)
D, możesz sobie spokojnie go znaleźć w KRSie czy temu podobnych stronach
Orientujecie się czy teraz będą tworzyć jakieś rekrutacje czy w tym momencie to wykluczone?
użytkownik
17 sty (10 miesięcy temu)
17 sty (10 miesięcy temu)
Firma normalnie działa? Dlaczego więc przestaliście pisać na forum?
użytkownik
31 sty (10 miesięcy temu)
31 sty (10 miesięcy temu)
hej szukam pracy w CC, orientuje się ktoś jaka tu jest umowa?
użytkownik
6 lut (10 miesięcy temu)
6 lut (10 miesięcy temu)
Pracowałem tam za czasów studenckich jakieś pół roku. Zarobki żenująco niskie, do tego wszystkich oszukiwali na pensji.
Za każdą namówioną osobę na podanie danych i spotkanie dostawało się tzw. leada, a za niego złotówkę. Pieniądze za te leady były wypłacane w ilości 2/3 rzeczywistych leadów. Do tego uwłaczające konkursy, kto najwięcej leadów zbierze do godziny 12 dostanie... batonika.
Ktoś kto był dobry w telemarketingu a akurat trafił w jakimś dniu na wiele niezainteresowanych ofertą osób miał pogadankę z liderką. Ogólnie nie polecam, chyba że potrzebujecie byle jakiej pracy od zaraz - przyjmują wszystkich jak leci.
użytkownik
9 mar (9 miesięcy temu)
9 mar (9 miesięcy temu)
@szukam, czy zdecydowałeś się podjąć pracę w Teletec Sp. z o. o.? Jeśli tak, to czy możesz powiedzieć, jaka atmosfera panuje w tej firmie?
@Były pracownik, dziękujemy za Twoją opinię. Czy możesz powiedzieć, jakie na przykład panowały tu relacje między pracownikami?
użytkownik
12 mar (8 miesięcy temu)
12 mar (8 miesięcy temu)
Między pracownikami były dobre relacje, w końcu praktycznie wszyscy byli w podobnym wieku a spora część osób była studentami. Między pracownikami a liderami było już niestety gorzej.
użytkownik
16 kwi (7 miesięcy temu)
16 kwi (7 miesięcy temu)
@Były pracownik, dlaczego? Czy chodziło o różnicę wieku czy o coś innego?

Czy ktoś z Was także pracował w Teletec w Krakowie i mógłby napisać coś więcej o pracy w tym miejscu? Jakie widzicie plusy i minusy pracy w tym miejscu? Zachęcam do dodawania swoich opinii!
użytkownik
30 sie (3 miesiące temu)
30 sie (3 miesiące temu)
Hey czy firma jeszcze istnieje ?
użytkownik
27 wrz (2 miesiące temu)
27 wrz (2 miesiące temu)
@pracowała w teletec, pracowałaś w firmie Teletec? Pytasz czy firma jeszcze istnieje, możesz powiedzieć dlaczego?

Przestaliście aktywizować się w tym wątku. Co na to wpływa? Czyżby każdemu pracownikowi współpraca przebiegała we wzorowy sposób? Jeśli tak to mimo wszystko zapraszam do pozostawienia opinii, niech każdy ma możliwość dowiedzenia się czegoś więcej na temat tego jakim pracodawcą jest Teletec. Jakie są warunki zatrudnienia? Każda opinia będzie bardzo ważna i cenna.

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr
Formularz odpowiedzi
 

Chcę zamieścić
Proszę wpisać treść wiadomości (min. 10 znaków)
Wybierz zdjęcia z dysku lub przeciągnij je tutaj
możesz dodać jedno lub kilka zdjęć jednocześnie
można publikować jedynie zdjęcia w formacie JPG
maksymalna wielkość każdego zdjęcia - 4MB
dołącz:
wpisano znaków: 0
Wpisz, jak chcesz się przedstawić
Proszę uzupełnić podpis (min. 3 znaki)
E-mail
Nieprawidłowy adres e-mail
Numer telefonu
Nieprawidłowy numer telefonu
Aby wysłać wiadomość należy zaakceptować regulamin

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

Wczytywanie danych...
  1. Jeśli chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza który sam dodałeś - podaj kod zgłoszenia który otrzymałeś na swój adres e-mail w chwili dodania komentarza a następnie przejdź do edycji wpisu:
  2. Jeśli nie pamiętasz/nie znasz swojego kodu zgłoszenia, a chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza skorzystaj z poniżej przestawionej opcji:
Jeśli chcesz usunąć komentarz który wybrałeś uzupełnij swoje dane zgłaszającego, a następnie dokonaj opłaty administracyjnej w wysokości 200,00 zł za usunięcie wybranego komentarza.
* Serwis gwarantuje poufność poniżej udostępnianych danych
Wpisz swoje imię i nazwisko
Nieprawidłowy PESEL lub NIP
Wpisz miasto i kod pocztowy
Wpisz nazwę ulicy i numer domu
Nieprawidłowy adres e-mail
 

WYCIĄG Z REGULAMINU

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Najpopularniejsze tematy na forum

carlsberg

Fabres

green factory zdunowo

green factory

Jan-Trans

geostandard

warsaw media house

Pół foods
Pol foods

Credit Agricole

kłodzko

thoni alutec

toyota bank

pilkington skierniewice

pilkington

prewenta

mister minit

Jerozolimskie

minit

wody polskie

Harter

dom bud zachód Środa Wielkopolska

ecocar

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2018 najgorszapraca.net.pl | regulamin