test

Opinie o Transwell Sp. z o.o. Warszawa

Korzystałeś z usług Transwell Sp. z o.o. Warszawa? A może chciałbyś pracować w tej firmie i zastanawiasz się jakie warunki oferuje pracodawca? Podziel się swoją opinią - pomoże ona innym w uzyskaniu cennych informacji!
Założył(a): Ole Ole
Data: 2017-01-27 15:54

Wizyt: 7314
Komentarzy: 27
Sortowanie: najnowsze najstarsze
autor
27.01.2017 (rok temu)
27.01.2017 (rok temu)

Transwell Sp. z o.o. Warszawa

UWAGA uber! Uważajcie! nie polcam!
użytkownik
21.06.2017 (rok temu)
Uwaga, oferta pracy na kierowcę to jest zwykły Uber na flotowym samochodzie (odbiór z bazy nie z pod domu, piszą o 2200 netto podstawy tylko nie piszą że trzeba zrobić 20 zmian po 12 godzin czyli 240 godzin na to. Nie są w stanie powiedzieć jak można więcej zarobić. Czysty wyzysk i szukanie frajera. Kompletnie nie opłacalne dla kierowcy. No i chętnie zatrudniają ukr-ów.
użytkownik
04.07.2017 (rok temu)
04.07.2017 (rok temu)
A coś tkneło poszukać coś o nazwie ..
a tak pięknie opisane .. aj jak '' ogłoszeniu to cyt 2200 netto podstawy tylko nie piszą że trzeba zrobić 20 zmian po 12 godzin czyli 240 godzin na to. '' nic nie piszą
o casie.
https://www.pracuj.pl/praca/kierowca-kat-b-warszawa,oferta,5358043?sug=thankyou_bd_cl_9
użytkownik
11.08.2017 (rok temu)
11.08.2017 (rok temu)
Czym oni się zajmują? W Krakowie jeżdżą brązowymi fordami mondeo i codziennie rano oraz wieczorem zbierają się na parkingu przy ul. Nowohuckiej. Czy to nie jest przypadkiem "UBER-bis"?
użytkownik
30.08.2017 (rok temu)
30.08.2017 (rok temu)
To jest firma pracująca dla ubera, ciekawe czy uczciwa...
użytkownik
15.09.2017 (rok temu)
15.09.2017 (rok temu)
Pracował na Transwell Sp. z o.o. - Warszawa w lipcu 2017 roku 4 zmiany po 12 godzin, 10-12 zamówienia na zmianę. Otrzymał 259 zł lub 5,4 zł na godzinę. Wyciągnąć własne wnioski.
użytkownik
26 sty (7 miesięcy temu)
26 sty (7 miesięcy temu)
Polecam, jeden z lepszych o ile nie najlepszy partner Uber. Hubert podchodzi do sprawy w sposób profesjonalny.
użytkownik
26 lut (6 miesięcy temu)
26 lut (6 miesięcy temu)
To, co firma oferuje w ogłoszeniach oraz na rozmowie o prace, jest rozbieżne z treścią umowy jaka dają do podpisania. Pierwsze co budzi watpliwosci, to fakt że nie pozwalają wynieść umowy, zasłaniając się własnością intelektualną- pomimo, że po podpisaniu umowy pracownik i tak musi dostać jeden egzemplarz do swoich rąk. Na rozmowie informuja, że: pracownik dostaje minimum 40% od swojego obrotu, po odjęciu 25% należności dla ubera- nie jest to prawda, gdyz w umowie jest jasno napisane, że dopiero powyżej 6000 zł obrotu miesięcznego, już po tym jak Uber odjął swoją prowizje dostaje się 40%, powyżej 7000- 42%, i tak dalej aż do 48%. Wynika z tego, że jeśli po odjęciu prowizji ubera(która wynosi 25%), mamy obrót mniejszy niż 6000zl, to nie przysługuje nam ani grosz z tego tytułu. Również podstawa, o której mowa w ofercie jest bardzo ciekawie zapisana w umowie- trzeba wyjeździć minimum 22 dni w miesiącu aby ją dostać, tak więc jeśli wyjezdzimy 21 dni, a nasz obrót wyniesie 6500zl, to dostaniemy jedynie marne 40% od 500 zł. Kolejna kwestią jest fakt, że o nieobecności w pracy musimy zgłaszać tydzień wcześniej, inaczej kara wynosi 97 zł. Byłoby to zrozumiałe, gdyby nie fakt że grafik ustala się właśnie na tydzień, co nie pozwala tak naprawdę na spełnienie tego warunku bez płacenia kary. Następnie, na rozmowie, informuja, że jeśli samochód zostanie uszkodzony, czy to cały, czy jeden element, płacimy stała kwotę- również nie jest to prawda, gdyż w umowie jest jasno napisane, że kierowca odpowiada finansowo za cały koszt naprawy pojazdu. Oczywiście, to nie treść umowy budzi tutaj kontrowersje- to że jest niekorzystna dla pracownika nie jest niezgodne z prawem, ale to, jak firma okłamuje pracownika na rozmowie. Liczę na to, że każdy kto zechce tam aplikować, przeczyta dokładnie umowę która mu podsuną, ponieważ warunki o jakich mówi ta firma, porównując do warunków jakie oferuja, to po prostu żart z pracowników.
użytkownik
27 lut (6 miesięcy temu)
27 lut (6 miesięcy temu)
Piszesz bzdury. Mysle ,że konkurencja zaczyna łapać się nieczystych zagrań. Widzę chłopaku ,że absolutnie niezrozumiałeś umowy.dlatego daj sobie spokój z tą firma ktora potrzebuje kierowców rozumnych.Pozdrawiam niedoszlego kierowce.
użytkownik
22 mar (6 miesięcy temu)
22 mar (6 miesięcy temu)
@Bethowen, po Twoim komentarzu wnoszę, że pracujesz w Transwell Sp. z o.o. - jesteś zadowolony? Czy są jakieś normy, ile godzin tygodniowo powinno się pracować w tym miejscu? Na podstawie jakiej umowy się współpracuje?
@ATZ, pracujesz w Transwell Sp. z o.o. czy piszesz z pozycji kontrahenta? Możesz napisać coś więcej?
użytkownik
2 kwi (5 miesięcy temu)
2 kwi (5 miesięcy temu)
Całkiem zabawne, ponieważ posiadam cała umowę jaką oferuje ta firma, i wszystko jest w niej jasno napisane, ale widzę że negatywna opinia na temat firmy szybko zniknęła, mimo że nie było do tego podstaw.
użytkownik
2 kwi (5 miesięcy temu)
2 kwi (5 miesięcy temu)
Poza tym, moja opinia została uznana za pomocną, a to że jest negatywna nie oznacza że jest falszywa- gdyby oferta była dobra, podjąłbym się pracy w tej firmie zamiast ostrzegać przed nią innych.
użytkownik
22 kwi (5 miesięcy temu)
22 kwi (5 miesięcy temu)
Na czym polega umowa Brytyjska przez pierwsze 4 miesiące? Czy mam od niej normalnie ubezpieczenie i urząd skarbowy jest rozliczany?
użytkownik
23 kwi (4 miesiące temu)
23 kwi (4 miesiące temu)
@Artur, jesteś już w trakcie rekrutacji przez Transwell czy dopiero przymierzasz się do zgłoszenia swojej kandydatury do pracy w tym miejscu? Jakie stanowisko Cię interesuje?
@anonymous, jeśli Twoja opinia została usunięta to najpewniej dlatego, że była niezgodna z obowiązującym nas wszystkich na forum regulaminem (https://najlepszyfachowiec.pl/regulamin ). Negatywne opinie, jeśli tylko są napisane w sposób kulturalny i nie obrażający nikogo, nigdy nie są usuwane z najlepszyfachowiec.pl
użytkownik
21 maj (4 miesiące temu)
21 maj (4 miesiące temu)
a moge sie dowiedziec na czym na praca polega?
użytkownik
21 maj (4 miesiące temu)
21 maj (4 miesiące temu)
Słyszałem , że firma ma bardzo dobrą opinię jako pracodawca
użytkownik
21 maj (4 miesiące temu)
21 maj (4 miesiące temu)
Ha, ha, ha :)
użytkownik
22 maj (4 miesiące temu)
22 maj (4 miesiące temu)
W żadnym punkcie swojej wypowiedzi nikogo nie uraziłem, opisałem tylko różnice pomiędzy oferta jaką przedstawia firma a faktyczną umową- bardzo żałuję że nie mam screena, jeśli macie Państwo kopię tej usuniętej opinii to bardzo chętnie dowiem się co w niej łamało regulamin, ponieważ jak na razie czuję się oszukany tym że negatywna opinia została usunięta. Również nie podawałem tam niczyich danych.
użytkownik
22 maj (3 miesiące temu)
22 maj (3 miesiące temu)
Jazda jako kierowca Uber w samochodach tej firmy, z pewnym bardzo ciekawym sposobem dzielenia się zarobkami
użytkownik
22 maj (3 miesiące temu)
22 maj (3 miesiące temu)
@anonymous Nie mam niestety wglądu w usunięte wypowiedzi, więc nie umiem Ci powiedzieć, co się faktycznie stało, że została ona usunięta. Na pewno łamała w jakiś sposób regulamin.
Może po prostu zapoznaj się z regulaminem i napisz swoją opinię jeszcze raz. Tutaj podaję link do regulaminu - https://najlepszyfachowiec.pl/regulamin
@Andrzej Mogłabym spytać, co konkretnie na temat firmy Transwell słyszałeś?
Podaj więcej informacji.
użytkownik
23 maj (3 miesiące temu)
23 maj (3 miesiące temu)
faktycznie jeżdżą dla Ubera, dają pojazdy i trzeba dzielić się z nimi zarobkami, ale chyba nikt nie myślał że ktoś da mu nowy samochód, zatankuje go i umyje i nie pobierze za to żadnej opłaty.
Dla mnie jeden z najlepszych partnerów w Polsce.
użytkownik
23 maj (3 miesiące temu)
23 maj (3 miesiące temu)
Przestań wreszcie trollować!!!
użytkownik
29 maj (3 miesiące temu)
29 maj (3 miesiące temu)
@Krakus Jestem tylko moderatorem forum najlepszyfachowiec.pl, moim zadaniem jest dbanie o to, by zamieszczane opinie były zgodne z regulaminem forum. Jeśli jesteś pracownikiem firmy Transwell, może podzielisz się z innymi użytkownikami szczegółami ze swojej współpracy z tym pracodawcą? Wszelkie szczegóły są niezwykle mile widziane i mogą okazać się pomocne dla chętnych do podjęcia pracy w firmie Transwell.
użytkownik
4 cze (3 miesiące temu)
4 cze (3 miesiące temu)
Pracowałem w tej firmie prawie rok - oddział Kraków, z czystym sumieniem polecam! Wypłaty terminowe, zespół Ok. Oczywiście kierowcy którym się nie chciało jeździć będą narzekać, ale umówmy się - za samo siedzenie nikt nikomu jeszcze nie zapłacił! Polecam
użytkownik
4 cze (3 miesiące temu)
4 cze (3 miesiące temu)
@KRKszymek A możesz napisać, czy pracodawca motywuje pracowników przez premie lub dodatkowe benefity? Wiadomo, że odpowiednie metody motywacji pracowników działają zdecydowanie na korzyść firmy, czy tak jest w firmie Transwell?
użytkownik
14 wrz (7 dni temu)
14 wrz (7 dni temu)
Jestem pracownikiem tej firmy od pół roku w oddziale w Warszawie. Jestem zadowolony, ze względu na duże możliwości jakie daje firma. Nowe auta zadbane i z wysokiego segmentu - możliwość dogadania się z wolnymi dniami w tygodniu, co dla mnie jest największym plusem. W razie jakichkolwiek problemów lub niedomówień Pan Hubert potrafi wszystko wyjaśnić i pomóc. Polecam 100%
użytkownik
19 wrz (3 dni temu)
19 wrz (3 dni temu)
Pracuję u Pana Pawła w Krakowie już 8 miesiąc. Rekrutacja przeszła szybko i sprawnie. Szkolenie również bez zbędnego biadolenia. Konkretne warunki i praca "od zaraz". Nie mam się czego doczepić. Pan Paweł w razie problemu potrafi nawet w nocy odebrać telefon! Widać, że zależy mu na firmie jak i pracownikach.

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr
Formularz odpowiedzi
 

Chcę zamieścić
Proszę wpisać treść wiadomości (min. 10 znaków)
Wybierz zdjęcia z dysku lub przeciągnij je tutaj
możesz dodać jedno lub kilka zdjęć jednocześnie
można publikować jedynie zdjęcia w formacie JPG
maksymalna wielkość każdego zdjęcia - 4MB
dołącz:
wpisano znaków: 0
Wpisz, jak chcesz się przedstawić
Proszę uzupełnić podpis (min. 3 znaki)
E-mail
Nieprawidłowy adres e-mail
Numer telefonu
Nieprawidłowy numer telefonu
Aby wysłać wiadomość należy zaakceptować regulamin

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

Wczytywanie danych...
  1. Jeśli chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza który sam dodałeś - podaj kod zgłoszenia który otrzymałeś na swój adres e-mail w chwili dodania komentarza a następnie przejdź do edycji wpisu:
  2. Jeśli nie pamiętasz/nie znasz swojego kodu zgłoszenia, a chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza skorzystaj z poniżej przestawionej opcji:
Jeśli chcesz usunąć komentarz który wybrałeś uzupełnij swoje dane zgłaszającego, a następnie dokonaj opłaty administracyjnej w wysokości 200,00 zł za usunięcie wybranego komentarza.
* Serwis gwarantuje poufność poniżej udostępnianych danych
Wpisz swoje imię i nazwisko
Nieprawidłowy PESEL lub NIP
Wpisz miasto i kod pocztowy
Wpisz nazwę ulicy i numer domu
Nieprawidłowy adres e-mail
 

WYCIĄG Z REGULAMINU

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Najpopularniejsze tematy na forum

Polli Partner

virtus

atm marklowice

orsay

KATALIZATORY.PRO

KATALIZATORY

Seito Warszawa

zortrax

Modelski

gaz system gaz sabre

oddział diament zielona góra

Bakaland

Zbroja

lumesse

acs

Mit media

grand parade

lux med

collabera

Cex

Castorama radom

Geberit

Kirchhoff

krakow

prevac

hotel piaskowy pszczyna

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2018 najgorszapraca.net.pl | regulamin