test

Opinie o Verona Consulting - Skarżysko-Kamienna

Korzystałeś z usług Verona Consulting - Skarżysko-Kamienna? A może chciałbyś pracować w tej firmie i zastanawiasz się jakie warunki oferuje pracodawca? Podziel się swoją opinią - pomoże ona innym w uzyskaniu cennych informacji!
Założył(a): xander
Data: 2015-10-17 11:33

Wizyt: 15177
Komentarzy: 43
Sortowanie: najnowsze najstarsze
autor
17.10.2015 (2 lata temu)
17.10.2015 (2 lata temu)

Verona Consulting - Skarżysko-Kamienna

Nie polecam nikomu, praca bez umowy a jeśli już jakąś się dostanie to lewą ze niby zarabia się 210zł brutto, reszta pod stołem w kopertach o ile ją dostaniesz bo zależy to tylko od dobrej woli wielkiego podobno "prezesa" Pana P. Wieczne pretensje i żale o byle co zazwyczaj o to ze kierownictwo coś źle zrobiło bo ma w poważaniu swoją pracę siedząc na internecie i grając w gry do momentu gdy nagle coś jest nie tak, wtedy obrywa oczywiście pracownik bo to jego wina ze kierownictwo robi wszystko poza pracą. Prawa pracownika czy postanowienia kodeksu pracy nie istnieją w tej firmie, są łamane na każdy kroku od grafiku na umowie zlecenie zaczynając kończąc na karach za niedotrzymanie bezprawnego grafiku przez niedotrzymanie minimalnego ustawowego czasu przerwy przy pracy z komputerem i jest podejście jak ci się nie podoba to pieniędzy nie dostaniesz za swoją pracę bo i tak nie udowodnisz, że ponad to 210zł brutto udało ci się zarobić i do widzenia. Wiem, że za chwilę pewnie będzie pełno wpisów ze jak tam pięknie ze to nie prawda ale wiadomo kierownictwo w postaci Pana W. i Pani P. musi dbać o wizerunek firmy, bo za chwilę będą mieli ucięte swoje premie, i tu też co ciekawe oficjalnie nie ma tam żadnego kierownictwa bo kierownictwo jak konsultanci zatrudnione jest na umowę zlecenia w kwocie 210 zł brutto na stanowisku telemarketera lub całkowicie bez żadnej umowy.Można by tu wymieniać wiele od lokalizacji firmy, której to budynek a właściwie wyposażenie nie spełnia wymogów do prowadzenia tego typu działalności przez to ze konsultant zarabia 6zł/h(śmiech na sali) i niby ma system premiowy, który jeśli przyjdzie co do czego to nagle jednak brakło ci z 5 sztuk do wymaganej średniej albo niestety ostatniego dnia miesiąca wprowadziliśmy nowy system, jest to o tyle śmieszne ze kierownictwo z prezesami co miesiąc robi sobie wyjazdy i imprezy, prezesi mają nowe samochody a oficjalny kapitał zakładowy tej firmy w KRS to 5 tyś zł i nie ma mowy o podwyżkach, więc to już samo za siebie mówi jakim przekrętem jest ta firma. Radzę uważać bo można nie tylko stracić finansowo ale i nerwowo. Skarżysko to małe miasto więc tak czy inaczej każdy kto ma zamiar tam iść może dowiedzieć się o opinii od innych i w większości opinia nie będzie różniła się od mojej a osób, które pracowały tam i zostały oszukane jest bardzo dużo niestety, pewnie też ktoś zastanowi się czemu władze czy odpowiednie urzędy nic z tym nie robią? robią przychodzą na kontrolę zauważają co jest grane po czym spotykają się z prezesami i wychodzą uśmiechnięci z opinią ze wszystko jest ok, czemu? tu już pozwolę się wam domyślić dlaczego kontrole nic nie znajdują po spotkaniu z prezesami. Więc jeszcze raz ostrzegam przed tą firmą każdego nawet zdesperowanego finansowo bo to strata czasu i co za tym idzie pieniędzy. I już ucinając komentarze typu: " pracował pewnie chwilę" ," nie chciało się pracować to tak jest", pracowałem tam spory czas chyba nawet zbyt długi, codziennie i robiąc to co do nie należało też głupio wierząc w możliwości premii więc niestety wiem co się tam dzieje. Mam nadzieję, że wypowiedzą się też inne osoby, które am pracowały i opiszą swój pogląd na ten cyrk.
użytkownik
12.11.2016 (rok temu)
12.11.2016 (rok temu)
Pracowałam tam 2 lata, to jest koszmar nie praca . Zwyczajna skarżyska patologia
użytkownik
10.01.2017 (rok temu)
10.01.2017 (rok temu)
Ta firma to kołchoz nie szanują pracowników liczą się dla nich tylko pobijanie rekordów zaproszeń kierownictwo ma wszystko gdzieś siedząc całe dnie na internecie albo gadając sobie o pierdołach i jeszcze narzekają jaką to mają ciężką prace, żal pl co ciekawe nie szanują dni wolnych np praca w trzech króli a do niedawna także w niedziele poza tym logistyka leży i kwiczy np obdzwanianie jednej kampanii przez długi okres czasu i używanie numerów osób do których już dzwoniono i odmówili a jak masz mało zaproszeń to oczywiście pretensje do ciebie że nie zbijasz obiekcji i takie tam MAKABRA!! ludzie trzymajcie się z daleka od tego obozu pracy.
użytkownik
04.03.2017 (rok temu)
04.03.2017 (rok temu)
W marcu 2017 stawka w veronie consulting w Radomiu to 7 zł. Na rękę. A ustawa mówi o 13zl brutto (9,47 netto ) na godzinę. Jednak nie w veronie consulting . I tak. W praktyce z czasem wychodzą takie kwiatki. Fakty. Stawka na rękę to 7 zł x 6 godz pracy = 42 zł. I wystarczy że pominie się mało istotny element np przeczytania jednej formułki i kara - 5 zł. Pomylisz się lub umówisz osobę nie taką według kryteriów 3 razy to 3 kary po 5 zł razem tj 15 zł. Odliczane od podstawy dnia pracy 42 - 15 = 27 zł za 6 godzin pracy. Czyli za 4,5zl pracujesz. Toż to nie zgodne z ustawą a idioci tam tak pracują .... Dają się wyzyskiwac. Współczucie pracownikom wszystkich szczebli.

A na forum opinii Warszawa usuwają negatywne opinie tylko są same pozytywy. O sprawach istotnych niewygodnych niezgodnych z przepisami usuwają bo firma ma profil
użytkownik
28.08.2017 (11 miesięcy temu)
28.08.2017 (11 miesięcy temu)
Pracowałem tam w okresie wakacji przez miesiąc z kawałkiem i sama praca była nawet ok, wiadomo jak to w call center- dość monotonna. Bardzo mnie denerwowało to, że kiedy konsultanci dzwonili, to kierownictwo zamiast chociaż stwarzać pozory, że coś robią to chodzili sobie na papierosa ;) Najgorzej wspominam dni, kiedy były ogromne upały a my wszyscy stłoczeni w malutkim biurze przy braku klimatyzacji. Wypłata na czas, natomiast stawka nie adekwatna do wykonywanej pracy.
użytkownik
04.12.2017 (8 miesięcy temu)
04.12.2017 (8 miesięcy temu)
jak ja pracowałam w VC kilka miesięcy temu to było nas ok. 30 osób i w sumie nie było na co narzekać.. czasem z niektórymi koordynatorami było trudno się dogadać, bo mieli swoje humorki, za to nadrabiali trenerzy. z wypłatą nigdy nie było problemu
użytkownik
5 mar (5 miesięcy temu)
5 mar (5 miesięcy temu)
Jak na ten moment wygląda sytuacja w Verona Consulting? Czy zechcecie się podzielić z użytkownikami newsami?
użytkownik
8 mar (5 miesięcy temu)
8 mar (5 miesięcy temu)
Praca jak najbardziej na tak.
Pracuje już jakiś czas i jestem zadowolona z tej pracy nie mam żadnych ale.
użytkownik
15 mar (5 miesięcy temu)
15 mar (5 miesięcy temu)
Pracuję. Na nic nie narzekam. Podoba mi się praca i atmosfera jest okej =) Polecam
użytkownik
20 mar (4 miesiące temu)
20 mar (4 miesiące temu)
Wypłaty na czas, kierownictwo i zespół są mega. Czasem praca jest monotonna, ale zawsze ekipa może poprawić humor i po pracy nie mieliśmy tak, że niby się nie znaliśmy. Zawsze są jakieś wspólne wyjścia, imprezy. Dla mnie akurat to jest bardzo ważne w pracy, żeby zespół był zgrany. Na pewno znajdziecie dla siebie tu nawet więcej zalet i przyczyn, żeby pracować i zostać na długo =)
użytkownik
22 mar (4 miesiące temu)
22 mar (4 miesiące temu)
Tylko pozytywne wrażenia. Fajne wypłaty i na czas. Warunki pracy dobre i nie mam na co narzekać. Polecam.
użytkownik
29 mar (4 miesiące temu)
29 mar (4 miesiące temu)
Dobra praca. Nie nudzi mi się na moimstanowisku. Fajny zespół. Kierownicy mili ludzie do których ze wszystkim mozna uderzyć i nigdy ci nie odmówią w doradzaniu czy pomocy z czymś. Polecam firmę
użytkownik
4 kwi (4 miesiące temu)
4 kwi (4 miesiące temu)
FAJNA PRACA WYPŁATA NA CZAS FAJNI LUDZIE FAJNI TRENERZY POLECAM
użytkownik
9 kwi (4 miesiące temu)
9 kwi (4 miesiące temu)
Ile wynosi stawka dla studenta na rękę? W ogłoszeniach to 13.70 brutto, czyli wychodzi ok. 11 zł na rękę za godzinę? Ktoś się orientuje może w tym temacie?
użytkownik
9 kwi (4 miesiące temu)
9 kwi (4 miesiące temu)
Nic złego nie mogę powiedzieć o firmie. DObrze jest. Jestem zadowolony z pracy. Innej nie szukam bo i nie potrzeba. Jeśli zamierzacie aplikować to śmiało. Polecam!
użytkownik
10 kwi (4 miesiące temu)
10 kwi (4 miesiące temu)
Jeśli interesuje Cię praca w biurze i dopiero zaczynasz to spoko. Nie ma tragedii i jest całkiem ok. Myślę że tutaj w regionie za taką kasę nic lepszego nie znajdziesz.
użytkownik
19 kwi (3 miesiące temu)
19 kwi (3 miesiące temu)
nie polecam xxxxxxx jedynie wypłata na czas
użytkownik
22 kwi (3 miesiące temu)
22 kwi (3 miesiące temu)
NIE POLECAM xxxxxxx WYPŁATA NA CZAS PRACOWAŁAM PÓŁ ROKU I ZWOLNILI MNIE GDYŻ MIAŁAM MAŁO ZAPROSZEŃ NIE POLECAM TAM PRACOWAĆ
użytkownik
23 maj (2 miesiące temu)
23 maj (2 miesiące temu)
Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Czy tak samo jest w Verona Consulting? Napiszcie, co sądzicie na ten temat!
użytkownik
5 lip (miesiąc temu)
5 lip (miesiąc temu)
Dzień Dobry! Atmosferę tworzą ludzie. Pracuję tu ponad rok i muszę powiedzieć, że jest jak w życiu... Czyli różnie. Telemarketing to specyficzna branża, nie dla każdego, trzeba lubić rozmawiać. Nie dziwne, że niektóre osoby nie spełniają prostych wymagań i odchodzą. To jest OK. Natomiast dziwie się ludziom, którzy przez pół roku ZARABIALI kasę za kiepskie (jak sami przyznają) wyniki i teraz plują. Inny pracodawca, gdyby pracownik nie potrafił przyzwoicie wypełniać swoich obowiązków, zwolniłby go najdalej po miesiącu. Tak prawda: wypłata z a w s z e na czas, ubezpieczenie, dla Ciebie i Twojej rodziny, bezpłatne, normalne stawki zwiększające się wraz ilością wyrabianych godzin. Nikogo nie musisz tam lubić. Wystarczy, że przyzwoicie będziesz pracowała. Polecam.
użytkownik
5 lip (miesiąc temu)
5 lip (miesiąc temu)
Nie wiem jak było kiedyś. Teraz lepszej dla niedoświadczonych, młodych i tych z kilkoma krzyżykami na karku, firmy nie ma.
użytkownik
6 lip (miesiąc temu)
6 lip (miesiąc temu)
Z cała odpowiedzialnością mogę przedstawić FAKTY: 1. Firma oferuje (podobnie jak 90% firm z tej branży) umowę zlecenie. 2. Umowa obejmuje bezpłatne ubezpieczenie zdrowotne. Ubezpieczeniem objęty jest Pracownik i Jego najbliżsi. 3. System pracy jest jednozmianowy. Mogą być drobne różnice, w naszym oddziale jest to 8 - 16. 4. Konsultanci niczego nie sprzedają. 5. Stawka godzinowa uzależniona jest od: a) Ilości przepracowanych godzin. Im większa tym wyższa stawka. b) Ilości zaproszonych osób. 6. Każdy może tu pracować bez względu na wiek i doświadczenie. Verona jest firmą, w której panują jasne zasady płacowe a wypłaty są zawsze w terminie. Atmosfera panuje tu zgodna z zasadą: co siejesz to zbierasz... Wierzę, że moje informacje przydadzą się Osobą, które wahają się czy warto spróbować. Nie jestem w kadrze. Pozdrawiam.
użytkownik
9 lip (miesiąc temu)
9 lip (miesiąc temu)
Ogarnięte, przyjazna atmosfera, ubezpieczenie, pensja na czas. Niczego więcej nie trzeba. Wiadomo pieniędzy nigdy dość :)
użytkownik
10 lip (miesiąc temu)
10 lip (miesiąc temu)
Jak ktoś serio chce pracować i zarabiać to Verona jest bardzo dobrą opcją. Pomocna kadra, sympatyczni współpracownicy i najważniejsze firma wypłaca kasę na czas :)
użytkownik
11 lip (miesiąc temu)
11 lip (miesiąc temu)
Tu mnie przynajmniej zatrudnili :)
użytkownik
12 lip (miesiąc temu)
12 lip (miesiąc temu)
Po pierwszej wypłacie zrozumiałam, że nie mam czego żałować, zarobiłam więcej o kilkaset złotych niż najniższa krajowa i wcale tak bardzo się nie narobiłam. Uczciwa Firma.
użytkownik
13 lip (miesiąc temu)
13 lip (miesiąc temu)
Nie mam powodów do marudzenia. Trzeba się napracować ale przecież to praca :)
użytkownik
14 lip (miesiąc temu)
14 lip (miesiąc temu)
Pracuję nareszcie! I to jest ważne, że zarabiam. Reszta to pobocze. Do pracy przychodzę p r a c o w a ć.
użytkownik
14 lip (miesiąc temu)
14 lip (miesiąc temu)
Kto poważnie szuka pracy i nie może znaleźć a chce pracować i rozmowa nie jest dla niego jakimś wielkim problemem temu polecam. Można fajnie zarobić.
użytkownik
23 lip (25 dni temu)
23 lip (25 dni temu)
Dobra i wypłacalna Firma. JAK NA TELEMARKETING 5+.
użytkownik
24 lip (24 dni temu)
24 lip (24 dni temu)
Jak wyrobię 160-180 godzin w miesiącu to nie ma tragedii przy wypłacie. Takie moje zdanie.
użytkownik
25 lip (23 dni temu)
25 lip (23 dni temu)
Kilka lat już istnieje Verona i nigdy nie słyszałam o jakiś obsuwach z pensjami. Jak się dużo pracuje z dobrymi wynikami i zgodnie z zaleceniami to nie ma bidy przy wypłacie. Dla mnie wystarczy.
użytkownik
25 lip (23 dni temu)
25 lip (23 dni temu)
Praca jak praca, można się przyzwyczaić. Nie taka jakbym chciała, nie tak zła jak myślałam.
użytkownik
26 lip (22 dni temu)
26 lip (22 dni temu)
Verona jest w porządku.
użytkownik
27 lip (21 dni temu)
Wszystko w tej firmie ok, tylko niektórzy narzekają, że trzeba tu pracować :D i wymyślają różne bzdety.
użytkownik
28 lip (20 dni temu)
28 lip (20 dni temu)
Nie jest źle!
użytkownik
2 sie (15 dni temu)
2 sie (15 dni temu)
Szczerze polecam, stabilizacja i pewność zapłaty.
użytkownik
7 sie (10 dni temu)
7 sie (10 dni temu)
Uczciwe pieniądze, fajna załoga i kadra rozumna.
użytkownik
9 sie (8 dni temu)
9 sie (8 dni temu)
Dobra firma w tej branży. Otwiera kolejne oddziały znaczy, że się rozwija i nie trzeba się martwić wypłacalnością.
użytkownik
12 sie (5 dni temu)
12 sie (5 dni temu)
Wszystko na co się umówiłam jest. OK firma.
użytkownik
13 sie (4 dni temu)
13 sie (4 dni temu)
Dostałam szansę i ją wykorzystuje. Ogarnięta ekipa i przyzwoita stawka.
użytkownik
14 sie (3 dni temu)
14 sie (3 dni temu)
Wymagana jest właściwie tylko (choć dla niektórych to aż...) pracowitość. Uczciwie płacą.
użytkownik
wczoraj 13:38
Może i nie jest to praca marzeń ale mam tu pewność, że to co moje tego nikt mi nie zabierze. Ludzie fajni.

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr
Formularz odpowiedzi
 

Chcę zamieścić
Proszę wpisać treść wiadomości (min. 10 znaków)
Wybierz zdjęcia z dysku lub przeciągnij je tutaj
możesz dodać jedno lub kilka zdjęć jednocześnie
można publikować jedynie zdjęcia w formacie JPG
maksymalna wielkość każdego zdjęcia - 4MB
dołącz:
wpisano znaków: 0
Wpisz, jak chcesz się przedstawić
Proszę uzupełnić podpis (min. 3 znaki)
E-mail
Nieprawidłowy adres e-mail
Numer telefonu
Nieprawidłowy numer telefonu
Aby wysłać wiadomość należy zaakceptować regulamin

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

Wczytywanie danych...
  1. Jeśli chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza który sam dodałeś - podaj kod zgłoszenia który otrzymałeś na swój adres e-mail w chwili dodania komentarza a następnie przejdź do edycji wpisu:
  2. Jeśli nie pamiętasz/nie znasz swojego kodu zgłoszenia, a chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza skorzystaj z poniżej przestawionej opcji:
Jeśli chcesz usunąć komentarz który wybrałeś uzupełnij swoje dane zgłaszającego, a następnie dokonaj opłaty administracyjnej w wysokości 200,00 zł za usunięcie wybranego komentarza.
* Serwis gwarantuje poufność poniżej udostępnianych danych
Wpisz swoje imię i nazwisko
Nieprawidłowy PESEL lub NIP
Wpisz miasto i kod pocztowy
Wpisz nazwę ulicy i numer domu
Nieprawidłowy adres e-mail
 

WYCIĄG Z REGULAMINU

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Najpopularniejsze tematy na forum

hearing

newind

Slawex Sierosław opinie

Salomon finance

vertrapol

Lub-Eko-Plus

słupca

hellerman

konspol słupca

LiNA

rockwell

simbud

Przychodnia weterynaryjna inka

Inka gora

Jeronimo

transcom system

transcom

małgorzata żurowska

Joanna Jagiełło-Podgórska

nakatomi

Mercer

mbf

takeda

ceris

ceri

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2018 najgorszapraca.net.pl | regulamin