test

Opinie o Xeos Środa Śląska

Korzystałeś z usług Xeos Środa Śląska? A może chciałbyś pracować w tej firmie i zastanawiasz się jakie warunki oferuje pracodawca? Podziel się swoją opinią - pomoże ona innym w uzyskaniu cennych informacji!
Założył(a): Mafranto
Data: 2017-01-30 17:15

Wizyt: 6923
Komentarzy: 313
Sortowanie: najnowsze najstarsze
autor
30.01.2017 (rok temu)
30.01.2017 (rok temu)

Xeos Środa Śląska

Witam.
Ktoś z Was bierze lub brał udział w rekrutacji na Mechanika bądź młodszego mechanika silników samolotowych? Czego się spodziewać na rozmowie w Xeos na szybowcowej?
autor
05.12.2018 (miesiąc temu)
05.12.2018 (miesiąc temu)
jesli tak jest to przynajmniej ma szanse wyzdrowiec. strach sie bac tych co sie nie lecza.
użytkownik
06.12.2018 (miesiąc temu)
06.12.2018 (miesiąc temu)
Takich bredni już dawno nie czytalem
użytkownik
06.12.2018 (miesiąc temu)
06.12.2018 (miesiąc temu)
Ty siedź w tych Niemczech i ucz sie tego języka. Moze pójdzie Ci lepiej niż z polskim.
użytkownik
12.12.2018 (miesiąc temu)
12.12.2018 (miesiąc temu)
Może warto byłoby napisać coś o pracy w Xeos z Twojej perspektywy, jak sądzisz? Rozumiem, że skoro wypowiadasz się w tym wątku, to jesteś lub byłeś w jakiś sposób związany pod względem zawodowym z tą firmą. Jakie możesz wymienić pozytywne i negatywne aspekty pracy w niej?
użytkownik
15.12.2018 (miesiąc temu)
15.12.2018 (miesiąc temu)
Premia świąteczna/roczna :)
użytkownik
15.12.2018 (miesiąc temu)
15.12.2018 (miesiąc temu)
oooo
użytkownik
17.12.2018 (miesiąc temu)
17.12.2018 (miesiąc temu)
No to super, Jak piszą w gazetachwpadlo ładnych kilka stówek.
A jak tam pani Monika ? Rozstała się z firmą zgodnie z licznymi zapowiedziami czy był to jednak sprytny fortel ?
użytkownik
18.12.2018 (miesiąc temu)
18.12.2018 (miesiąc temu)
Czy każda osoba zatrudniona w Xeos może liczyć na taką premię? Ciekawi mnie, czy jest ona jakoś szczególnie wyliczana, czy dla każdego jest taka sama. Czy poza tym w firmie organizowane jest na przykład jakieś przedświąteczne spotkanie dla pracowników, czy nie ma takiego zwyczaju w Xeos?
użytkownik
27.12.2018 (27 dni temu)
27.12.2018 (27 dni temu)
Czy w trakcie lub po szkoleniu przewidziane sa jakieś podwyżki ?
użytkownik
28.12.2018 (26 dni temu)
28.12.2018 (26 dni temu)
Po 3miesiacach NIE (oficjalne stanowisko)
Po szkoleniu (18 miesięcy dla 6 pierwszych grup) BYCMOZE, NIE DLA WSZYSTKICH, NIE ROWNE, NIE ZNANE ZASADY, UZNANIOWO... (Osobiście sądzę że ściema ) (oficjalne stanowisko firmy)
Oficjalnie BYC MOZE PO 1 PRZEPRACOWANYM ROKU JAK FIRMA USTALI ZASADY I BEDZIE ZNALA MOZLIWOSCI I WYBIERZE CZYNNIKI WPLYWAJACAE NA PODWYZKI (oficjalne stanowisko firmy)

Dane z przed 3 miesięcy
Na podstawie wypowiedzi Kierownika HR, kierownika XTC oraz przyszłego menadżera produkcji
użytkownik
29.12.2018 (25 dni temu)
29.12.2018 (25 dni temu)
Czyli firma ukierukowuje się na klasyczny wyścig szczurów. Kto lepiej połechce, doniesie ten może liczyć na podwyżkę. Niestety wielu na to pójdzie nie widząc w tym nic złego. Szef poklepie po ramieniu da parę gorszy człowiek poczuje się jako orędownik wyjątkowej misji.
użytkownik
31.12.2018 (23 dni temu)
31.12.2018 (23 dni temu)
Jesteś w trakcie takiego szkolenia w Xeos czy dopiero zastanawiasz się nad podjęciem pracy w tym miejscu? Może mógłbyś powiedzieć nam coś więcej o podejmowaniu zatrudnienia - jak na przykład wygląda proces rekrutacyjny i ile etapów obejmuje.
użytkownik
2 sty (21 dni temu)
2 sty (21 dni temu)
Ogólnie radzę brać z dużą rezerwą wypowiedzi szefostwa, a już zwłaszcza osób z HR, bo bajzel tu jest niesamowity i jedna osoba, jednego dnia może ci powiedzieć dwie różne wersje.

Co do "uznaniowych" bonusów to bym raczej nie liczył na nie, wiem że teraz grupa szósta miała przedłużanie umowy i słyszałem że każdy dostał taką samą, niezależnie czy zaliczyłeś wszystkie testy czy wszystkie uwaliłeś. Przypomnę że pensja jest ta sama co wynegocjowałeś na początku pracy, bez negocjacji, więc są osoby kumate zarabiające mniej niż leserzy.
A do wszystkich nowych, pamiętajcie że lojalka trwa 3 lata, zaczyna się liczyć po powrocie z wyjazdu szkoleniowego, więc w praktyce wiążecie się z firmą na 4 lata. Masa czasu i równie dobrze mogą wam nie dać żadnej podwyżki bo nie muszą, a wam jak się nie podoba to i tak się nie zwolnicie bez płacenia kary.

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr
Formularz odpowiedzi
 

Chcę zamieścić
Proszę wpisać treść wiadomości (min. 10 znaków)
Wybierz zdjęcia z dysku lub przeciągnij je tutaj
możesz dodać jedno lub kilka zdjęć jednocześnie
można publikować jedynie zdjęcia w formacie JPG
maksymalna wielkość każdego zdjęcia - 4MB
dołącz:
wpisano znaków: 0
Wpisz, jak chcesz się przedstawić
Proszę uzupełnić podpis (min. 3 znaki)
E-mail
Nieprawidłowy adres e-mail
Numer telefonu
Nieprawidłowy numer telefonu
Aby wysłać wiadomość należy zaakceptować regulamin

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

Wczytywanie danych...
  1. Jeśli chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza który sam dodałeś - podaj kod zgłoszenia który otrzymałeś na swój adres e-mail w chwili dodania komentarza a następnie przejdź do edycji wpisu:
  2. Jeśli nie pamiętasz/nie znasz swojego kodu zgłoszenia, a chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza skorzystaj z poniżej przestawionej opcji:
Jeśli chcesz usunąć komentarz który wybrałeś uzupełnij swoje dane zgłaszającego, a następnie dokonaj opłaty administracyjnej w wysokości 200,00 zł za usunięcie wybranego komentarza.
* Serwis gwarantuje poufność poniżej udostępnianych danych
Wpisz swoje imię i nazwisko
Nieprawidłowy PESEL lub NIP
Wpisz miasto i kod pocztowy
Wpisz nazwę ulicy i numer domu
Nieprawidłowy adres e-mail
 

WYCIĄG Z REGULAMINU

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Najpopularniejsze tematy na forum

Twinings

Inoutic

Eko taxi Kraków

Eko taxi

Befa

Niezapominajka

Panek szczecin

Carnet szczecin

Goleniów geofizyka

Winkhaus

pgd warszawa

Lublin komis

pracownicy pracownicy info

foxjobs

LIVIOON

ubs

elraf

Mostva

Styler

Praca wola warszawa

Diagnostyka

Budimex Poznań

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2018 najgorszapraca.net.pl | regulamin