test

Opinie o Z.A.Ch. „Chemet” - Tarnowskie Góry

Korzystałeś z usług Z.A.Ch. „Chemet” - Tarnowskie Góry? A może chciałbyś pracować w tej firmie i zastanawiasz się jakie warunki oferuje pracodawca? Podziel się swoją opinią - pomoże ona innym w uzyskaniu cennych informacji!
Założył(a): Amigo
Data: 2009-11-26 12:01

Wizyt: 8722
Komentarzy: 133
Sortowanie: najnowsze najstarsze
autor
26.11.2009 (9 lat temu)
26.11.2009 (9 lat temu)

Z.A.Ch. „Chemet” - Tarnowskie Góry

Lipa na całego,zarząd planuje chyba zamkniecie zakładu,co miesiąc zwalnia ludzi nie pacząc na nic liczy się tylko zysk dla nich.
autor
26.09.2018 (4 miesiące temu)
26.09.2018 (4 miesiące temu)
Co z premiami ? wiadomo już coś ?
użytkownik
27.09.2018 (4 miesiące temu)
27.09.2018 (4 miesiące temu)
@Harpagan, czy w ostatnim czasie w firmie Chemet zmieniły się premie? Czy masz na myśli ich wysokość czy warunki przyznawania? Może chciałbyś rozwinąć swoją wypowiedź. Obawiam się, że część pracowników może nie wiedzieć co masz dokładnie na myśli. Sprecyzuj proszę swoją wypowiedź.
użytkownik
29.09.2018 (4 miesiące temu)
29.09.2018 (4 miesiące temu)
1900zeta na ręke
użytkownik
29.09.2018 (4 miesiące temu)
29.09.2018 (4 miesiące temu)
Jak dla Ciebie 1900 zeta netto to idealna firma to nie masz szacunku dla samego siebie.Tyle mi zaproponowali na start.28 lat w zawodzie .Młody po szkole to tyle może dostać.Po rozmowie wstępnej na pytanie jak wygląda sytuacja po okresie próbnym Pan mi zaproponował 1 zł brutto/h dodatku.Ha ha ha.No i premie ok 170 zł .
użytkownik
29.09.2018 (4 miesiące temu)
29.09.2018 (4 miesiące temu)
Zapomniał Pan dodać do 35%.Czyli i 5%.
użytkownik
29.09.2018 (4 miesiące temu)
29.09.2018 (4 miesiące temu)
To idź i sprawdź będzie wielkie rozczarowanie.Byłem i wiem,że nie warto.A taka była nadzieja.
użytkownik
29.09.2018 (4 miesiące temu)
29.09.2018 (4 miesiące temu)
500 zł to tam zarabia się na tydzień.
użytkownik
04.10.2018 (4 miesiące temu)
04.10.2018 (4 miesiące temu)
Widzę że poszukują konstruktora.
Polecacie?
Jak w ogóle praca w dziele konstrukcyjnym, jakie stawki?
Mocno się zastanawiam więc każda opinia przydatna.
Dzieki
użytkownik
07.10.2018 (4 miesiące temu)
07.10.2018 (4 miesiące temu)
@Tomcio, czy zapoznałeś się z wszystkimi opiniami w tym wątku? Może warto zadać te pytania bezpośrednio na rozmowie kwalifikacyjnej? Dlaczego zainteresowała Cię oferta właśnie firmy Zakłady Aparatury Chemicznej CHEMET SA? Na forum na pewno jest jeszcze kilku potencjalnych kandydatów, którzy chcieliby poznać twoje motywacje.
użytkownik
16.10.2018 (4 miesiące temu)
16.10.2018 (4 miesiące temu)
Tak bez owijania w bawełnę, ile można zarobić na start (umowa próbna) ?
Każdy gada co innego...
użytkownik
16.10.2018 (4 miesiące temu)
16.10.2018 (4 miesiące temu)
@marynarz białego żaglowca, czy sprzeczne informacje otrzymujesz od znajomych, którzy pracują w tej firmie? W tym przypadku, najlepszym rozwiązaniem będzie kontakt bezpośredni z firmą i pytanie o warunki współpracy. Uzyskasz informacje z pierwszej ręki.
użytkownik
17.10.2018 (4 miesiące temu)
17.10.2018 (4 miesiące temu)
Lubię ludzi tam pracujących, nie lubię pracodawcy. Pazerny typ. Generalnie dobrze zastanów się czy chcesz tam pracować. Dobra firma na początek kariery zawodowej. Dobra trampolina. Ja zdobyłem wiedzę i poszedłem dalej. Uważam, że to głupotą pracodawcy jest nie zadbać pracownika i w momencie kiedy zdobył wiedzę i pewne doświadczenie opuścić firmę. Ja zostałem oszukany na początku kiedy umówiłem sie na pewne wynagrodzenie, które na umowie zostało "zmniejszone". Na pytanie dlaczego - nie otrzymałem odpowiedzi. Więc po pewnym czasie powiedziałem pa pa... :) ale jak w ten sposób traktuje się ludzie - panie Popiół - to nie dziwota, że macie problem z kadrą szczególnie inż. Ja osobiście miło wspominam p. Bartosza Urbaniaka.
użytkownik
17.10.2018 (4 miesiące temu)
17.10.2018 (4 miesiące temu)
nie - zarobki kiepskie, nadgodziny nie sa płatne, generalnie wyzysk - dobra trampolina na początek kariery potem - szeroki świat.
użytkownik
17.10.2018 (4 miesiące temu)
17.10.2018 (4 miesiące temu)
co to właściciel firmy? :) Ja potrwierdzam - płacą słabo - oszukują. Ja umówiłem się na kwotę x dostałem x-1000pln - z takim podejściem do pracownika w dzisiejszych czasach deficytu pracowników - to żegnam ozięble.
użytkownik
17.10.2018 (4 miesiące temu)
17.10.2018 (4 miesiące temu)
POTWIERDZAM! - Chemet to zły pracodawca. Rządzi raczej "klika" i jeżeli nie wejdziesz w "układ" to nie masz szans. :)
użytkownik
17.10.2018 (4 miesiące temu)
17.10.2018 (4 miesiące temu)
Mnie oszukaliście - umówiłem się na inną kwotę - na umowie w dniu rozpoczęcia pracy była mniejsza- jak to wyjaśnisz?
użytkownik
17.10.2018 (4 miesiące temu)
17.10.2018 (4 miesiące temu)
Dział konstrukcyjny zarządzany jest przez p. Katarzynę. Uważam, że jest kompetentna. Na pewno posiada wiedzę z zakresu projektowania, ale swego czasu sporo ludzi kluczowych w moim przekonaniu poleciało. Np. S. Gania- niezwykle kompetentny z rozległymi kontaktami m.in w UDT i innych instytucjach notyfikowanych (poznałem go przy okazji) - wiele o Chemecie mi opowiedział, generalnie wpisuje się w to moje doświadczenia = tak ludzi się nie traktuje - oszukuje. I. Popół - fajnie że się rozwijacie - szkoda, że takim kosztem.
użytkownik
19.10.2018 (3 miesiące temu)
19.10.2018 (3 miesiące temu)
Chemet to tylko ładny biurowiec.
użytkownik
22.10.2018 (3 miesiące temu)
22.10.2018 (3 miesiące temu)
Dzięki za informacje. A poza kwestiami finansowymi, możesz coś więcej niż napisać? Jaka atmosfera? Czy praca stresująca? Jak ludzie?
użytkownik
22.10.2018 (3 miesiące temu)
22.10.2018 (3 miesiące temu)
Co rozumiesz pod pojęciem kiepskie zarobki? Czy znasz dokładną kwotę? Warto to wyjaśnić, ponieważ dla jednych kandydatów może być ona niewystarczająca, ale dla innych jak na przykład @Tomcio może być to kwota satysfakcjonująca.
użytkownik
12.11.2018 (3 miesiące temu)
12.11.2018 (3 miesiące temu)
Witam,na jakią stawke moze liczyć monter (ślusarz-spawacz)?
użytkownik
13.11.2018 (3 miesiące temu)
13.11.2018 (3 miesiące temu)
Czy zapoznałaś się z komentarzami na forum? Niektóre zawierają konkretne informacje o zarobkach. Dobrym pomysłem może też być zapytanie bezpośrednio firmy. Obecnie działy rekrutacji wspierają potencjalnych kandydatów, na przykład odpowiadając na pytania jeszcze przed procesem rekrutacji. Podobnie może być z firmą CHEMET.
użytkownik
29.11.2018 (2 miesiące temu)
29.11.2018 (2 miesiące temu)
Siema,jest możliwość na zatrudnienie na dłużej ?czy tylko na okres nadmiaru roboty .a potem out.
użytkownik
03.12.2018 (2 miesiące temu)
03.12.2018 (2 miesiące temu)
16zl brutto tyle można dostać na godzine pracy jako monter
użytkownik
20.12.2018 (miesiąc temu)
20.12.2018 (miesiąc temu)
Zarobki marne, bardzo marne. Jak chcesz zarobić normalne pieniądze tj. ok. 3000 netto to musisz robić po 12 godzin dziennie + wszystkie soboty w miesiącu. Jak wracasz do domu po pracy to nawet pies cie nie poznaje. A atmosfera w pracy pozostawia wiele do życzenia. Cały czas presja przełożonych, którzy wiecznie chodzą naburmuszeni i ze skwaszoną miną. Prezes nawet nie raczy pracownikowi odpowiedzieć "dzień dobry". Ogłoszenia o pracę nie znikają z internetu. W Gwarku ogłoszenie na całą stronę. Dla mnie to czysta desperacja. Sami dają do zrozumienia, że nikt tam nie chce pracować. Terminy, które są wyzaczane na produkcję zbiorników są notorycznie skracane, pracownicy przez to nie wyrabiają, a co za tym idzie - nie dostają premii. Pracujesz cały czas pod presją czasu i ze świadomością, że przełożony parzy ci na ręce. Najczęściej z ukrycia, bo ciężko go zauważyć. Jeśli chcesz aplikować na jakiekolwiek stanowisko w tej firmie zastanów się i poobserwuj ogłoszenia. Spokojnie, masz czas bo ogłoszenia praktycznie nie znikają. Dlaczego tak się dzieje? Odpowiedź sobie sam
użytkownik
25.12.2018 (miesiąc temu)
25.12.2018 (miesiąc temu)
Ale bzdury wypisujesz! Pracuje w tej firmie od prawie 15 lat i jeszcze nigdy nie było tak że premi na pasku nie było. A firma co miesiąc zatrudnia po kilkanaście osób. Wiec raczej są jeszcze ludzie którym się chce do nas przyjść... A ten wpis o 3000 na pasku w zamian za 12 godzinna prace od ponuedziałku do soboty pozwól że przemilczę bo już dawno większej bzdury nie słyszałem No chyba że komornik Ci na wypłacie łapę trzyma...
użytkownik
27.12.2018 (miesiąc temu)
27.12.2018 (miesiąc temu)
Tak, zawsze znajda się ludzie, którzy będą chcieli do Was przyjść. Pokaż mi takich, którzy chcą tam jeszcze zostać. Bo skoro ogłoszenia o pracę nie znikają, a sam piszesz, że firma co miesiąc zatrudnia po kilkanaście osób to chyba o czymś świadczy. I na pewno nie jest to nic dobrego. Trzymają się tam tylko ci, którzy zaczeli pracować w czasach kiedy Chemet cieszył się jeszcze dobrą reputacją, a teraz zwyczajnie boją się zmienić pracę. I o jakim pasku rozmawiamy? Przez dobre kilka lat pracy obiecywali mi umowę i nigdy jej nie dostałem. Wyzyskiwali mnie na samozatrudnieniu. Bez urlopu, bez premii, bez dodatków, bez L4 itd. W tej firmie nie szanuje się dobrych, stałych pracowników. Jak tylko zobaczą, że dajesz robić się w konia masz jak w banku, że to wykorzystają do granic możliwości.
użytkownik
28.12.2018 (miesiąc temu)
28.12.2018 (miesiąc temu)
Firma non stop zatrudnia bo ma coraz więcej zamówień od klientów. Rozwijamy się.Zwiększaja w bardzo szybki sposób produkcje. Nie rozumie dlaczego to nic dobrego że zatrudniają ludzi Robota się sama nie zrobi Ale jak ktoś chce szpilę wbić to sposób zawsze znajdzie... Znajdź mi firmę idealna. Rok temu prawie wszyscy pracownicy na samozatrudnieniu przeszli pod chemet Na samozatrudnieniu zostali Ci którym to pasuje
użytkownik
28 sty (22 dni temu)
28 sty (22 dni temu)
Chlopczyku na samozatrudnieniu zostali Ci ktorym zaproponowano np 13-14 zl,a teraz mają zablokowane przejscie bezpośrednio pod chemet.
użytkownik
28.12.2018 (miesiąc temu)
28.12.2018 (miesiąc temu)
Tez mi gadali na rozmowie o rozwoju zlecenisch itd. A po godzinie ze stawke 16zl brutto oferują. Zmarnowalem czas paliwo zeby sie wkur wić. Na fb pieknie sie prezentuje firma. Ale oferta xxxxxxx owa, 16*168h=2688=1935pln netto wiec zeby 3000netto zarobić to se policz, szkoda fatygi. Pozdrawiam kumatych
użytkownik
28.12.2018 (miesiąc temu)
28.12.2018 (miesiąc temu)
16 zł na start ...? + premia wypłacana co miesiąc + premia kwartalna + płatne nadgodziny + dodatek za staż+ świadczenia socjalne Trochę pominąłeś w swoich wyliczankach Stawka pewnie jest ustalana indywidualnie i zależy od doświadczenia umiejętności, posiadanych uprawnień, od tego ile trzeba zainwestować żeby ktoś stał się pracownikiem na poziomie pozostałych Pozdrawiam prawdomównych????
użytkownik
07.05.2018 (9 miesięcy temu)
07.05.2018 (9 miesięcy temu)
Agnieszka! W wywiadzie to tak sie zawsze gada i robi z siebie świetnego pracodawcę. No bo co ci miał frycz powiedzieć?
Dajemy słabe stawki na umowę o pracę aby pracowników tym samym zmusić do przejścia na samozatrudnienie gdzie dostaną parę złoty więcej, a my pozbędziemy sie w ten sposób zbędnego balastu w postaci odprowadzania obciążeń związanych z zatrudnieniem na umowę o pracę!
Chyba nie myślisz że takie coś ci powie w wywiadzie?

Ludzie nie garną sie do nas do pracy i "magia" nazwy Chemet już nie działa tak jak kiedyś. Najlepszym tego dowodem jest te porozumienie co podpisało nasze kierownictwo z Kolejówą na otwarcie klasy Elektroenergetycznej pod zamówienie Chemetu właśnie!
Ja uważam że jest to troszkę desperacki krok szefostwa naszego zakładu, bo oni widzą że ludzie nie chcą za takie stawki tu robić, a roboty przybywa, więc dobrze by było luki kadrowe uczniami załatać. No zobaczymy czy im się uda taka klasę otworzyć?
Według mnie to najlepiej pokazuje czym Chemet (oraz wiele innych polskich firm) bedzie w niedalekiej przyszłości, czyli zakładem zatrudniającym starych fachowców przed emeryturą którym nie bedzie sie już opłacało na te ostatnie lata zmieniać pracy, a którzy bedą uczyć zawodu uczniów szkół oraz młodzież dla której praca w Chemecie bedzie prawdopodobnie pierwszą w dorosłym życiu. Bo fachowcy w kwiecie wieku to tu za bardzo na ten czas nie mają czego szukać.
Ja broń Boże nie piszę że to źle! To bardzo dobrze, że da sie ludziom w wieku 18-20 lat szansę na nauczenie czegoś przydatnego, chodzi mi tylko o to że to też nie będzie strategia długofalowa dla firmy. Bo młodzi porobią 2-3 lata i sami pójdą gdzie indziej, także Chemet w ten sposób wyszkoli niezłych pracowników ale nie sobie tylko innym zakładom w okolicy, które lepiej płacą, albo młodzi nawet tych oleją i prosto pojadą za granicę, do Niemiec czy Norwegii i tamtejsi pracodawcy na tym tylko zyskają!
Uważam że jest to bardzo prawdopodobny scenariusz!
Chemet próbował sie dobrze zareklamować w Gwarku i wyszło im, ale rzeczywistość firmy jest troszkę inna. Te premie to nawet koło nazwy premia nie stoją. Normy do wyrobienia są często takie że bardzo trudno je w ogóle wyrobić a to oczywiscie przekłada sie na premie itd.
Szefostwo Chemetu ma jeszcze sporo do nadrobienia w kwestiach płacowych, tylko że oni maja to gdzieś dlatego w Chemecie aktualnie nie jest zaciekawie, choć też trzeba to oddać że na pewno są i znacznie gorsze zakłady w okolicy niż Chemet! Ja bym bardzo chciał aby nasze szefostwo w końcu zmieniło do nas podejście i zaczęło nam godnie płacić to wtedy nie byłoby takich rotacji na zakładzie, atmosfery przygnębienia i beznadziejii, a ludzie by sie sami tu garnęli do roboty i tym by Chemet właśnie zwycieżył i stał sie naprawde potężną firmą, która nie miałaby takich problemów ze znalezieniem pracowników jak teraz. Jednak aby sie to spełniło to jeszcze dużo wody musi w Chechle upłynąć i musi być jeszcze większy brak rąk do pracy na rynku niż jest teraz, aby nasi janusze biznesu zrozumieli, że na skąpieniu na pracownikach jeszcze nikt dobrej marki nie zbudował i nic nie wygrał!
użytkownik
29.09.2018 (4 miesiące temu)
29.09.2018 (4 miesiące temu)
Brawo
użytkownik
17.10.2018 (4 miesiące temu)
17.10.2018 (4 miesiące temu)
Premia? jaka premia? ja dostałem kiedyś "premię motywacyjną" w wysokości 10zł - teraz napiwek w restauracji czasami większy zostawiam :) Do czego, p. Popiół, ta premia miała mnie zmotywować?
Ale dziękuję za zdobytą wiedzę z zakresu projektowania (ja umiem się uczyć).

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr
Formularz odpowiedzi
 

Chcę zamieścić
Proszę wpisać treść wiadomości (min. 10 znaków)
Wybierz zdjęcia z dysku lub przeciągnij je tutaj
możesz dodać jedno lub kilka zdjęć jednocześnie
można publikować jedynie zdjęcia w formacie JPG
maksymalna wielkość każdego zdjęcia - 4MB
dołącz:
wpisano znaków: 0
Wpisz, jak chcesz się przedstawić
Proszę uzupełnić podpis (min. 3 znaki)
E-mail
Nieprawidłowy adres e-mail
Numer telefonu
Nieprawidłowy numer telefonu
Aby wysłać wiadomość należy zaakceptować regulamin

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

Wczytywanie danych...
  1. Jeśli chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza który sam dodałeś - podaj kod zgłoszenia który otrzymałeś na swój adres e-mail w chwili dodania komentarza a następnie przejdź do edycji wpisu:
  2. Jeśli nie pamiętasz/nie znasz swojego kodu zgłoszenia, a chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza skorzystaj z poniżej przestawionej opcji:
Jeśli chcesz usunąć komentarz który wybrałeś uzupełnij swoje dane zgłaszającego, a następnie dokonaj opłaty administracyjnej w wysokości 200,00 zł za usunięcie wybranego komentarza.
* Serwis gwarantuje poufność poniżej udostępnianych danych
Wpisz swoje imię i nazwisko
Nieprawidłowy PESEL lub NIP
Wpisz miasto i kod pocztowy
Wpisz nazwę ulicy i numer domu
Nieprawidłowy adres e-mail
 

WYCIĄG Z REGULAMINU

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Najpopularniejsze tematy na forum

sepo

piaseczno

Aaa auto

reform capital

Amii

trans koszalin

trans białogard

west trans

Warta dąbrowski

Warta

Joanna sochacka Pietrzyk

Marcin sztuka

Olsztyn

Olsztyn michelin

solid

Incube

Kontakt

Tarczyński

inotis

mentax

able solutions

dedek park

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2018 najgorszapraca.net.pl | regulamin