test

Opinie o zakłady mięsne JANO - Zabrze

Korzystałeś z usług zakłady mięsne JANO - Zabrze? A może chciałbyś pracować w tej firmie i zastanawiasz się jakie warunki oferuje pracodawca? Podziel się swoją opinią - pomoże ona innym w uzyskaniu cennych informacji!
Założył(a): anonim
Data: 2010-03-11 17:41

Wizyt: 6980
Komentarzy: 222
Sortowanie: najnowsze najstarsze
autor
11.03.2010 (8 lat temu)
11.03.2010 (8 lat temu)

zakłady mięsne JANO - Zabrze

Zalezy na jakie stanowisko ,najlepiej zadzwonic i zapytac sie w kadrach.Jestem nowym pracownikiem w tej firmie i praca jak w kazdej innej firmie z tym ze sa posilki i mozna sie najesc do syta.Zarobki mam wieksze niz tam gdzie wczesniej pracowalem i moge utrzymac rodzine.Nie odpowiadalo mi wczesniej wiec poszukalem innej pracy a takie pisanie na stary zaklad pracy bierze sie jedynie z emocji.Dzis sa takie czasy ze fachura zarobi dobrze tylko trzeba poszukac sobie.Jak ktos jest bez zawodu to wszedzie bedzie mu zle czy to w tej czy w innej firmie.Nie slyszalem tez od moich kolegow w pracy niczego zlego o tej firmie.Moj poprzednik tez na mnie chodzil donosic zmyslone rzeczy jak widzial ze jestem lepszy od niego w pracy i liczyl sie ze zwolnieniem bo mial swoje za uszami.Na szczescie po rozmowie w zarzadzie sprawa zakonczyla sie sprawiedliwie.
autor
18 maj (5 miesięcy temu)
18 maj (5 miesięcy temu)
Czy sytuacja jest tak trudna?
użytkownik
18 maj (5 miesięcy temu)
18 maj (5 miesięcy temu)
USTAWA
z dnia 13 marca 2003 r.
o szczególnych zasadach rozwiązywania z pracownikami stosunków pracy
z przyczyn niedotyczących pracowników

Art. 8. 1. Pracownikowi, w związku z rozwiązaniem stosunku pracy w ramach grupowego zwolnienia, przysługuje odprawa pieniężna w wysokości:
1) jednomiesięcznego wynagrodzenia, jeżeli pracownik był zatrudniony u danego pracodawcy krócej niż 2 lata;
2) dwumiesięcznego wynagrodzenia, jeżeli pracownik był zatrudniony u danego pracodawcy od 2 do 8 lat;
3) trzymiesięcznego wynagrodzenia, jeżeli pracownik był zatrudniony u danego pracodawcy ponad 8 lat.
użytkownik
6 cze (4 miesiące temu)
6 cze (4 miesiące temu)
a beda jakie podwyzki plac
użytkownik
7 cze (4 miesiące temu)
7 cze (4 miesiące temu)
Witam, przeglądając wszystkie komentarze nachodzi mnie myśl czy sytuacja w firmie Zakład Mięsny JANO uległa jakiejkolwiek zmianie. Prosiłabym o wypowiedź nowych jak i starszych pracowników o podzielenie się z nami informacjami na temat atmosfery oraz ogólnych warunków pracy w Zakładzie Mięsnym JANO.
użytkownik
7 cze (4 miesiące temu)
7 cze (4 miesiące temu)
Nie wiem czy Fundusz Gwarantowanych Świadczeń Pracowniczych daje podwyżki, ale chyba nie.

Firma już chyba niewiele jest w stanie zapłacić, w sprawozdaniu zarok 2017 są takie liczby:

strata za rok 2016 3,1 mln zł
strata za rok 2017 19,6 mln zł
kapitał własny netto na 31.12.2017r. 7,5 mln zł

należności na 31.12.2017r. 3,8 mln zł
pieniądze w gotówce i kasie na 31.12.2017r. 0,19 mln zł
zobowiązania na 31.12.2017r. 12,2 mln zł.

a minęło prawie pół roku, a sytuacja się rozwija
użytkownik
12 cze (4 miesiące temu)
12 cze (4 miesiące temu)
skoro jest tak zle,to po co to ciagnac na siłe..tym bardziej ze z cyferek wynika ze z kazdym miesiacem jest coraz gorzej.moze pan prezes powinien przemyslec sprawe i ogłosic upadłosc,,i przyjac do wiadomosci ze to koniec?
użytkownik
13 cze (4 miesiące temu)
13 cze (4 miesiące temu)
@eliza, @Baska, podajecie na forum publicznym poufne informacje firmy, skąd czerpiecie tego typu informacje? Pytam, gdyż pisanie komentarzy niezgodnych z prawdą jest na tym forum niedozwolone. Posiadacie jakiekolwiek dowody na to, co piszecie? Firma z tego co widzę nie upadła tak więc będzie mi miło, jak ktoś podzieli się swoją opinią co do pracy tam.
użytkownik
13 cze (4 miesiące temu)
13 cze (4 miesiące temu)
@Natalia dane są publiczne nie poufne zgodnie z obowiązującym prawem. Ponadto są prawdziwe.
Sprawdź na stronie Ministerstwa Sprawiedliwości pod linkiem:
https://ekrs.ms.gov.pl/rdf/pd/search_df
użytkownik
18 cze (4 miesiące temu)
18 cze (4 miesiące temu)
Zakłady Mięsne z Sosnowca poszukują pracowników na produkcję i nie tylko. Oferujemy bezpłatny dojazd do Sosnowca. tel. 32 731 10 75 mail: [email protected]
użytkownik
19 cze (4 miesiące temu)
19 cze (4 miesiące temu)
Jeżeli to nie ściema, to proszę napisać na jakie stanowiska robią Państwo nabór i jakie proponujecie wynagrodzenia.
użytkownik
19 cze (4 miesiące temu)
19 cze (4 miesiące temu)
Poszukujemy na działy produkcja, konfekcja, dystrybucja, garmażerka. Niestety kwoty wynagrodzenia nie mogę podać tutaj, jedynie na rozmowie kwalifikacyjnej ustalane są wynagrodzenia na poszczególnym dziale.
To nie jest ściema, rzeczywiście poszukujemy pracowników.
użytkownik
22 cze (4 miesiące temu)
22 cze (4 miesiące temu)
Jak wygląda sprawa z zarobkami w Jano i jakie zmiany itd pytam się bo szukam pracy w branży mięsnej pozdrawiam.
użytkownik
25 cze (3 miesiące temu)
25 cze (3 miesiące temu)
Monitor Sądowy i Gospodarczy
Numer 121/2018 (5509) z 25 czerwca 2018 r. Pozycja 27625

IX. OGŁOSZENIA WYMAGANE PRZEZ PRAWO RESTRUKTURYZACYJNE

Sędzia komisarz zawiadamia, że w postępowaniu restrukturyzacyjnym - sanacyjnym dłużnika "JANO" A. Serwatka Spółka Jawna w Bytomiu w restrukturyzacji (adres: Plac Sikorskiego 2, 41-902 Bytom), KRS numer 0000308892 (sygn. akt X GRs 2/18/9) w dniu 15 maja 2018 roku został złożony spis wierzytelności, który każdy zainteresowany może przeglądać w sekretariacie X Wydziału Gospodarczego Sądu Rejonowego Katowice-Wschód w Katowicach, ul. Lompy 14, i w terminie dwóch tygodni od opublikowania niniejszego obwieszczenia w Monitorze Sądowym i Gospodarczym wnieść sprzeciw stosownie do treści art. 91-93 Prawa restrukturyzacyjnego.

Zarządca
Dariusz Walkowski
użytkownik
19 lip (3 miesiące temu)
19 lip (3 miesiące temu)
Tylko narzekać potraficie wszyscy i nic więcej ,ja pracuje w Jano i nie nażekam jest ok wspołpraca z zakładem super żadnych problemów ,nie zamieniłabym tej roboty na żadną inną !!!!!!!
użytkownik
20 lip (3 miesiące temu)
20 lip (3 miesiące temu)
Jestem tego samego zdania .
Jak takie xxxxxxx to po co siedzą .
użytkownik
23 lip (2 miesiące temu)
23 lip (2 miesiące temu)
To wypłać mu premię. W końcu lubisz lizusostwo.
użytkownik
26 sie (miesiąc temu)
26 sie (miesiąc temu)
Guma na jakim stanowisku pracujesz i ile można zarobić?
Zobaczymy czy jest u Was lepiej.
użytkownik
27 sie (miesiąc temu)
27 sie (miesiąc temu)
Hej jakie zarobki dla początkujących są :)
użytkownik
28 sie (miesiąc temu)
28 sie (miesiąc temu)
Hej , zakłady w ogóle jeszcze działają ? Czy już upadły?
użytkownik
28 sie (miesiąc temu)
28 sie (miesiąc temu)
Zakłady upadłości ludzie uciekają zarobki 1700 a do tego rób nadgodziny za darmo masz stawkę miesięczna i do widzenia nie polecam ucieklem do ZM Silesia jest niebo lepiej pozdro...
użytkownik
3 wrz (miesiąc temu)
3 wrz (miesiąc temu)
chyba bardzo kiepsko,
strona firmy od jakiegoś czasu przestała działać
użytkownik
27 wrz (25 dni temu)
27 wrz (25 dni temu)
Pracowalem kiedys w jano od ucznia do pracownika nauczylem sie zapierniczac ale to bylo za technologa Slawka oraz jak zyl szef mieli super wyroby ,a teraz szkoda mowic.Pozdrawiam Slawka P za to ze mnie wyszkolil .Mam 39 lat do dzis mi sie to przydaje.Zaklad byl fajny z tradycja.

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr
Formularz odpowiedzi
 

Chcę zamieścić
Proszę wpisać treść wiadomości (min. 10 znaków)
Wybierz zdjęcia z dysku lub przeciągnij je tutaj
możesz dodać jedno lub kilka zdjęć jednocześnie
można publikować jedynie zdjęcia w formacie JPG
maksymalna wielkość każdego zdjęcia - 4MB
dołącz:
wpisano znaków: 0
Wpisz, jak chcesz się przedstawić
Proszę uzupełnić podpis (min. 3 znaki)
E-mail
Nieprawidłowy adres e-mail
Numer telefonu
Nieprawidłowy numer telefonu
Aby wysłać wiadomość należy zaakceptować regulamin

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

Wczytywanie danych...
  1. Jeśli chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza który sam dodałeś - podaj kod zgłoszenia który otrzymałeś na swój adres e-mail w chwili dodania komentarza a następnie przejdź do edycji wpisu:
  2. Jeśli nie pamiętasz/nie znasz swojego kodu zgłoszenia, a chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza skorzystaj z poniżej przestawionej opcji:
Jeśli chcesz usunąć komentarz który wybrałeś uzupełnij swoje dane zgłaszającego, a następnie dokonaj opłaty administracyjnej w wysokości 200,00 zł za usunięcie wybranego komentarza.
* Serwis gwarantuje poufność poniżej udostępnianych danych
Wpisz swoje imię i nazwisko
Nieprawidłowy PESEL lub NIP
Wpisz miasto i kod pocztowy
Wpisz nazwę ulicy i numer domu
Nieprawidłowy adres e-mail
 

WYCIĄG Z REGULAMINU

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Najpopularniejsze tematy na forum

lagardere duty free

aelia

trenkwalder

Poltel

Indesit łódź

whirlpool łódź

szymanowska

archicom

gralbet

whirlpool

termetal

KORAB

budimex
casus

sekretariat kraków

sekretariat

Wspólny sekretariat

randstad tychy

randstad

Exclusive Białystok

geopartner

konsalnet poznań

konsalnet realizacja
Wszelkie prawa zastrzeżone © 2018 najgorszapraca.net.pl | regulamin