test

Opinie o zakłady mięsne JANO - Zabrze

Korzystałeś z usług zakłady mięsne JANO - Zabrze? A może chciałbyś pracować w tej firmie i zastanawiasz się jakie warunki oferuje pracodawca? Podziel się swoją opinią - pomoże ona innym w uzyskaniu cennych informacji!
Założył(a): anonim
Data: 2010-03-11 17:41

Wizyt: 7774
Komentarzy: 245
Sortowanie: najnowsze najstarsze
autor
11.03.2010 (8 lat temu)
11.03.2010 (8 lat temu)

zakłady mięsne JANO - Zabrze

Zalezy na jakie stanowisko ,najlepiej zadzwonic i zapytac sie w kadrach.Jestem nowym pracownikiem w tej firmie i praca jak w kazdej innej firmie z tym ze sa posilki i mozna sie najesc do syta.Zarobki mam wieksze niz tam gdzie wczesniej pracowalem i moge utrzymac rodzine.Nie odpowiadalo mi wczesniej wiec poszukalem innej pracy a takie pisanie na stary zaklad pracy bierze sie jedynie z emocji.Dzis sa takie czasy ze fachura zarobi dobrze tylko trzeba poszukac sobie.Jak ktos jest bez zawodu to wszedzie bedzie mu zle czy to w tej czy w innej firmie.Nie slyszalem tez od moich kolegow w pracy niczego zlego o tej firmie.Moj poprzednik tez na mnie chodzil donosic zmyslone rzeczy jak widzial ze jestem lepszy od niego w pracy i liczyl sie ze zwolnieniem bo mial swoje za uszami.Na szczescie po rozmowie w zarzadzie sprawa zakonczyla sie sprawiedliwie.
autor
18.05.2018 (9 miesięcy temu)
18.05.2018 (9 miesięcy temu)
Czy sytuacja jest tak trudna?
użytkownik
18.05.2018 (9 miesięcy temu)
18.05.2018 (9 miesięcy temu)
USTAWA
z dnia 13 marca 2003 r.
o szczególnych zasadach rozwiązywania z pracownikami stosunków pracy
z przyczyn niedotyczących pracowników

Art. 8. 1. Pracownikowi, w związku z rozwiązaniem stosunku pracy w ramach grupowego zwolnienia, przysługuje odprawa pieniężna w wysokości:
1) jednomiesięcznego wynagrodzenia, jeżeli pracownik był zatrudniony u danego pracodawcy krócej niż 2 lata;
2) dwumiesięcznego wynagrodzenia, jeżeli pracownik był zatrudniony u danego pracodawcy od 2 do 8 lat;
3) trzymiesięcznego wynagrodzenia, jeżeli pracownik był zatrudniony u danego pracodawcy ponad 8 lat.
użytkownik
06.06.2018 (8 miesięcy temu)
06.06.2018 (8 miesięcy temu)
a beda jakie podwyzki plac
użytkownik
07.06.2018 (8 miesięcy temu)
07.06.2018 (8 miesięcy temu)
Witam, przeglądając wszystkie komentarze nachodzi mnie myśl czy sytuacja w firmie Zakład Mięsny JANO uległa jakiejkolwiek zmianie. Prosiłabym o wypowiedź nowych jak i starszych pracowników o podzielenie się z nami informacjami na temat atmosfery oraz ogólnych warunków pracy w Zakładzie Mięsnym JANO.
użytkownik
07.06.2018 (8 miesięcy temu)
07.06.2018 (8 miesięcy temu)
Nie wiem czy Fundusz Gwarantowanych Świadczeń Pracowniczych daje podwyżki, ale chyba nie.

Firma już chyba niewiele jest w stanie zapłacić, w sprawozdaniu zarok 2017 są takie liczby:

strata za rok 2016 3,1 mln zł
strata za rok 2017 19,6 mln zł
kapitał własny netto na 31.12.2017r. 7,5 mln zł

należności na 31.12.2017r. 3,8 mln zł
pieniądze w gotówce i kasie na 31.12.2017r. 0,19 mln zł
zobowiązania na 31.12.2017r. 12,2 mln zł.

a minęło prawie pół roku, a sytuacja się rozwija
użytkownik
12.06.2018 (8 miesięcy temu)
12.06.2018 (8 miesięcy temu)
skoro jest tak zle,to po co to ciagnac na siłe..tym bardziej ze z cyferek wynika ze z kazdym miesiacem jest coraz gorzej.moze pan prezes powinien przemyslec sprawe i ogłosic upadłosc,,i przyjac do wiadomosci ze to koniec?
użytkownik
13.06.2018 (8 miesięcy temu)
13.06.2018 (8 miesięcy temu)
@eliza, @Baska, podajecie na forum publicznym poufne informacje firmy, skąd czerpiecie tego typu informacje? Pytam, gdyż pisanie komentarzy niezgodnych z prawdą jest na tym forum niedozwolone. Posiadacie jakiekolwiek dowody na to, co piszecie? Firma z tego co widzę nie upadła tak więc będzie mi miło, jak ktoś podzieli się swoją opinią co do pracy tam.
użytkownik
13.06.2018 (8 miesięcy temu)
13.06.2018 (8 miesięcy temu)
@Natalia dane są publiczne nie poufne zgodnie z obowiązującym prawem. Ponadto są prawdziwe.
Sprawdź na stronie Ministerstwa Sprawiedliwości pod linkiem:
https://ekrs.ms.gov.pl/rdf/pd/search_df
użytkownik
18.06.2018 (8 miesięcy temu)
18.06.2018 (8 miesięcy temu)
Zakłady Mięsne z Sosnowca poszukują pracowników na produkcję i nie tylko. Oferujemy bezpłatny dojazd do Sosnowca. tel. 32 731 10 75 mail: [email protected]
użytkownik
19.06.2018 (8 miesięcy temu)
19.06.2018 (8 miesięcy temu)
Jeżeli to nie ściema, to proszę napisać na jakie stanowiska robią Państwo nabór i jakie proponujecie wynagrodzenia.
użytkownik
19.06.2018 (7 miesięcy temu)
19.06.2018 (7 miesięcy temu)
Poszukujemy na działy produkcja, konfekcja, dystrybucja, garmażerka. Niestety kwoty wynagrodzenia nie mogę podać tutaj, jedynie na rozmowie kwalifikacyjnej ustalane są wynagrodzenia na poszczególnym dziale.
To nie jest ściema, rzeczywiście poszukujemy pracowników.
użytkownik
22.06.2018 (7 miesięcy temu)
22.06.2018 (7 miesięcy temu)
Jak wygląda sprawa z zarobkami w Jano i jakie zmiany itd pytam się bo szukam pracy w branży mięsnej pozdrawiam.
użytkownik
25.06.2018 (7 miesięcy temu)
25.06.2018 (7 miesięcy temu)
Monitor Sądowy i Gospodarczy
Numer 121/2018 (5509) z 25 czerwca 2018 r. Pozycja 27625

IX. OGŁOSZENIA WYMAGANE PRZEZ PRAWO RESTRUKTURYZACYJNE

Sędzia komisarz zawiadamia, że w postępowaniu restrukturyzacyjnym - sanacyjnym dłużnika "JANO" A. Serwatka Spółka Jawna w Bytomiu w restrukturyzacji (adres: Plac Sikorskiego 2, 41-902 Bytom), KRS numer 0000308892 (sygn. akt X GRs 2/18/9) w dniu 15 maja 2018 roku został złożony spis wierzytelności, który każdy zainteresowany może przeglądać w sekretariacie X Wydziału Gospodarczego Sądu Rejonowego Katowice-Wschód w Katowicach, ul. Lompy 14, i w terminie dwóch tygodni od opublikowania niniejszego obwieszczenia w Monitorze Sądowym i Gospodarczym wnieść sprzeciw stosownie do treści art. 91-93 Prawa restrukturyzacyjnego.

Zarządca
Dariusz Walkowski
użytkownik
19.07.2018 (6 miesięcy temu)
19.07.2018 (6 miesięcy temu)
Tylko narzekać potraficie wszyscy i nic więcej ,ja pracuje w Jano i nie nażekam jest ok wspołpraca z zakładem super żadnych problemów ,nie zamieniłabym tej roboty na żadną inną !!!!!!!
użytkownik
20.07.2018 (6 miesięcy temu)
20.07.2018 (6 miesięcy temu)
Jestem tego samego zdania .
Jak takie xxxxxxx to po co siedzą .
użytkownik
23.07.2018 (6 miesięcy temu)
23.07.2018 (6 miesięcy temu)
To wypłać mu premię. W końcu lubisz lizusostwo.
użytkownik
26.08.2018 (5 miesięcy temu)
26.08.2018 (5 miesięcy temu)
Guma na jakim stanowisku pracujesz i ile można zarobić?
Zobaczymy czy jest u Was lepiej.
użytkownik
27.08.2018 (5 miesięcy temu)
27.08.2018 (5 miesięcy temu)
Hej jakie zarobki dla początkujących są :)
użytkownik
28.08.2018 (5 miesięcy temu)
28.08.2018 (5 miesięcy temu)
Hej , zakłady w ogóle jeszcze działają ? Czy już upadły?
użytkownik
28.08.2018 (5 miesięcy temu)
28.08.2018 (5 miesięcy temu)
Zakłady upadłości ludzie uciekają zarobki 1700 a do tego rób nadgodziny za darmo masz stawkę miesięczna i do widzenia nie polecam ucieklem do ZM Silesia jest niebo lepiej pozdro...
użytkownik
03.09.2018 (5 miesięcy temu)
03.09.2018 (5 miesięcy temu)
chyba bardzo kiepsko,
strona firmy od jakiegoś czasu przestała działać
użytkownik
27.09.2018 (4 miesiące temu)
27.09.2018 (4 miesiące temu)
Pracowalem kiedys w jano od ucznia do pracownika nauczylem sie zapierniczac ale to bylo za technologa Slawka oraz jak zyl szef mieli super wyroby ,a teraz szkoda mowic.Pozdrawiam Slawka P za to ze mnie wyszkolil .Mam 39 lat do dzis mi sie to przydaje.Zaklad byl fajny z tradycja.
użytkownik
02.10.2018 (4 miesiące temu)
02.10.2018 (4 miesiące temu)
@Adam Po Twoim wpisie wnioskuję, że już jakiś czas temu pracowałeś w zakładach mięsnych JANO. A wiesz, jak wygląda tam sytuacja pracy w chwili obecnej? Masz tam jakichś znajomych, którzy zechcieliby zabrać tu głos? I pamiętaj, żeby nie posługiwać się na forum danymi personalnymi.
@Lucek Wysokość zarobków to już indywidualna sprawa. Skąd posiadasz informacje, jakoby firma ta była w upadłości?
użytkownik
07.10.2018 (4 miesiące temu)
07.10.2018 (4 miesiące temu)
A pesji znowu brak
użytkownik
08.10.2018 (4 miesiące temu)
08.10.2018 (4 miesiące temu)
@Picka Bardzo Ci współczuję z tego powodu. A jak długo firma zakłady mięsne JANO zalega Ci z płatnością? Jeśli już rozmawiałaś na ten temat bezpośrednio z pracodawcą i nie przyniosło to żadnych efektów, to powinnaś zgłosić sprawę jakiś wyżej postawionym osobom. Myślałaś o takim rozwiązaniu?
użytkownik
08.10.2018 (4 miesiące temu)
08.10.2018 (4 miesiące temu)
Pensja powinna wpłynąć do 10ego każdego miesiąca, no chyba ze umowa ma inny zapis, natomiast w regulaminie zakładowym jest ze do 10ego, sprawdziłam to jakoś czas temu. Można poprosić kadry o wgląd nie robią problemu.
użytkownik
14.10.2018 (4 miesiące temu)
14.10.2018 (4 miesiące temu)
@anonymous Fajnie, że postanowiłaś podać te informacje użytkownikowi @Picka. Zapewne sama jesteś pracownikiem w zakładach mięsnych JANO. Trochę już dowiedzieliśmy się o tym, jak wygląda tam system wynagradzania pracowników. A może Ty napiszesz nam, czy oprócz pensji podstawowej macie jakieś specjalne dodatki pozapłacowe?
użytkownik
27.10.2018 (3 miesiące temu)
27.10.2018 (3 miesiące temu)
Urząnd Pracy da ci jedną prace na skierowaniu,a kadry wcisną ci zamiast jednej trzy na umowe o prace i charuj za jedną pensje tu i tam.
użytkownik
27.10.2018 (3 miesiące temu)
27.10.2018 (3 miesiące temu)
To nie takie proste zgłośić upadłość.
użytkownik
27.10.2018 (3 miesiące temu)
27.10.2018 (3 miesiące temu)
@Nowy. Nie do końca wiem, do czego konkretnie należałoby odnieść Twój wpis. Dla nowych osób na forum może on pozostać trochę niezrozumiały. Jesteś zatrudniony w zakładach mięsnych JANO, czy wypowiadasz się tu jako ktoś inny? Jeśli wiesz coś więcej na temat tego pracodawcy, to zawsze możesz podzielić się tym z innymi.
użytkownik
27.10.2018 (3 miesiące temu)
27.10.2018 (3 miesiące temu)
W takm razie może pochwalisz się informacją, kiedy dostałeś pensję..? Wypłaty powinny być przelane do 10-tego każdefo m-ca - tak stanowi regulamin. To że czasem były wypłacane we wcześniejszym terminem jest tylko decyzją właścicieli i należy to tylko docenić..
użytkownik
27.10.2018 (3 miesiące temu)
27.10.2018 (3 miesiące temu)
Skąd masz taką wiedzę? Znasz wyniki finansowe? Pracownikom zależy na poprawie sytuacji firmy i robią wszystko, żeby to się udało. W postępowaniu sanacyjnym, to sędzia komisarz podejmuje decyzję o tym, czy są przesłanki do zgłoszenia wniosku o upadłość. Gdyby były do tego argumenty, to sędzia już złożyłaby wniosek.
użytkownik
02.11.2018 (3 miesiące temu)
02.11.2018 (3 miesiące temu)
Ostatnio na jednym z ważniejszych portali z ofertami pracy zauważyłam, że zakłady mięsne JANO poszukują osoby na stanowisko sprzedawcy. Może ktoś z obecnych pracowników tej firmy podpowie, czy chwili obecnej warunki tam są na tyle dobre, iż warto tam aplikować? Proszę, żebyście wyrazili tu swoją opinię.
użytkownik
09.11.2018 (3 miesiące temu)
09.11.2018 (3 miesiące temu)
Witajcie,
Omijajcie firmę szerokim łukiem, są nie rzetelni i nie dotrzymują słowa.
użytkownik
09.11.2018 (3 miesiące temu)
09.11.2018 (3 miesiące temu)
Należy Ci oczywiście podziękować za to ostrzeżenie, ale Twój post w takiej postaci nic nie powie osobom, które są szczególnie zainteresowane firmą zakłady mięsne JANO. A zatem powinieneś wyjaśnić nam, co konkretnie oznacza to, że firma nie dotrzymuje słowa. Piszesz z perspektywy pracownika, czy może osoby nieco inaczej powiązanej z tym pracodawcą?
użytkownik
16.12.2018 (2 miesiące temu)
16.12.2018 (2 miesiące temu)
Zgadzam się z Tobą. Moja była koordynatorka (całe szczęście) Pani M.B. ta to potrafiła nie dotrzymywać słowa, kłamać. Aż dziwne, że ona jeszcze pracuje.Kłamczucha nad kłamczuchami.
użytkownik
10.11.2018 (3 miesiące temu)
10.11.2018 (3 miesiące temu)
Firma jest w restrukturyzacji, zarządzana przez Syndyka - czytaj zarządce, czy jest możliwe optymalizować koszty i zwiększać sprzedaż ?
Po drugie współpracowałem z nimi i ich słowo jest warte tyle co słowo Judasza! Po trzecie zatrudnienie się w firmie z takimi problemami jest dużym niebezpieczeństwem.
użytkownik
10.11.2018 (3 miesiące temu)
10.11.2018 (3 miesiące temu)
xxxxxxx
użytkownik
15.11.2018 (3 miesiące temu)
15.11.2018 (3 miesiące temu)
W bardzo nieprzychylny sposób wyrażasz się tu o Właścicielu zakładów mięsnych JANO. Nieco zastanawiająca jest Twoja niechęć do jego osoby. Byłaś tam kiedyś zatrudniona, czy wypowiadasz się jako ktoś inaczej powiązany z firmą?
użytkownik
19.11.2018 (2 miesiące temu)
19.11.2018 (2 miesiące temu)
Wypowiadam się w sposób obiektywny, znając i pracując w tamtym miejscu, czytając ze zrozumieniem poniższe wpisy można mieć wyobrażenie o firmie.
Firma podczas procesu restrukturyzacji, a nie dzieje się wiele.
użytkownik
22.11.2018 (2 miesiące temu)
22.11.2018 (2 miesiące temu)
Rozumiem. Być może źle odebrałaś mój komentarz - moim celem nie jest negowanie Twoich wypowiedzi. Chcę jedynie, chociaż częściowo, weryfikować to, co piszecie na temat zakładów mięsnych JANO, bowiem zawsze znajdą się osoby, które specjalnie podają błędne informacje. A długo już jesteś w nich zatrudniona?
użytkownik
16.12.2018 (2 miesiące temu)
16.12.2018 (2 miesiące temu)
Pomówienie , zniesławienie jest karalne zgodnie z art 212 KK .
użytkownik
19.12.2018 (miesiąc temu)
19.12.2018 (miesiąc temu)
Myślę, że jakbyś był zaznajomiony z regulaminem serwisu najlepszyfachowiec.pl, to miałbyś świadomość tego, iż nie wolno tutaj posługiwać się żadnymi danymi personalnymi konkretnych osób, których ponadto nie należy obrażać. Na wszelki wypadek odsyłam Cię do niego: https://najlepszyfachowiec.pl/regulamin Powinieneś zacząć opisać nieco inne kwestie, związane z pracą w zakładach mięsnych JANO. Już tam nie pracujesz, ale może wiesz, czy po okresie świątecznym planują rekrutację?
użytkownik
1 sty (miesiąc temu)
1 sty (miesiąc temu)
Firma OK, warunki pracy dobre, ludzie wporzadku, Szefostwo tez , darmowe posilki, rodzinna atmosfera, deputat. Co powiedziec jeszcze pozdrawiam Kierownictwo.
użytkownik
2 sty (miesiąc temu)
2 sty (miesiąc temu)
Z uwagi na to, że zakłady mięsne JANO cały czas się prężnie rozwijają, to na obecnym wątku powinno wypowiadać się znaczenie więcej ludzi. A może ktoś zastanawia się nad aplikowaniem tam? Jeśli tak, to świetnie się składa, ponieważ akurat teraz poszukują mechanika utrzymania ruchu, technologa produkcji mięsnej czy też elektronika - automatyka. Bylibyście zainteresowani pracą w takiej branży? Jestem ciekawa, co o tym sądzicie.

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr
Formularz odpowiedzi
 

Chcę zamieścić
Proszę wpisać treść wiadomości (min. 10 znaków)
Wybierz zdjęcia z dysku lub przeciągnij je tutaj
możesz dodać jedno lub kilka zdjęć jednocześnie
można publikować jedynie zdjęcia w formacie JPG
maksymalna wielkość każdego zdjęcia - 4MB
dołącz:
wpisano znaków: 0
Wpisz, jak chcesz się przedstawić
Proszę uzupełnić podpis (min. 3 znaki)
E-mail
Nieprawidłowy adres e-mail
Numer telefonu
Nieprawidłowy numer telefonu
Aby wysłać wiadomość należy zaakceptować regulamin

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

Wczytywanie danych...
  1. Jeśli chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza który sam dodałeś - podaj kod zgłoszenia który otrzymałeś na swój adres e-mail w chwili dodania komentarza a następnie przejdź do edycji wpisu:
  2. Jeśli nie pamiętasz/nie znasz swojego kodu zgłoszenia, a chcesz zmienić lub usunąć treść komentarza skorzystaj z poniżej przestawionej opcji:
Jeśli chcesz usunąć komentarz który wybrałeś uzupełnij swoje dane zgłaszającego, a następnie dokonaj opłaty administracyjnej w wysokości 200,00 zł za usunięcie wybranego komentarza.
* Serwis gwarantuje poufność poniżej udostępnianych danych
Wpisz swoje imię i nazwisko
Nieprawidłowy PESEL lub NIP
Wpisz miasto i kod pocztowy
Wpisz nazwę ulicy i numer domu
Nieprawidłowy adres e-mail
 

WYCIĄG Z REGULAMINU

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Edycja / zgłoszenie nadużycia dotyczące wpisu nr  

  1. Operator nie przyjmuje i nie realizuje reklamacji oraz zgłoszeń w zakresie warstwy merytorycznej wystawianych Opinii.
  2. Reklamacje w sprawach związanych z dodawanymi Opiniami wyłącznie w zakresie ujawnienia w nich słów oraz treści posiadających charakter szykanujący, dyskryminujący, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej lub etnicznej, faszystowskich, pornograficznych, powszechnie uznane za wulgarne lub propagujące przemoc, reklamy, cenniki, ogłoszenia, oferty mogą być kierowane do Operatora za pośrednictwem formularza reklamacyjnego Serwisu dostępnego poniżej pod nazwą „ocenzuruj treści”.
  3. Osoba zgłaszająca wniosek „ocenzuruj treści” obowiązana jest do prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego, o którym mowa w powyższym punkcie, w szczególności poprzez wskazanie powodu zgłoszenia reklamacji, wykazanie zasadności reklamacji, podanie danych identyfikujących osobę zgłaszającą reklamację, w tym w szczególności imienia i nazwiska, adresu e-mail, numeru telefonu, podanie danych identyfikujących Opinię, której dotyczy reklamacja, a także konkretnego uzasadnienia związanego ze składaną reklamacją.
  4. Reklamacje rozpatrywane są przez Operatora w kolejności otrzymywanych zgłoszeń, w terminie 90 dni od daty otrzymania kompletnego zgłoszenia przez Operatora, pod warunkiem prawidłowego wypełnienia formularza reklamacyjnego przez zgłaszającego reklamację.
  5. Operator zastrzega, że zgłoszenia niekompletne, niezgodne z niniejszym wyciągu z regulaminu, zawierające nieprawidłowe lub nieprawdziwe informacje zostaną automatycznie usunięte z kolejki oczekujących na rozpatrzenie, bez dalszej ich weryfikacji oraz bez udzielenia odpowiedzi.
  6. Reklamacje zgłaszane w innym zakresie oraz innej formie niż wskazana w niniejszym paragrafie są automatycznie usuwane z systemu i nie są przekazywane i rozpatrzenia przez Operatora.
  7. Formularz ocenzuruj treści

Najpopularniejsze tematy na forum

sepo

piaseczno

Aaa auto

reform capital

Amii

trans koszalin

trans białogard

west trans

Warta dąbrowski

Warta

Joanna sochacka Pietrzyk

Marcin sztuka

Olsztyn

Olsztyn michelin

solid

Incube

Kontakt

Tarczyński

inotis

mentax

able solutions

dedek park

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2018 najgorszapraca.net.pl | regulamin